fbq
Kotimaa
03.08.2022 07:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Nelonen, Instagram
Hengenpelastajat
Näin kävi Martina ja hengenpelastajat -sarjan toisen tuotantokauden tähdille – yksi kisaajista on kuollut
Kotimaa
03.08.2022 07:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Nelonen, Instagram

Seiska kertoi sunnuntaina (24.7.), mitä Martina ja hengenpelastajat -sarjan ensimmäisen tuotantokauden tähdille kuuluu nykyään. Nyt käsittelyssä on toinen tuotantokausi, joka nähtiin televisiossa vuonna 2015. 

Toisella tuotantokaudella kuvauksissa oli mukana Hunks-tanssiryhmän Kimmo Kemppi ja Jucci Hellström. He auttoivat sarjaa luotsannutta Martinaa, ja oli kilpailuun osallistuneilla kaunottarilla sutinaakin heidän kanssaan.

J ja K
Jucci (vas.) ja Kimmo tarjosivat oman lisämausteensa ohjelman toiselle tuotantokaudelle.

Amanda voitti

Värikkäiden käänteiden jälkeen tuotantokauden voittajaksi suoriutui dj-kaunotar Amanda Harkimo, 32. Amanda on osallistunut kyseisen sarjan jälkeenkin lukuisiin tosi-tv-ohjelmiin. Viimeksi hänet on nähty Erikoisjoukoissa. Hengenpelastajia aiemmin Amanda voitti Viidakon tähtöset -realityn kolmannen tuotantokauden.

Lue myös: Amanda Harkimo avautuu tv:ssä ala-arvoisesta kohtelustaan - julkisuus murensi itsetunnon: "Olen ollut miehille vain sellainen..."

Elämänmuutoksia

Toiseksi sarjassa sijoittui Evelina Lorek. Evelina oli nähty jo ennen kyseistä ohjelmaa Dancing on Ice -kilpailussa, jossa taitoluistelija Evelina toimi Arttu Wiskarin parina. Evelina synnytti kolmannen lapsensa tämän vuoden maaliskuussa.

Liikunnan parissa yrittäjänä toimiva Evelina on asunut perheineen viime ajat Rovaniemellä, mutta hänen Instagram-tilinsä mukaan he ovat juuri muuttamassa Etelä-Suomeen. Evelina ja hänen Seppo-miehensä menivät naimisiin viime joulukuussa.

Ritasta tuli kestojulkkis

Toisen tuotantokauden kolmossijalle ylsi Rita Niemi-Manninen, 43, joka oli tuolloin tuore kasvo suomalaisessa tosi-tv-kentässä. Hän oli nimittäin osallistunut Temptation Island Suomen ensimmäiselle tuotantokaudelle yhdessä miehensä Akin kanssa.

Rita ja Aki työskentelevät hyvinvoinnin parissa yhteisessä yrityksessään. Taannoin Seiska uutisoi siitä, että Lempäälässä nykyisin asuva porilaislähtöinen pariskunta osti Porin edustalta saaren.

Lue myös: Aki Manninen ja Rita-rakas ostivat oman saaren: "Tuntuu niin oikealta"

Aki ja Rita
Aki ja Rita nousivat Temppareista koko kansan tietoisuuteen.

Suvi ja Rosanna

Suvi Pitkäsen kohtaloksi kilpailussa tuli nelossija. Suvi on nähty monen muun hengenpelastajat-kaunottaren tavoin useassakin reality-ohjelmassa. Esimerkiksi vuonna 2020 hänet nähtiin Selviytyjät-ohjelmassa. Suvi erosi pitkäaikaisesta Marko-puolisostaan tämän vuoden alussa.

Lue myös: Suvi Pitkäsen ala-arvoinen käytös herätti myötähäpeää – kuva!

Suvi Pitkänen
Suvi on tuttu julkimo myös Seiskan sivuilta vuosien ajalta.

Rosanna Kulju, 30, on ollut julkisuudessa jo vuosia. Hän emännöi vuosia Miss Helsinki -kisaa, viimeisen kerran vuonna 2021. Tämän vuoden toukokuussa Rosanna ilmoitti sosiaalisessa mediassa eronneensa rakkaastaan, jonka hän piti koko seurusteluajan poissa julkisuudesta.

Rosanna Koo
Rosanna viettää sinkkukesää.

Näin muille kävi

Belinda Heinonen nähtiin myös tosi-tv-ohjelmassa. Nykyisin kolmekymppinen Belinda kertoi Ilta-Sanomille viime vuonna sarjaan liittyvästä kokemuksestaan.

- Ohjelmaan osallistuminen oli yksi hienoimmista asioista, mitä olen koskaan tehnyt. Thaimaahan lähtiessä uimataitoni eivät kuitenkaan olleet parhaasta päästä. Olen ylpeä, että uskalsin lähteä mukaan kisaamaan. Uimataitoni ja paineensietokykyni kehittyivät kilpailussa ja opin tärkeitä pelastustaitoja, Belinda kertoi jutussa.

Lisäksi hän avasi, ettei ole ollut pahemmin yhteyksissä muiden sarjassa nähtyjen kilpailijoiden kanssa.

- Oma elämäntilanteeni oli hyvin erilainen kuin muilla kilpailijoilla. Olin jo silloin naimisissa ja kahden lapsen äiti. Kilpakumppanini olivat suurimmaksi osaksi sinkkuja, minkä vuoksi heidän elämäntyylinsä oli menevämpi, hän kertoi haastattelussa.

Sarjassa nähtiin myös esimerkiksi Melissa Roos. Vuonna 2011 Suomen seksikkäin -kisan ja vuonna 2013 Miss Peppu -kisan voittanut Melissa kertoi Seiskalle vuonna 2017 valmistuneensa tradenomiksi ja päässeensä jatko-opiskelemaan kauppakorkeakouluun.

- Menneisyyttään ei pidä hävetä. Kaikki kasvattaa, ja kaikesta voi oppia, mutta en enää osallistuisi vastaaviin kisoihin. Nyt on ihan muut asiat ja tavoitteet mielessä, hän jutteli tuolloin.

Lue myös: Suomen parhaat pakarat rengastettiin: Melissa Roos, 26, kihloihin – "järkevöitynyt" peppukuningatar lähettää väkevän viestin bimboille

Melissa R
Tällaisena Suomen seksikkäimmäksi valittu Melissa poseerasi Seiskalle yli 10 vuotta sitten


Martina ja hengenpelastajissa nähtiin myös vuoden 2013 Miss Viro Kristiina Karjalainen. Takavuosina julkisuudessa esillä ollut Kristiina on kadonnut julkisuuden valokeilasta. 

- Minulle kuuluu todella hyvää. Työskentelen matkailualalla jo viidettä vuotta ja matkustelen paljon, koska rakastan sitä, Kristiina kertoo nykykuulumisistaan Seiskalle.

- Olen ollut mieheni kanssa yhdessä 3 vuotta ja asumme avoliitossa, hän jatkaa.

Kristiina kertoo Seiskalle myös muistojaan ohjelmasta.

- Siitä on jo seitsemän vuotta. Olen kasvanut sen jälkeen todella paljon henkisesti, silloin elin ihan jotain toista elämää kuin nykyään. Ohjelma itsessään oli upea kokemus, muistan sen ihanan Thaimaan lämmön. Uiminen on lähellä sydäntäni, joten oli super suorittaa niitä tehtäviä vedessä, hän muistelee. 

Lue myös: Miss Viro Kristina Karjalainen poseerasi Seiskan Tähtityttönä vasta 21-vuotiaana!

Kristiina Karjalainen
Kristiina oli takavuosina tuttu näky bikinikuvissa.
Kristiina Karjalainen
Tältä Kristiina näyttää nyt.

Toisena kisasta putosi Jasmin Voutilainen, joka tunnetaan parhaiten Salkkareiden Ainona. Jasmin kertoi Seiskalle maaliskuussa, että tämän vuoden alku oli ollut hänelle hyvin raskasta: hän teloi kätensä, sairastui koronaan ja siitä vielä angiinaan. Lisäksi hän on sairastanut masennusta.

Lue myös: Jasmin Voutilainen jyrähtää vauva-asioista kysyville: "Oon ihan täynnä tätä arvostelua"

Ensimmäisenä kisasta putosi nyttemmin jo edesmennyt Janita Lukkarinen. Seiska seurasi Janitan vuosia kestänyttä syöpätaistelua, joka päättyi hänen menehtymiseensä vuoden 2020 joulukuussa.

Lue myös: Janita Lukkarinen on kuollut - katso koskettavan jäähyväisvideon toteutunut ennustus: ”Kuolen 27-vuotiaana”