fbq
Kotimaa
22.03.2021 08:24
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Timo Korhonen ja Mikko Rautiaisen albumi
Mikko Rautiainen
Sähköpostit ja laskut todisteena! Nenähuilisti Mikko Rautiaisen väitetty pesti suositulla lontoolaisella klubilla herätti kiivasta keskustelua – ”Kesti jokusen kuukauden”
Kotimaa
22.03.2021 08:24
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Timo Korhonen ja Mikko Rautiaisen albumi

Kohun saattelemana Talent-ohjelmasta vetäytyneen Mikko Rautiaisen, 41, Englannin-vuosista on käyty kiivasta keskustelua niin lehdistössä kuin somessa. Hän on itse kertonut esiintyneensä muun muassa Lontoon supersuositulla Circue le Soir -yöklubilla. Iltalehti kertoi, että väite olisi vähintäänkin liioiteltu.

Tältä näyttää Madame Katastroff, Mikon esiintyjähahmo.
Tältä näyttää Madame Katastroff, Mikon esiintyjähahmo.

Lue myös: Drag-tähtenä Lontoossa! Tämän näköisenä Talent-ohjelman kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen esiintyi – kuva!

Seiska on kuitenkin nähnyt Mikon ja kyseisen yökerhon edustajan sähköposteja ja laskuja klubilla esiintymisistä.

– Tein aluksi drag queen -keikkaa nimellä Madame Katastroff. Vuonna 2014 kaverini teki eräässä ravintolassa show’ta, jossa vieraili hieman epätyypillisemmällä tavalla lahjakkaita ihmisiä.

– Hän soitti ja kysyi, osaisinko mitään erilaista. Sain idean soittaa nokkahuilua nenällä, ja loppu onkin historiaa. Kävin avoimessa castingissä ja pian soittelin nenälläni huilua myös Cirque le Soirin jokailtaisissa esityksissä. Se aika kesti jokusen kuukauden, vaikka muuta onkin väitetty.

Lontossa opiskellessaan  Mikko esiintyi nokkahuilukeikkojen lisäksi myös drag  queenina.
Lontossa opiskellessaan  Mikko esiintyi nokkahuilukeikkojen lisäksi myös drag  queenina.

Lue myös: Rikoskierre vei vankilaan! Talent-ohjelmassa kohauttanut nenähuilisti Mikko Rautiainen: Olin yli 10 vuotta ammattirikollinen

Opin rohkeutta

Vaikka Mikon Englannin-vuodet olivat alkoholin värittämiä, hän muistelee aikaa lämmöllä.

– Lontoossa asuessani työskentelin ravintoloissa ja opiskelin teatterihommia, mikä toi paljon kokemuksia. Minulla on sieltä myös lukemattomia ystäviä.

– Monelle tekisi todella hyvää asua muutama vuosi ulkomailla. Se opettaisi rohkeutta ja itsetuntemusta enemmän kuin täällä Pohjolassa saa, Mikko pamauttaa.

Lue myös: Vuosien päihdekierre! Kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen avaa synkkää taustaansa: ”Pää piti saada sekaisin”