fbq
Kotimaa
15.05.2022 14:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: EBU / Nathan Reinds
The Rasmus.
Mitä ihmettä? Pilkattiinko The Rasmusta Tanskan viisulähetyksessä? – Suomalaiset hämmästyivät Kööpenhaminassa: ”He repesivät täysin!”
Kotimaa
15.05.2022 14:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: EBU / Nathan Reinds

The Rasmuksen euroviisureissusta ei jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa. Suomalaisyhtye onnistui selvittämään tiensä laulukilpailun finaaliin, mutta siellä kyyti oli jääkylmää: saaliiksi jäi hyvinkin vaatimattomat 38 pistettä ja 21:s sija.

Lue myös: Anteeksi mitä?! The Rasmuksen Euroviisufinaalista paha pannukakku – yhtyeeltä käsittämättömiä kommentteja kisan jälkeen: ”Voi sanoa, että hyvin kävi”

Vertailun vuoksi: Euroviisut voittanut Ukraina keräsi lähes 600 pistettä suomalaisbändiä enemmän. The Rasmus sijoittui viisufinaalin viidenneksi viimeiseksi.

Suomalaisten sijoituksesta ei todennäköisesti yllätytty Tanskassa, jossa The Rasmuksen viisuvetoa on ruodittu naurunremakan kera. Näin Seiskalle ainakin suoraan Kööpenhaminasta kerrotaan.

Lue myös: Euroviisuvoiton vei ennakkosuosikki - The Rasmus ei sijoittunut häävisti

Suomen The Rasmukselle ja Jezebel-biisille jäi euroviisfinaalissa pelkkä luu käteen.
Suomen The Rasmukselle ja Jezebel-biisille jäi Torinon euroviisfinaalissa pelkkä luu käteen.

Suomi sähköisti lähetyksen

Tanskan pääkaupungissa on parhaillaan runsaasti suomalaisia, sillä siellä juostaan tänään 15. toukokuuta Kööpenhaminan perinteinen maraton. Eräät härmäläiset olivat seuranneet lauantai-iltana paikallista, Tanskan yleisradioyhtiö DR:n viisulähetystä.

Seiskalle kerrotaan, kuinka muutoin ”melko kuivakkaan” lähetykseen tuli kaivattua lisämaustetta The Rasmuksen esiintymisvuorolla.

– Sen mitä ymmärsimme, niin lähetyksessä kerrottiin joidenkin ehkä muistavan bändin 90-luvulta. He mainitsivat myös The Rasmuksen hitin F-F-F-Falling, Seiskalle selvitetään suoraan Tanskasta tv-ruutujen ääreltä.

Lue myös: Kommentti: The Rasmuksen euroviisureissusta tulee farssi jo tänään!

Lauri Ylönen riisui jälleen sadetakkinsa, mutta sekään ei auttanut kartuttamaan The Rasmuksen pistepottia.
Lauri Ylönen riisui jälleen sadetakkinsa, mutta sekään ei auttanut kartuttamaan The Rasmuksen pistepottia.

”Siitä jäi sellainen fiilis…”

Sen jälkeen tanskalaisten viisulähetyksessä puhe kuulemma kääntyi Suomen euroviisubiisi Jezebelin tuottaneeseen jenkkituottaja Desmond Childiin, joka on kirjoittanut viisubiisin yhdessä Lauri Ylösen kanssa.

Lue myös: Oho, The Rasmus esiintyi jo Torinossa - eipä käynyt häävisti

– Viisulähetyksessä kerrottiin hänen olevan supertuottaja, joka on tehnyt musiikkia Ricky Martinille ja muille maailmantähdille. Lopuksi viisujuontajat repesivät täysin. Siitä jäi sellainen fiilis, että he nauroivat nimenomaan lopputulokselle, Seiskalle väitetään.

Seiska ei onnistunut saamaan käsiinsä Tanskan yleisradioyhtiön viisulähetystä. Juuteilla ei joka tapauksessa ole varaa naureskella, sillä Tanskan oma viisuedustaja, Reddi-yhtye ei selvinnyt edes jatkoon 1. semifinaalistaan.

Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen! Tuotannolla ja The Rasmuksella oli Torinossa kivaa, ja se riitti.
Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen! Tuotannolla ja The Rasmuksella oli Torinossa kivaa, ja se riitti.