fbq
Kotimaa
27.06.2022 09:11
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho pääsi "kesälomalle" - kertoi avoimesti juhannuksestaan somessa
Kotimaa
27.06.2022 09:11
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Pitkää vankeustuomiota Katiska-vyyhdin huumausainerikoksista istuva Niko Ranta-aho kertoi viikonloppuna harvinaisesti tuoreimpia kuulumisiaan.

Niko, 35, vietti omien sanojensa mukaan juhannuksen Riihimäen vankilassa, jonne hän palasi vastikään Vantaan vankilasta. Niko istui Vantaan matkasellissä keväällä pidetyn Katiska 1 -vyyhdin hovioikeuskäsittelyn ajan, mutta pääsi palaamaan Riihimäelle käsittelyn mentyä kesätauolle.

Lue myös: Niko Ranta-ahon syytteet nurin – avustaja välitti Nikon rakkauskirjeitä Sofialle: ”Onneksi oikeus toteutui”

Nikon juhannuslauantaina julkaisemassa Instagram-päivityksessä hän poseeraa vanhassa kuvassa Marbellan maisemissa.

- Tänä(kin) vuonna joutuu postaamaan juhannuksena vanhan kuvan, kun ei täällä muurien sisäpuolella oikein uusia kuvia oteta, Niko aloitti päivityksensä.

- Hovioikeuden ensimmäinen osio saatiin käytyä ja nyt 6 viikoksi viettämään "kesälomaa". Julkisuudessakin paljon ollut Vantaan matkaselli (mikä uutisten mukaan on vain erittäin lyhytaikaiseen muutaman päivän majoittumiseen tarkoitettu osasto) alkoi 34 päivän kohdalla tuntumaan jo kodilta. Nyt kuitenkin vihdoin takaisin omassa sellissä Riihimäellä.

Lue myös: Mitä ihmettä? Vankilassa istuva Niko Ranta-aho perusti yrityksen – toimiala hämmentää

Vantaan vankila on ollut tänä vuonna runsaasti julkisuudessa, kun 21-vuotias vanki murhattiin raa'asti matkasellissä. Kesäkuun puolivälissä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi välituomiollaan syytetyt, 23-vuotiaan Perttu Pyynösen ja 19-vuotiaan Abshir Muyen mielentilatutkimukseen ja vaarallisuuden arviointiin. Oikeuden mukaan miehet ovat syyllistyneet rikoksiin Vantaan vankilan matkasellissä.

Lue myös: Vantaan vankilasurma oli "erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa": viisi vangittu murhasta epäiltynä - uhri löytyi matkasellistä

Käräjäoikeus ei kuitenkaan ota tässä vaiheessa kantaa rikosnimikkeisiin. Syyttäjät vaativat kaksikolle ensisijaisesti elinkautisia rangaistuksia murhasta ja törkeästä raiskauksesta.

Lue myös: Tällainen prosessi odottaa Vantaan matkasellimurhasta syytettyjä - käräjäoikeus antoi välituomionsa

Katiska 1:n hovioikeuden istunnot jatkuvat elokuussa, jolloin Niko palaa Vantaalle vielä kolmeksi kuukaudeksi.

- Sitten Katiska 1 asia on vihdoin puitu kokonaisuudessaan ja on aika jättää se saaga lopullisesti taakse. Nyt kuitenkin juhannuksen viettoon. Hyvää juhannusta kaikille sinne muurien paremmalle puolelle, ja olkaahan fiksusti, Niko toivotti päivityksessään.

Niko sai käräjäoikeudessa 11 vuoden vankeustuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista Katiska 1 -jutussa. Katiska 2 -jutussa hän puolestaan sai kahden vuoden vankeustuomion törkeistä huumausainerikoksista. Kummankin Katiska-jutun käräjätuomioista on valitettu hovioikeuteen.

Lue myös: Niko Ranta-aho jyrähtää Sofiasta ja Stefusta: "2020-luvun Matti ja Mervi!"