fbq
Kotimaa
17.01.2022 18:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Severi Saarinen.
Kova temppu! Tuntematon sotilas -näyttelijä pudotti rajusti painoa tähtikiekkoilijan rooliaan varten – ”Siinä on ollut tekemistä”
Kotimaa
17.01.2022 18:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Yksi aikansa lahjakkaimmista suomalaiskiekkoilijoista saa syksyllä oman elokuvansa. Lahtelaisesta Marko Jantusesta kertovaa draamaelokuvaa Laitapuolen hyökkääjä kuvataan parhaillaan Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.

Lue myös: Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”

Tänään maanantaina (17.1.) kamera kävi Espoon Tapiolassa. Urheilupuistossa sijaitsevassa harjoitushallissa kuvattavaa kohtausta kunnioitti läsnäolollaan itse herra Jantunen sekä häntä elokuvassa esittävä näyttelijä Severi Saarinen.

– Olen saanut tämän projektin myötä mahdollisuuden tutustua henkilökohtaisesti Jarnaan. Sen pohjalta on ollut hyvä lähteä tekemään tätä elokuvaa, Severi, 37, sanoo Seiskalle.

Lue myös: Kuka onkaan Lahden sheriffi? Pasi Nurminen varasti show’n Suomen Chicagon yössä: ”On se kyllä melkoinen kaveri”

Hehän ovat kuin kaksi marjaa! Näyttelijä Severi Saarinen tulkitsee ex-kiekkotähti Marko Jantusta tulevassa Laitapuolen hyökkääjä -elokuvassa.
Hehän ovat kuin kaksi marjaa! Näyttelijä Severi Saarinen tulkitsee ex-kiekkotähti Marko Jantusta tulevassa Laitapuolen hyökkääjä -elokuvassa.

Ensimmäinen päärooli

Useista teatteriesityksistä tutuksi tullut Severi nousi ryminällä suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2017 Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa, jossa jykeväleukainen komistus näytteli alikersantti Lehtoa.

Syksyllä ensi-iltansa saava ja Aleksi Mäkelän ohjaama Laitapuolen hyökkääjä on Severille ensimmäinen elokuvapääosa.

– Nyt ollaankin sitten melkein koko ajan kuvissa, eli hommaa riittää. Ja se on vain hienoa!

Lue lisää: Ex-kiekkotähti Marko Jantunen selvisi huumehelvetistä viime tipassa – ”Ihme, että olen vielä hengissä”

Severin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, ottaako kiekkolegendan roolin vastaan.

– Ei tarvinnut. Tässä on niin hyvä käsikirjoitus ja koko työryhmä. Olen vakuuttunut siitä, että elokuvasta tulee hieno ja koskettava. Ja myös sellainen, että elokuvasta voi olla monelle henkistä tukea.

Lue myös: Huumehelvetti hajotti Marko Jantusen perheen – kiekkosankari ylistää ex-vaimoaan: "Sari on elämäni nainen"

Kovassa kondiksessa. Severi Saarinen on harjoitellut ahkerasti elämänsä ensimmäistä elokuvapäärooliaan varten.
Kovassa kondiksessa. Severi Saarinen on harjoitellut ahkerasti elämänsä ensimmäistä elokuvapäärooliaan varten.

Pudotti painoaan

Parhaillaan kuvattava elokuva pohjautuu Ilta-Sanomien toimittajan Marko Lempisen kirjoittamaan muutaman vuoden takaiseen menestysromaaniin Läpi helvetin (Otava), joka perkaa Marko Jantusen elämän poikkeuksellisen draamankaaren.

Lue myös: Ex-kiekkoilija Marko Jantunen menetti kaiken: Tuhlasin miljoonani huumeisiin

Supertähteyden ja jääkiekon tuomien rikkauksien vastapainoksi Jarna ajautui peliuransa jälkeen pahasti sivuraiteille. Elämänsä synkimpinä huumevuosinaan entinen lätkäatleetti kuihtui vain päälle 50-kiloiseksi haamunarkkariksi.

Lue myös: Suomen radiohistorian kuumottavin haastattelu! Lahtelainen radiolegenda muistelee suoraa lähetystä vuonna 1994: poliisien piirittämä Ilpo Larha lateli kovia vaatimuksia!

Tämä tulee näkymään myös elokuvassa. Severi paljastaa Seiskalle joutuneensa pudottamaan painoaan.

– Olemme operoineet 20 kilon sisällä personal trainerini kanssa. Siinä on ollut paljon tekemistä.

Tuhtia tiliä tahkonnut tähtipelaaja tienasi miljoonia, mutta menetti kaiken huumeisiin ja rillutteluun. Nyt Jarnan tarina paketoidaan elokuvaksi.
Tuhtia tiliä tahkonnut Marko Jantunen oli miljoonia tienannut tähtipelaaja, mutta menetti kaiken huumeisiin ja rillutteluun. Nyt Jarnan hurja tarina paketoidaan elokuvaksi.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »