fbq
Kotimaa
09.12.2022 08:00
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pia Kanninen ja Ville Kiiski
Mikko Rautiainen
Espanjan Talentissa hurmannut nenähuilumies Mikko Rautiainen: Juhlin ohjelmassa raittiuttani
Kotimaa
09.12.2022 08:00
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pia Kanninen ja Ville Kiiski

Vuoden takaisessa Talent Suomi -kisassa nokkahuilua nenällään soittanut Mikko Rautiainen, 42, nähtiin viime viikolla Espanjan Go Talent -ohjelman toisessa semifinaalilähetyksessä.

Vaikka nenähuilistin esitys sai raivokkaat aplodit, ja Mikko oli ovelasti sisällyttänyt kisakappaleihinsa mukaan Espanjan vuoden 2015 euroviisukappaleen Amenecer, ei finaalipaikka auennut.

– Valehtelisin, jos sanoisin, ettei harmita. Totta kai harmittaa, mutta mukana oli minua parempia kilpailijoita.

Mikolle oli silti hienoa päästä näinkin pitkälle espanjalaisessa kykykisassa ensimmäisenä suomalaisena.

– Nyt vain kohti uusia seikkailuja, Mikko pohti Seiskalle semifinaalin jälkeen.

Espanjalaisessa talent-kilpailussa Mikon nenähuilu-ura jäi semifinaaliin. – Harmittaa, mutta mukana oli minua parempia kilpailijoita.
Espanjalaisessa talent-kilpailussa Mikon nenähuilu-ura jäi semifinaaliin. – Harmittaa, mutta mukana oli minua parempia kilpailijoita.

Lue myös: Nenähuilisti-Mikon matka tyssäsi Espanjan Talentissa - näin hän lahjoi tuomaristoa

Koskettava kirje

Viimeviikkoisen semifinaalin jälkeen nenähuilisti kävi antamassa tuomareille suomalaista muotoilua sisältäneet lahjat kirjeen kanssa.

– Laitoin lahjojen joukkoon kirjeen, jossa kiitin heitä ja kerroin, mistä lähtökohdista olen itseni kisaan taistellut. Kerroin entisestä alkoholin huuruisesta elämästäni. Yksi tuomareista tuli lähetyksen jälkeen juttelemaan kanssani liikuttuneena ja kysymään, miten voin nykypäivänä, Mikko kertoo.

Lue myös: Sähköpostit ja laskut todisteena! Nenähuilisti Mikko Rautiaisen väitetty pesti suositulla lontoolaisella klubilla herätti kiivasta keskustelua – ”Kesti jokusen kuukauden”

Korkki pysyy kiinni

Vaikka Mikko ei päässyt finaaliin, oli hänellä silti syytä myös juhlaan.

– Viimeviikkoiseen semifinaalipäivään osui myös raittiina oloni vuosipäivä. Olen ollut nyt neljä vuotta raittiina. Hassua, että päivä osui juuri semifinaalipäivälle. Liekö sitten merkki jostain.

– Merkki tai ei, aioin jatkaa raittiuttani. Tiedä sitten, missä olen, kun viisivuotispäivä koittaa, Mikko hymähtää.

– Espanjan tuotantoyhtiö unohti ilmoittaa minulle hotellinvaihdosta. Sitä sitten selvitettiin välillä käsimerkein, mutta onneksi majoitus järjestyi.
– Espanjan tuotantoyhtiö unohti ilmoittaa minulle hotellinvaihdosta. Sitä sitten selvitettiin välillä käsimerkein, mutta onneksi majoitus järjestyi.

Lue myös: Drag-tähtenä Lontoossa! Tämän näköisenä Talent-ohjelman kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen esiintyi – kuva!

Rikostausta pudotti Suomen Talentista

Mikko Rautiainen hyllytettiin Talent Suomi -kisasta talvella 2021, vaikka hän hurmasi sekä tv-yleisön että ohjelman juontajan Mikko Leppilammen, joka antoi kaimalleen kultaisen napin eli pääsyn suoraan kilpailun semifinaaliin.

Lue myös: Rikoskierre vei vankilaan! Talent-ohjelmassa kohauttanut nenähuilisti Mikko Rautiainen: Olin yli 10 vuotta ammattirikollinen

Seiska paljasti ennen semifinaalia nenähuilistin rikostaustan, mikä oli liikaa suositulle tv-ohjelmalle ja sen tuottajalle. Mikolla on kontollaan 179 rikosta: pääosin petoksia ja petoksen yrityksiä. Uhreille on aiheutunut kaikkiaan noin 180 000 euron taloudelliset vahingot. Mikko on tuomittu ehdollisin sekä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »