fbq
Kotimaa
23.05.2022 18:05
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press & Instagram
Olli Jokinen & Anton Lundell & Aleksander Barkov.
Olli Jokiselta painavaa puhetta Seiskalle: onko tässä NHL-pelaajien paratiisi? ”Ei ole parempaa paikkaa pelata lätkää”
Kotimaa
23.05.2022 18:05
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press & Instagram

NHL-seura Florida Panthers on pelannut fantastisen kiekkokauden. Suorämeikön vieressä eteläisessä Floridassa majaansa pitävä Panthers voitti ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan NHL:n runkosarjavoittajalle myönnettävän President’s Trophyn.

Videolla Olli Jokinen arvioi Seiskalle NHL-pelaajien suhtautumista lätkän MM-kisoihin:

Pantterit myös pyssyttivät eniten maaleja koko runkosarjassa, poskettomat 340 osumaa. Yksikään toinen NHL-joukkue ei yltänyt vastaavanlaisiin lukemiin. 

Hyökkäyksen ilotulitusta on johtanut suomalaisässä ja joukkueen kapteeni Aleksander Barkov, 26, joka on johdattanut joukkueensa pudotuspelien toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa 26 vuoteen.

Nyt on kuitenkin käymässä kylmät. Panthersin tie on nousemassa pystyyn hallitsevaa tuplamestari Tampa Bay Lightningia vastaan, joka johtaa Floridan kuumaa paikallistaistoa tyylipuhtaasti otteluvoitoin 3–0.

Lue myös: Leijonien tuore NHL-tähti ällistytti Tampereella: ”Texasin sheriffin” ranteessa komeilee kymppitonnien kulta-öky-Rolex!

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on lirissä Tampa Bay Lightningia vastaan. Seuran tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä.
Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on lirissä Tampa Bay Lightningia vastaan. Seuran tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä.

Kirkas tulevaisuus

Vaikka rantapallot leijailisivat jäälle ja kausi olisi pian paketissa, Florida Panthersin tulevaisuus näyttää hyvältä. Näin uskoo Seiskan haastattelema Panthersin seuralegenda ja NHL-monimiljonääri, nykyinen Mikkelin Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

– Tampa on jo saanut homman toimimaan vähän aiemmin, mutta ihan varmasti myös Panthers tulee menestymään monta vuotta tästä eteenpäin. Siellä ei näy kyllä minkäänlaista hiipumista, pikemminkin päinvastoin, ”Päällikkö” linjaa Seiskalle.

– Jos Florida oli ennen vanhoille veteraaneille hieno paikka päästä lopettamaan ura, niin nyt se on sellainen paikka, johon kaikki pelaajat haluavat päästä pelaamaan.

Lue myös: Kukapa olisi uskonut? Tämä kaupunki on yksi NHL:n suosituimmista - suomalainen NHL-miljonääri hehkuttaa Seiskalle: "Parhaimpia paikkoja pelata lätkää!"

Florida Panthersilla on vahva suomalaisedustus. Kuvassa Siilinjärven suurmies Eetu Luostarinen.
Florida Panthersilla on vahva suomalaisedustus. Kuvassa Siilinjärven suurmies Eetu Luostarinen.

Palmujen katveessa

Kilpailukykyisyyden lisäksi Florida houkuttelee NHL-pelaajia myös ilmastollaan ja kevyellä verotuksellaan. Sunshine Statessa pelaajien käteen jää huomattavasti enemmän taaloja kuin vaikkapa Kanadan provinsseissa, joissa mediankin huomio on aivan toista luokkaa.

Lue myös: NHL-pelaajat kaljalla MM-kisoissa!? Esa Tikkanen on nähnyt omin silmin pohjoisamerikkalaisten lätkäjätkien kisatouhut: ”Ainahan ne ovat olleet viihteellä”

– Mikrofonimeri Floridassa ei todellakaan ole samanlainen kuin isojen markkina-alueiden joukkueissa. Siellä saa myös ihan eri tason yksityisyyden, kun pelaajia ei tunnisteta läheskään niin hyvin kuin esimerkiksi kanadalaisissa kaupungeissa.

Videolla Olli Jokinen muistelee Seiskalle uraansa Leijonissa:

"Barkovin tasoinen tähti..."

Jokisen mukaan Lighningin ja Panthersin sopimuspelaajat saavat viilettää vapaa-ajallaan palmujen katveessa ”tosi rauhassa ja piilossa arvostelevilta katseilta.”

– Toki Barkovin tasoinen tähti tunnistetaan varmasti kyllä joka paikassa. Siellä kuitenkin kunnioitetaan yksityisyyttä vähän enemmän kuin joillain muilla kiekkopaikkakunnilla.

Lue myös: Mikä ihmeen Iso-Britannian jääkiekkojoukkue? Seiska pyysi Leijonia nimeämään edes yhden brittipelaajan nimen – huvittavat vastaukset kertovat paljon

Florida ei ole pöllömpi paikka pelata NHL-jääkiekkoa. Olli Jokisen mielestä Sunshine Statea parempaa paikkaa ei olekaan.
Florida eli Sunshine State ei ole pöllömpi paikka pelata NHL-jääkiekkoa. Itse asiassa parempaa paikkaa ei olekaan Olli Jokisen mielestä.

NHL-pelaajan paratiisi?

NHL-pelaajien käteen jäävän liksan ja yksityisyyden kylkeen herkulliseen yhtälöön lyödään vielä Floridan lempeä ilmasto. Jokinen ei tiedä yhtäkään pelaajaa, joka ei olisi viihtynyt Etelä-Floridan lämmössä Atlantin aaltoja katsellen.

Lue myös: Tiesitkö? Suomalaispelaajaa törkeästi niitannut virnuileva jenkkisikailija on tuomittu rikollinen – pahoinpiteli tyttöystävänsä ja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

– Pelaajien kannalta on kiva, että siellä pystyy täysin irrottautumaan jääkiekosta. Mikäs siinä on pelatessa. Pystyt menemään töihin pariksi tunniksi, ottamaan vähän aurinkoa uima-altaalle ja käydä hyvin syömässä, Jokinen myhäilee.

Oheisessa Instagram-kuvassa Panthers-peluri Anton Lundellin tyylinäyte:

– Kyllä se on hieno paikka. Varsinkin nyt, kun joukkue menestyy, niin väitän, ettei ole kyllä parempaa paikkaa pelata lätkää, Olli pamauttaa Seiskalle ja linjaa heti perään:

– Florida on tällä hetkellä hyvin lähellä sitä jääkiekkoilijan paratiisia.

Lue myös: Valtteri Filppulalta suoraa puhetta: tätä mieltä Stanley Cup-voittaja on Leijonien uudesta kotiluolasta Tampereella – kylmänviileä vertaus NHL-areenoihin

Floridassa riittää lämpöä niin rannoilla kuin kiekkokatsomoissakin. Toistaiseksi kiekkovaltikka on ja pysyy Tampa Bay Lightningilla.
Floridassa riittää lämpöä niin rannoilla kuin kiekkokatsomoissakin. Toistaiseksi lätkävaltikka on ja pysyy Panthersin osavaltiovihollisella Tampa Bay Lightningilla.