fbq
Kotimaa
16.05.2022 19:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & All Over Press
Esa Tikkanen.
NHL-pelaajat kaljalla MM-kisoissa!? Esa Tikkanen on nähnyt omin silmin pohjoisamerikkalaisten lätkäjätkien kisatouhut: ”Ainahan ne ovat olleet viihteellä”
Kotimaa
16.05.2022 19:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & All Over Press

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kotiturnaus jatkuu maanantai-illan ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Ottelu Tampereen Nokia-areenalla alkaa kello 20.20.

Videolla viiden Stanley Cupin Esa Tikkanen Seiskan MM-lätkähaastattelussa:

Leijonien vastus kovenee turnauksen edetessä. Perjantain avausottelu Norjaa vastaan kävi vielä alkulämmittelystä, mutta lauantaina Latviaa vastaan sai jo tosissaan taistella voitosta. Suomen päästi pälkähästä 2–1-voittomaalin pamauttanut Mikael Granlund.

Vaikka USA ei tällä kertaa pullistele NHL-nimiä, Suomi saa uuden kisaviikon kunniaksi vastaansa vaarallisen vastuksen. Jenkeillä on jalkeilla pelinopea ja ratkaisuvalmis nippu.

Lue myös: Olli Jokinen varoittelee: ovatko tässä sittenkin Suomen pahimmat vastustajat lätkän MM-kotikisoissa? – ”Odotan heiltä henkilökohtaisesti isoa turnausta”

Siellä lepää! Mikael Granlund päästi Suomen piinasta lauottuaan Latvian verkkoon voittomaalin.
Siellä lepää! Mikael Granlund päästi Suomen piinasta lauottuaan lauantaina Latvian verkkoon voittomaalin.

Merkittävä muutos

Jokakeväinen MM-turnaus ei nauttinut pitkään aikaan kovinkaan kummoista arvostusta Pohjois-Amerikassa. Viime vuosina suhtautuminen on kuitenkin muuttunut.

– Varsinkin tällä hetkellä se on erittäin iso, Esa Tikkanen sanoo Seiskalle viitaten MM-lätkän arvostukseen rapakon takana.

Lue myös: Esa Tikkanen loisti NHL-historian verisimmissä pelisarjoissa, joissa kukaan ei kumma kyllä kuollut - legendaarinen Albertan taisto oli silkkaa sotaa: ”Valmentaja huusi meille tukka pystyssä!"

Viiden Stanley Cupin kiekkolegenda kertoo olleensa yhteyksissä ison veden taakse ja kuulleensa, miten positiivisella tavalla Suomen MM-kotikisoihin on siellä suhtauduttu.

– Paljon on ollut kiinnostusta. Moni pohjoisamerikkalaispelaaja haluaa maajoukkueeseen. He eivät ole enää heittopusseja eikä heillä ole mitään junnujoukkueita, vaan sieltä tullaan tänne kovilla joukkueilla, Tiki tietää.

Suomi saa maanantai-iltana vastaansa pelinopean jenkkijoukkueen. USA:n isoin tähti lienee Chicago Blackhawksin puolustaja Setj Jones.
Suomi saa maanantai-iltana vastaansa pelinopean ja ratkaisukyvykkään jenkkijoukkueen. USA:n isoin tähti lienee Chicago Blackhawksin puolustaja Seth Jones.

Kosteita kisareissuja

Varsinkin amerikkalaispelaajien MM-kisareissuista on kuultu jos jonkinmoisia tarinoita. Muinaisen myytin mukaan pohjoisamerikkalaisilla ylipäänsä oli tapana suhtautua MM-lätkään lähinnä kosteina kevätretkinä, jolloin kisatuoppi eksyi helposti pelaajien huulille.

Tikkanenkin kertoo nähneensä jenkkejä ja kanukkeja kaljoittelemassa MM-kisoissa.

– No kyllä olen. He vetävät yleensä alkusarjan selkä suorana, mutta sitten kun aletaan tosissaan pelata, niin sitten pelataan ja voitetaan mestaruuksia, Tiki naurahtaa.

Lue myös: Nyt loppuu leikki! Marko ”Mörkö” Anttila täräyttää suorat sanat Seiskalle - hyökkää äärimmäisen nälkäisenä MM-kultajahtiin: ”Se on ollut iso unelma”

Kanada ei vetänyt selkä suorana Saksaa vastaan, jonka voitti MM-kisojen avausottelussaan. Vaahteralehtipaidat ovat hallitsevia maailmanmestareita.
Kanada ei vetänyt Helsingissä selkä suorana Saksaa vastaan, jonka voitti MM-kisojen avausottelussaan. Vaahteralehtipaidat ovat hallitsevia maailmanmestareita.

”Aina sattuu ja tapahtuu”

Nyttemmin meininki on muuttunut niin, ettei Leijonat saa varmasti vastaansa maanantaina mitään krapulaista jenkkilaumaa. Komposiitti ei tärise käsissä eikä Jaffa maistu aamujäillä.

Lue myös: Valtteri Filppulalta suoraa puhetta: tätä mieltä Stanley Cup-voittaja on Leijonien uudesta kotiluolasta Tampereella – kylmänviileä vertaus NHL-areenoihin

– Ainahan ne ovat olleet viihteellä. Tai onko viihde oikea sana, jos mennään ulos syömään ja otetaan samalla pari bisseä? Jos suomalainen tekee saman, niin se ottaa kymmenen! Tikkanen hohottaa vertaukselleen.

– MM-kisoissa sattuu ja tapahtuu. Mutta on siellä muitakin joukkueita, jotka hörhöilevät.

Suomi – Yhdysvallat maanantaina MTV3:lla ja C Morella klo 20.20.

Suomi isännöi Yhdysvaltoja maanantai-iltana Nokia-areenassa. Ottelu alkaa kello 20.20.
Suomi isännöi Yhdysvaltoja maanantai-iltana Nokia-areenassa. Ottelu alkaa kello 20.20.