fbq
Kotimaa
15.03.2022 17:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Maria Veitola
Maria Veitolan tilaama postilähetys jäi jumiin tulliin - tarinalla yllättävä opetus
Kotimaa
15.03.2022 17:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Tv-juontaja Maria Veitola, 49, jakoi sosiaalisessa mediassa eeppisen kissapuutarinansa, joka sai alkunsa jo syksyllä.

Tilasin syyskuun alussa Los Angelesista söpöimmän kissapuun, pari kuukautta ennen kuin Candy ja Cisse muuttivat meille. Amerikoista lausuttiin, että eräänkin tartuntataudin takia kissapuun tuotanto ja toimitus sakkasi, ja että tässä menisi nyt normaalia pidempi hetki. Vastasin, ettei haittaisi. My ass. Vähänpä tiesin, Maria aloittaa.

Lue myös: Maria Veitola törmäsi hiihtolomallaan kakkaiseen mielenilmaukseen Putinista: "Ilahduin tästä" - kuvat!

Joulukuussa Maria kyseli myyjältä, tulisikohan kissapuu jouluksi jo kotiin. Tilanne tsekattiin kuljetusliikkeen kautta ja hän sai kuulla, että tuote on ilmeisesti ollut jo parisen viikkoa Suomen tullissa. Saapumisilmoitusta ei kuitenkaan kuulunut.

Joulukuun lopussa lähdimme lomalle Thaimaahan. Jonkun ihmeellisen etiäisen takia tsekkasin Phuketin uima-altaalta käsin sähköiset viestit OmaPosti-sovelluksesta ja opin, että kissapuu tosiaan oli Suomen tullissa ja odotti tullausta ja käsittelymaksujen maksamista. Soitin Thaimaasta heti Postin asiakaspalveluun kuullakseni, että olin myöhästynyt vuorokaudella. Kissapuu oli jo lähdössä paluumatkalle, koska en ole tullannut sitä ajoissa. Marmatin, etten ollut saanut ilmoitusta tekstiviestitse tai sähköpostilla. En niin, mutta paperinen ilmoitus oli kuulemma tullut postissa. No, minä en ollut kotona näkemässä sitä, koska olin matkoilla.

Nyt kissapuu seisoi Suomen Postin tullivarastossa, mutta koska päätös sen palauttamisesta oli jo tehty, ei mitään olisi tehtävissä. Kissapuu lähtisi paluumatkalle Suomesta Losiin. Ei hyvä luoja.

Tuli kalliiksi

Maria lähetti sähköpostia myyjälle.

Hän lupasi ystävällisesti lähettää paketin uudestaan Suomeen, kunhan se saapuisi ensin valtameren taakse. Tämä edestakaisin rehaaminen veisi toki viikkoja, tulisi minulle kalliiksi ja kissapuun hiilijalanjälki sen kun kasvaisi. Halusin sen hemmetin puun silti.

Perjantaina 11. maaliskuuta paketti lopulta saapui taas Suomeen.

Raahasin sen hiki päässä postikonttorista kotiin. Kaksi nohevaa 9-vuotiasta, Taisto ja Kassu purkivat paketin ja kasasivat kissapuun ohjeiden mukaan suit sait sukkelaan. Mikä parasta, Cisse ja Candy tajusivat HETI, että tämä on heille.

- Tarinan opetus: laita OmaPosti-sovelluksesta push it -ilmoitukset päälle - tai pysy kotona.

Lue myös: Maria Veitolalta äärimmäisen tunteikas avautuminen syntymäpäivänsä jälkeen: ”Monesti tuntui, että olisi helpompaa kuolla"

Kommentteja sataa

Päivityksen yhteyteen Maria lisäsi kuusi kuvaa, joista käy ilmi paketin sisältö. Lukuisat juontajan someseuraajat ihastelivatkin vuolaasti kissapuuta.

Super mässy puu! Täysin wörtti huzzle!!! kirjoitti Ina Mikkola tuliemojin kanssa.

Se omaposti on kyllä saatanasta, menee todella helposti ohi! Mutta ihana puu, kissat ja 9-vuotiaat, kommentoi puolestaan Pipsa Hurmerinta.

NIIN HIENO!!!!!!! ihasteli Maiju Voutilainen.

Lue myös: Maria Veitola toipuu koronasta: "Välillä iskee infernaalinen väsymys ja aivosumu" - näin hän voi nyt

Maria Veitola yökylässä: Nämä asiat otan aina mukaan kylään