fbq
Kotimaa
05.05.2022 19:40
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: Eetu Ampuja & AOP
Hannes Björninen.
Kauhistuksen kanahäkki! Leijonien sankaripelaaja hyökkää hurjannäköisenä MM-kultajahtiin: ”Näyttää pahemmalta kuin onkaan”
Kotimaa
05.05.2022 19:40
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: Eetu Ampuja & AOP

Leijonien luottosoturina paikkansa vakiinnuttanut Hannes Björninen, 26, tunnetaan jääkiekkoilijana, joka jättää aina kaikkensa kaukaloon. Siltä mies myös nyt näyttää.

Lue myös: Saako Suomi supertykin MM-kisoihin? Leijonien GM Jere Lehtinen paljastaa Patrik Laineen mielipiteen – ”Totta kai tiedämme”

Tiistain (3.5.) mediatilaisuudessa Tampereella lehdistölle jakeli kommentteja hurjan näköinen viiksimies. Pitkätukkainen Pelicans-kasvatti näytti aivan siltä kuin olisi erehtynyt etuilemaan loppuillasta lahtelaisessa grillijonossa. Siitä ei kuitenkaan ollut kyse.

– Kiekko tuli poskipäähän pari viikkoa sitten Norjaa vastaan pelatussa maaottelussa, hyväntuulinen ”Hanu” sanoo Seiskalle.

Lue myös: Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Hannes Björninen on tällä hetkellä hurjannäköinen viiksimies.
Leijonien luottohyökkääjä Hannes Björninen on tällä hetkellä hurjannäköinen viiksimies.

Valmis kultajahtiin

Tavan kansalainen ei uskaltaisi moisessa kunnossa liukastella edes lähikauppaan, mutta herra Björninen ei ole mustasta silmästä moksiskaan. Päinvastoin, hän hyökkää intoa täynnä MM-kotikisojen kultajahtiin.

– Kunto on oikein hyvä tällä hetkellä. Näyttää ehkä pahemmalta kuin onkaan. Mies on ihan kunnossa ja valmis pelaamaan, viiksimies vakuuttaa.

– Sitä (poskipäätä) tässä on paranneltu, mutta nyt ollaan taas iskussa.

Lue myös: Kaikkien aikojen univelat! Pensselisetä-Björninen paljasti Leijonien kultajuhlallisuuksista – Mörkö täräytti suoraan: ”Nyt juhlitaan!”

Hannes Björninen iski olympiafinaalissa tehot 1+1 ja upotti olympiakullan ratkaisseen maalin Venäjän olympiakomitean verkkoon.
Hannes Björninen iski helmikuun olympiafinaalissa tehot 1+1 ja upotti olympiakullan ratkaisseen maalin Venäjän olympiakomitean verkkoon. Kyseessä lienee ollut Suomen jääkiekkohistorian tärkein osuma.

Jalat maassa

Lahtelaiskiekon kasvatin elämässä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana valtavasti. Vuosi sitten Pelicans-kapteenin kaulaan heilahti MM-hopeaa. Sen jälkeen Jokereihin siirtynyt pensselisetä ratkaisi helmikuussa Suomelle historiallisen olympiakultamitalin.

Lue myös: Radio Voima: Lahden kaupungilta luvassa avokätinen palkinto Leijonien kultasankarille – Pensselisetä-Björninen väläyttelee messevää lahjatoivetta

– Paljon on tosiaan ollut tapahtumia. Olen urheilijana yrittänyt mennä päivä kerrallaan eteenpäin ja olla parempi pelaaja kuin edellispäivänä. Vaikka paljon on tapahtunut, niin olen yrittänyt koko ajan parantaa omaa tekemistäni, Hanu kertoo.

Pyöritys tulee olemaan pomminvarmasti rajua myös MM-kotikisojen karnevaalihuumassa. Se ei kuitenkaan hetkauta Hannesta pätkääkään.

– Eipä se urheilijan arkea muuta miksikään.

Hannes siirtyi keväällä Jokereista kasvattiseuraansa Lahden Pelicansiin. Ensi syksyksi tie vie Ruotsiin ja Brynäsin riveihin.
Hannes siirtyi keväällä Jokereista kasvattiseuraansa Lahden Pelicansiin. Ensi syksyksi tie vie Ruotsiin ja Brynäsin riveihin. Tavoitteena on silti päästä jonain päivänä NHL:ään.

Tavoitteena NHL

KHL-Jokereista vedettiin töpseli irti Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hannes päätti palata kevääksi rakkaaseen kotiseuraansa Pelicansiin, mutta ensi kaudeksi lahtelaisen takataskussa polttelee uunituore sopimus Ruotsin SHL-liigan Brynäsiin.

Länsinaapurin kaukalot ovat kuitenkin vain välietappi Hannekselle, jonka tähtäin on tiukasti rapakon takana tarunhohtoisessa.

– Totta kai NHL on tavoitteena. En kuitenkaan mieti sitä sen enempää, vaan yritän vain koko ajan kehittyä pelaajana. Sitten ja toivottavasti kun sen aika tulee, haluan olla valmis ja pelata siellä mahdollisimman hyvin, Hanu naulaa.

Lue myös: Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”

"Hanu" ja Pekingin olympialaisten kultamitali kotimaisemissa Lahdessa helmikuussa 2022.
"Hanu" ja Pekingin olympialaisten kultamitali kotimaisemissa Lahdessa helmikuussa 2022.