fbq
Rikos
01.02.2022 15:31
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Vantaan vankila
Vantaan vankilasurma oli "erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa": viisi vangittu murhasta epäiltynä - uhri löytyi matkasellistä
Rikos
01.02.2022 15:31
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi viime viikon torstaina, että Vantaan vankilan matkasellistä löytyi vanki surmattuna. Nyt Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt vankilasurman tutkinnassa.

Tapausta on tutkittu alusta lähtien henkirikoksena, mutta Itä-Uudenmaan poliisin mukaan rikosnimike on nyt muutettu murhaksi. 

Lue myös: Epäily: Vanki surmattiin selliin Vantaan vankilassa - viisi henkilöä otettu kiinni

Poliisi otti heti torstaiaamuna kiinni viisi tutkintavankia, jotka olivat säilytyksessä uhrin kanssa samassa matkasellissä. Nyt epäillyt on vangittuna syytä epäillä -perusteella.

– Tehtyjen kuulusteluiden ja teknisten tutkimusten perustella rikosnimike on muutettu murhaksi, koska uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa. Jatkamme edelleen epäiltyjen kuulusteluja sekä teknisiä tutkimuksia selvittääksemme, miten matkaselliin sijoitetut henkilöt liittyvät tutkittavan olevaan rikosepäilyyn, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo poliisin tiedotteessa.

– Syytä epäillä perusteella vangittujen henkilöiden osalta asia on käsiteltävä uudelleen viikon kuluessa vangitsemispäätöksestä. Esitutkinnassa selviävien seikkojen perusteella tulemme arvioimaan jokaisen yksittäisen epäillyn osuutta rikosepäilyyn. Näiden seikkojen perusteella tulemme tämän viikon aikana esittämään epäiltyä/epäiltyjä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen henkirikokseen, summaa Tyynelä.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »