Hllwd

Vuosittain 54 lahjaa! Kruununprinsessa Victorialla on 18 kummilasta – tuoreimman henkilöllisyys salattiin!

23.11.2019 12:13

Kummin valintaperusteet eivät menneinä aikoina ole olleet pelkästään sukulaisuuteen tai syvään ystävyyteen sidottuja. Nimekäs kummi on eri vuosisatoina nostanut perheen sosiaalista asemaa ja auttanut tärkeiden suhteiden luomisessa.

Sen tietää myös moni aatelinen, joka on pyytänyt kruununprinsessa Victorian, 42, lapsensa kummiksi. Nyt kummilapsia on hänellä jo 18.

Victoria on muun muassa Tanskan prinssi Christianin…
Victoria on muun muassa Tanskan prinssi Christianin…

 

Kummi nostaa arvoa

Köyhät perheet halusivat vaikutusvaltaisia kummeja lapsilleen. Myös aatelisperheet pyysivät kummeiksi perheelle edullisia henkilöitä. Ei siis mikään ihme, että yksi Victorian kummilapsista on Kreikan vallasta syrjäytetyn ex-kuninkaan pojanpoika Constantine, 21.

Toisaalta taas kaksi kruununprinsessan kummilapsista, Hollannin prinsessa Catharina Amalia, 15, ja Norjan prinsessa Ingrid perivät aikanaan maidensa valtaistuimet.

…Norjan prinsessa Ingridin…
…Norjan prinsessa Ingridin…

 

Vickan on myös kummankin sisarensa esikoislapsen, Eléonoren ja Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu tätiään extramammaksi.

…ja Carl Philipin ja Sofian esikoispojan Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu Vickania extramammaksi.
…ja Carl Philipin ja Sofian esikoispojan Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu Vickania extramammaksi.

 

Tuntematon kummilapsi

Prinsessa on myös monen serkkunsa ja pikkuserkkunsa jälkeläisen kummi. Silvia-äidin aatelittoman Sommerlathin suvun puolelta Vickanilla on muistettavanaan kolme lasta. Sydänystävistä vain kaksi on pyytänyt prinsessaa tärkeään virkaan.

Vickanin tuorein, 18. kummilapsi on kaikille arvoitus. Hovi on perustellut mystisyyden sillä, ettei lapsi eivätkä hänen vanhempansa ole julkisuudesta tuttuja.

Koska Ruotsissakin on tapana juhlia synttäreiden ja joulujen lisäksi myös nimipäiviä, joutuu Vickan hankkimaan kummilapsilleen vuosittain 54 lahjaa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:SVENSK DAMTIDNING, SE OG HØR, BILLED-BLADET, DAGBLADET JA KUNGAHUSET.SE
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!