fbq
Kotimaa
12.05.2022 17:40
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kristian Wallin & Seiskan arkisto
Valtteri Filppula & Nokia-areena.
Valtteri Filppulalta suoraa puhetta: tätä mieltä Stanley Cup-voittaja on Leijonien uudesta kotiluolasta Tampereella – kylmänviileä vertaus NHL-areenoihin
Kotimaa
12.05.2022 17:40
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kristian Wallin & Seiskan arkisto

Leijonat hyökkää ennakkosuosikkina perjantaina (13.5.) käynnistyviin jääkiekon MM-kotikisoihin.

Kyseessä on neljäs kerta 2000-luvulla, kun Suomi isännöi kevään kiekkokarnevaaleja: Härmässä pelattiin MM-lätkää keväällä 2003 sekä vuosina 2012 ja 2013, jolloin Suomi ja Ruotsi toimivat yhdessä kisaisäntinä.

Tällä kertaa kisapaikkakuntana nähdään Helsingin lisäksi myös Tampere, jonka tuliterä Nokia-areena toimii myös Leijonien uutena kotiluolana. Huippumodernia monitoimihallia on hehkutettu jopa koko Euroopan hienoimmaksi kiekkoareenaksi.

Lue myös: ”Ei voi v***u olla totta” – Tampereella tyrmistyttiin uudesta monitoimiareenasta: 120 miljoonaa maksaneen Nokia Arenan puitteet heittämällä NHL-tasoa – video!

Seiska esittelee! Tältä Tampereen uusi Nokia-areena näyttää:

”On upea, upea!”

Suomi-kiekon uusi kruununjalokivi on Seiskan lukijoille jo entuudestaan tuttu. Esittelimme uutuuttaan hohtaneen Nokia-areenan heti tuoreeltaan monitoimiareenan avajaisottelussa viime joulukuussa. Mutta millainen hehkutettu halli on pelaajien vinkkelistä?

Lue myös: Dallas Starsin monimiljonääri Esa Lindell tajusi vasta Texasissa, miten kova jätkä Jere Lehtinen on: ”Siellä häntä arvostetaan jopa enemmän kuin Suomessa”

Leijonien luottosentteri ja Pekingin olympiakultamitalisti Valtteri Filppula, 38, pelasi 16 kautta NHL:ssä, jossa voitti myös Stanley Cupin. Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatilla on siis kompetenssia arvioida Leijonien uutta kotiluolaa.

– On upea, upea paikka! Kaikki puitteet ovat kyllä ihan viimeisen päälle. Se on varmasti ihan samalla tasolla verrattuna uusimpiin NHL-halleihin – ja olisi niistäkin ihan paremmasta päästä, kuluneen kauden Sveitsin NLA-liigassa pelannut Valle hehkuttaa Seiskalle.

Videolla Valtteri Filppula Seiskan MM-kisahaastattelussa:

Vadu samoilla linjoilla

Samoilla linjoilla Vallen kanssa on myös toinen täksi kaudeksi NHL:stä Sveitsiin siirtynyt monimiljonääri. Yhdeksän NHL-kauden aikana yli 500 ottelua tarunhohtoisessa tahkonnut Sami Vatanen, 30, ei säästele sanojaan kuvaillessaan Nokia-areenaa.

Lue myös: Suomen vaatimattomin mies? Jättisummia tahkonnut Sami Vatanen NHL-miljoonistaan: "Voin ostaa ruokakaupasta mitä tarvitsen"

– Vetää vertoja NHL-halleille. Tilukset ovat ihan älyttömät hienot, kaikki on hoidettu vimosen päälle. Kyllä se hieno halli on, ja siellä on ilo pelata! Vadu sanoo Seiskalle.

Lue myös: Rehellistä puhetta! NHL-kiekkoilija Sami Vatanen pärjää pelkillä puheluilla ja tekstareilla: ”Meikäläisellä ei ole somea, enkä ole sitä kyllä kaivannutkaan”

Videolla Sami Vatanen Seiskan MM-kisahaastattelussa:

Leijonat julkaisi torstaina YouTube-kanavallaan videon, jonka sisältö antaa tulitukea tähtipelaajien suitsutukselle. Kyseisellä pätkällä nimittäin esitellään kisaisäntien hävyttömän prameaa pukukoppia, jossa kelpaa valmistautua MM-matseihin:

Suomi aloittaa MM-kisaurakkansa perjantaina iltaottelulla Norjaa vastaan. Kiekko tippuu jäähän Nokia-areenassa klo 20.20.