fbq
Kotimaa
04.04.2022 08:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
nadia ammouri, amin asikainen
Amin Asikainen ja Nadia antoivat kaksosilleen muunnelmanimet omista nimistään - kauniit perhekuvat juhlista
Kotimaa
04.04.2022 08:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Nadia Ammourin, 33, ja Amin Asikaisen, 46, kaksostytöt ovat saaneet nimet. Nadia jakoi sunnuntaina (3.4.) sometililleen kauniita perhekuvia, joissa on mukana pariskunnan yhteinen poika sekä Aminin lapset aikaisemmasta suhteesta.

Tällaiset nimet vauvat saivat:

- A-vauva: Adina Aisha Asikainen.

- B-vauva: Amina Yasmeen Asikainen.

Pienokaiset saivat siis muunnelmanimet vanhempiensa nimistä. Aminin nimeen on lisätty vain a-kirjain perään ja Adina on anagrammi Nadia-nimen kirjaimista.

Kaksostytöt ovat saaneet paljon onnitteluita somessa.

– Onnea koko perheelle, ex-painija Petra Olli toivottelee.

– Kovasti onnea ja iso siunaus teidän ihanille pienokaisille, yrittäjä Aki Manninen kommentoi.

nadia ammouri, amin asikainen
Kaksosraskaus oli aluksi pariskunnalle iso yllätys.

Dramaattinen synnytys

Tyttövauva B ei selvinnyt dramaattisesta syntymästä täysin ilman vaurioita.

Lue myös: Dramatiikkaa alatiesynnytyksessä! Kaksostyttöjen isä Amin Asikainen kiittää Nadia-rakastaan: "Voi että minkä duunin teit"

Vauvan ulosvetorytäkässä hänelle tuli olkapunosvaurio, joka tunnetaan tieteellisellä nimeltä Erbin pareesi. Se tarkoittaa sitä, että vauvan käden toiminta voi olla pysyvästi vahingoittunut.

– Emme olleet kuulleetkaan kyseisestä vauriosta. Aluksi vauvan käsi ei liikkunut vaan oli kuin halvaantunut, Nadia kertoi Seiskalle.

Nadia kuntoutti kättä saamiensa ohjeiden mukaan. Lähes päivälleen kahden viikon kuluttua Nadia huomasi ihmeen, vauvan käsi alkoi liikkua.

– En voinut uskoa sitä todeksi, Nadia kertoo.

Lue myös: Nadia Ammourin ja Amin Asikaisen toinen kaksonen sai pysäyttävän diagnoosin hätäsektion jälkeen - Nadia itkee vauvan kohtaloa: "Kohteleeko ihmiset häntä eri tavalla?"

Syntymävaurion diagnoosin myötä tyttövauva B.stä tuli Lastensairaalan asiakas. Tuorein kontrollikäynti fysioterapeutin vastaanotolla toi kaivatun ilouutisen.

– Hän totesi, että vauvan käden hermokudokset olivat palautuneet ennalleen, ja sanoi, ettei edes erota, kumpi oli vaurioitunut käsi. Kuulemma erittäin harvoin tällaisesta vauriosta toipuu näin hyvin, Nadia ja Amin iloitsevat.

Lue myös: Amin Asikaisen Nadia-puoliso huomasi ihmeen syntymävaurion saaneessa vauvassaan: ”En voinut uskoa sitä todeksi”