fbq
Kotimaa
23.03.2022 18:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Juhani Tamminen.

Juhani Tamminen raivostui TPS:lle – kehottaa seurajohtoa hyppäämään pää edellä mereen: ”Fucking time to wake up!”

Kotimaa
23.03.2022 18:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Ennätystasainen ja yllätyksellinen liigakausi 2021–2022 huipentuu torstaina (24.3.) alkaviin pudotuspeleihin. Sensaatiojoukkue Mikkelin Jukurit lähtee tulevaan taistoon hyvistä lähtöasetelmista, sillä se löi jo runkosarjassa kovat näytöt tiskiin sijoittumalla toiseksi.

Se oli temppu, jota Seiskan jääkiekkoasiantuntija Juhani Tamminen toisaalta ylistää eikä toisaalta voi ymmärtää lainkaan. Jälkimmäinen siksi, että TPS-ikoni Tammisen oma seura jäi runkosarjassa Jukureiden taakse neljänneksi.

Lue myös: Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

– Jos olisin itse Turun Palloseuran seurajohdossa ja viitsisin millään kumartua katsomaan sarjataulukosta, että siellä on lopullisissa sijoituksissa Mikkelin Jukurit Tepsin edellä… Kyllä mä siinä vaiheessa hyppäisin Airiston kylmään veteen – ja mieluiten vielä pää edellä.

– Kaikki kunnia sinne Mikkeliin, mutta seuroilla on kuitenkin valtavat resurssierot. TPS, fucking time to wake up! Tami jyrisee raivostuneena.

– Ei voi olla parempia ilmiöitä kuin Olli Jokisen Jukurit. Pelihän tarvitsee tällaista elääkseen, jääkiekon keksijä Juhani Tamminen hehkuttaa.
– Ei voi olla parempia ilmiöitä kuin Olli Jokisen Jukurit. Pelihän tarvitsee tällaista elääkseen, jääkiekon keksijä Juhani Tamminen hehkuttaa.

”Joku saatanan sheikki…”

Tami kuitenkin alleviivaa arvostavansa estoitta Jukureiden sensaatiokautta. Hän asettaa sen kilpaurheilun maailmanlaajuiseen kehykseen ja muistuttaa, miten yllätyksellisyys on kaiken urheilun suola.

– Sehän on parasta mitä voi olla, oli kyse sitten kotoisasta Liigasta tai vaikka Englannin Valioliigasta. Jos joku Racing de Santander alkaa voittaa Real Madridia Espanjan-liigassa, niin sehän on perkele suurinta mitä voi tapahtua.

– Niin käy maailmalla pirun harvoin, koska aina tulee joku saatanan sheikki, joka ostaa seuran, kysyy mitä Maradona maksaa ja lyö rahat tiskiin. Mutta meillä Liigassa budjettierot ovat Luojan kiitos vähän pienempiä, ja tällaisia yllätyksiä nähdään.

Lue myös: Juhani Tamminen on valmis julistamaan sodan Raumalle – varoittelee ennätysnälkäisestä Turun Palloseurasta: ”Luvassa helvetinmoinen inferno!”

167-senttinen superpatukka Petrus Palmu pelasi Jukureissa todellisen tykkikauden. – Totta helvetissä pelasi, koska hän on saanut pelata Mikkelissä kunnon minuutteja, myös ylivoimaa. Silloin alkaa mennä mustaa häkkiin. Piste, Tami tietää.
167-senttinen Petrus Palmu pelasi Jukureissa todellisen tykkikauden. – Totta helvetissä pelasi, koska hän on saanut pelata Mikkelissä kunnon minuutteja, myös ylivoimaa. Silloin alkaa mennä mustaa häkkiin, Tami tietää.

Petrus Palmun tapaus

Kuumana käyvä Tamminen ei voi käsittää sitäkään, että TPS päästi käsistään Petrus Palmun kaltaisen kultakimpaleen.

Vain muutama kausi sitten Turussa kiekkoillut Petrus pelasi Jukureissa superkauden ja oli viimeiseen asti kiinni runkosarjan pistepörssin voitossa. Mikkelissä kapteeniksi arvostettu joensuulainen tykitti 59 ottelussa yhtä monta pistettä.

Lue myös: Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

– Tepsin kaltaisessa isommassa organisaatioissa tällaisille jätkille lyödään helposti nelosketjun viittaa päälle. Ei tajuta, miten armoton maalintekijä on kyseessä eikä ymmärretä antaa tarpeeksi vastuuta, Tami murisee.

– Luojan kiitos hän, hänen agenttinsa tai joku muu tajusi hakeutua sellaiseen joukkueeseen, jossa saa olla The Star. Uskoisin, että kunnia kuuluu myös Olli Jokiselle, joka entisenä superpelaajana ymmärtää mitä tuollainen kaveri tarvitsee onnistuakseen.

Vladislav Ushenin ja Vjatseslav Ushenin eivät ole vakuuttaneet eivätkä Tamin mukaan myöskään kiinnostaneet TPS:ssä.
Vladislav ja Vjatseslav Ushenin eivät ole vakuuttaneet eivätkä Tamin mukaan myöskään kiinnostaneet TPS:ssä.

Surulliset venäläisveljekset

Turun Palloseura on saanut tälläkin kaudella raippaa pelaajahankinnoistaan.

Aivan erityisesti Aurajoen rannalla on ihmetelty venäläisveljesten Vjatsheslav ja Vladislav Ushenin hankkimista. KHL-kaksoset eivät ole saaneet juuri mitään aikaan.

Tamminen huokaa syvään veljeksistä kysyttäessä.

Lue myös: Aurinkokuningas esittelee valtakuntansa: Juhani Tamminen vie Seiskan Turkuun – ”Näillä maileilla ei viitsi eksyä räkälöihin”

– Kaiken muun lisäksi he ovat murheellinen esimerkki siitä, mikä on pelaajien vetovoima yleisölle. Ensimmäinen iso asia on myydä peli kannattajille. Myyvätkö tällaiset Ushenin veljekset Turku-nimisellä paikkakunnalla? Eivät perkele myy! Tami jylisee.

– Sanon tämän kaikella ystävällisyydellä ja entisenä TPS-kapteenina: jollei Supercellin veljillä rahat riitä nähtyä parempiin hankintoihin, niin kannattaa katsoa peiliin.

Juhani Tamminen antaa terävän kielensä jälleen sivaltaa. Totuus on tuotava julki, veli!
Juhani Tamminen antaa terävän kielensä jälleen sivaltaa. – Totuus on tuotava julki, veli!