fbq
Kotimaa
08.02.2022 11:23
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
amin asikainen, nadia ammouri
Nadia Ammourin ja Amin Asikaisen toinen kaksonen sai pysäyttävän diagnoosin hätäsektion jälkeen - Nadia itkee vauvan kohtaloa: "Kohteleeko ihmiset häntä eri tavalla?"
Kotimaa
08.02.2022 11:23
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Kirkkonummelainen nyrkkeilylegenda Amin Asikainen, 46, sai kihlattunsa Nadia Ammourin, 33, kanssa vastikään perheenlisäystä. Nadia kertoi perheen täydentyneen kaksostytöillä 25. tammikuuta.

Lue myös: Dramatiikkaa alatiesynnytyksessä! Kaksostyttöjen isä Amin Asikainen kiittää Nadia-rakastaan: "Voi että minkä duunin teit"

Synnytys ei sujunut ongelmitta. Nadia paljasti Instagramissa maanantaina (7.2.), että hyvin sujuneen A-vauvan alatiesynnytyksen jälkeen B-vauvan sydänäänet heikkenivät. Pienokainen pyörähti perätilaan ja Nadia kiidätettiin leikkaussaliin hätäsektioon.

Hätäsektiossa B-vauva vedettiin ulos, jolloin lapsen vasen käsi jäi puristuksiin.

Tunsin, kuinka B-vauva sätki ja sätki. Olin aivan varma, ettei alateitse vauvaa saada ulos. Viimein vauva saatiin ulos. B-vauvan diagnoosi on vasemman käden Erbin pareesi, Nadia kertoo.

Invalidiliitto kertoo, että Erbin pareesilla tarkoitetaan olkahermopunosvauriota. Se aiheuttaa eriasteisia yläraajan lihasten ja tuntoaistin toimintahäiriöitä, joiden vaikeusaste vaihtelee. Joissain tilanteissa hermovaurio paranee kokonaan, ja joissain voi jäädä pysyvä vaurio.

B-vauva on roikottanut kosketusarkaa kättään. Vauvan pukeminen ja hoitotoimenpiteet ovat olleet haastavia.

Nadia kirjoittaa itkeneensä monena iltana vauvansa kohtaloa ja sitä, ettei tiedä, mitä tulevaisuus tuo pienokaiselle tullessaan.

- Mitä jos? Mitä jos se ei tulekkaan kuntoon? Olisinko voinut toimia itse toisin? Jos käsi jää näin, millaisia rajoitteita pienelle kauniille tytöllemme tulee? Mitä jos hän ei voi kiivetä, roikkua, käyttää kättä niin kuin me muut? Kohteleeko ihmiset häntä eri tavalla? Nadia pohtii.

nadia ammouri, amin asikainen
- Meidän onneamme raapaisi B-tytön jäätävä diagnoosi, Nadia kirjoittaa somessa.

Vauvan diagnoosin myötä perhe on keskittynyt elämään päivä kerrallaan vauvakuplassaan.

Voin sanoa, että me ollaan saatu taistelijatyttö. Hänen reippautensa, sinnikkyytensä, kauneutensa ja iloisuutensa ovat liikuttaneet suuresti. Nyt vain toivon, että jokainen joka kykenee rukoilisi pienen B-vauvan käden puolesta, Nadia toivoo.

Lue myös: Amin Asikaisen ja Nadia-rakkaan kaksoset syntyivät: "Kiitos elämälle" - kuvat!

Nadialla ja Aminilla on entuudestaan vuonna 2017 syntynyt Antton-poika. Perheeseen kuuluvat myös Aminin kaksi poikaa edellisestä liitosta. Aminilla on myös tytär aikaisemmasta suhteestaan. Amin ja Nadia ovat olleet yhdessä loppuvuodesta 2015 lähtien. Kihloihin he menivät vuonna 2018.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »