Näiden maailmantähtien kuolemat järkyttivät tänä vuonna: Syöpä vei James Bondin, rokkari hirtti itsensä – 31-vuotias vaimo jäi kaipaamaan Hugh Hefneriä!

Hllwd | 26.12.2017 14:09

Vuosi 2017 vei mukanaan monia maailmantähtiä. Seiska listasi tunnettuja keskuudestamme poistuneita ihmisiä.

LUE MYÖS: Teri Niitin kuolema vavisutti, Timo T.A. pääsi kärsimyksestään, Mauno Koivisto haudattiin valtiollisin menoin – heidät menetimme 2017

Metallimusiikin legenda Chris Cornell kuoli oman käden kautta 18. toukokuuta Detroitissa Yhdysvalloissa. 52-vuotias laulaja oli palannut Soundgarden-bändinsä keikan jälkeen hotellihuoneeseen, josta hän löytyi hirttäytyneenä. Itsemurhan syy oli mitä ilmeisemmin ahdistuslääkkeiden yliannostus. Hän oli kärsinyt vuosia masennuksesta ja erilaisista päihdeongelmista.

Lue lisää: Audioslaven ja Soundgardenin nokkamies Chris Cornell, 52, on kuollut – ”Yllättävä ja odottamaton kuolema”

Chris muistetaan Soundgarden- ja Audioslave-yhtyeiden keulakuvana. Black Hole Sun -hitin lisäksi hän on tehnyt esimerkiksi Bond-elokuva Casino Royalen tunnuskappaleen You Know My Name.

Chester Bennington
Chester Bennington

Vuosi oli erityisen surullinen raskaan rockin ystäville, sillä vain kaksi kuukautta myöhemmin Linkin Park -bändin 41-vuotias solisti Chester Bennington tappoi itsensä niin ikään hirttäytymällä. Hän oli kärsinyt ystävänsä Chrisin tavoin päihderiippuvuuksista ja henkilökohtaisista ongelmista.

Lue lisää: Linkin Park -laulaja Chester Bennington teki itsemurhan Chris Cornellin syntymäpäivänä – molemmat kuolivat samalla tavalla

Syöpä vei äkkiä

Roger Moore
Roger Moore

Näyttelijä Sir Roger Moore kuoli 89-vuotiaana nopeasti edenneeseen syöpään 23. toukokuuta. Sir Roger tunnettiin parhaiten seitsemän kertaa tulkitsemastaan James Bondin roolista. Häntä harkittiin jo ensimmäiseen Bond-elokuvaan, mutta tuolloin valinta osui kolme vuotta nuorempaa Sean Conneryyn. Sir Roger vei agentin hahmoa aiempaa huomattavasti komediallisempaan suuntaan.

Lue lisää: Legendaarinen James Bond, Sir Roger Moore menehtyi - yksityiset hautajaiset Monacossa

Elokuvien lisäksi Sir Roger oli tunnettu hyväntekijä. Hänestä tuli Unicefin hyvän tahdon lähettiläs vuonna 1991. Kuningatar Elisabet II aateloi näyttelijän vuonna 2003.

Koheltamisesta elinikäiset kivut

Jerry Lewis
Jerry Lewis

Kuminaamainen koomikko Jerry Lewis siirtyi ajasta iäisyyteen kotonaan Las Vegasissa 20. elokuuta. Hän nousi maailmanmaineeseen 1950-luvulla laulaja Dean Martinin kanssa tehdyistä komedioista. Yhteistyön päätyttyä koomikko jatkoi omien elokuvien tekemistä.

Lue lisää: Legendaarinen koomikko Jerry Lewis on kuollut

Jerry tunnettiin kohellushuumorin mestarina. Siitä seurasi näyttelijälle myös elinikäisiä kipuja, kun hän hyppäsi pianolta selälleen vuonna 1965. Jerryn selkäranka murtui, ja hänelle kehittyi ajan myötä riippuvuus kipulääkkeisiin. Jatkuva särky lakkasi vasta 2000-luvun alussa, kun hänelle asennettiin ihonalainen sähkölaite, joka esti kivut.

Levy vielä kuoleman jälkeen

Chuck Berry
Chuck Berry

Muusikko Chuck Berry löydettiin kuolleena kotoaan Missourista Yhdysvalloista 18. maaliskuuta. Hän oli kertonut puoli vuotta aiemmin 90-vuotispäivillään julkaisevansa uuden albumin 38 vuoden tauon jälkeen. Chuck oli varhaisen rock'n'rollin tärkein kehittäjä. Hän jatkoi esiintymistä pitkälle 2010-luvulle, ja nousi lavalle kahdeksan kertaa Suomessakin.

– Chuck oli isoisä meille kaikille. Vaikka joku rock-kitaristi ei nimeäisikään häntä tärkeimmäksi vaikuttajakseen, todennäköisesti vaikutteet tulivat silti Chuck Berryltä, Rolling Stones -kitaristi Keith Richards sanoo.

Chuckin tunnetuimpia hittejä ovat You Never Can Tell, Roll Over Beethoven ja Johnny B. Goode.

Kulttijohtajasta elokuva

Charles Manson
Charles Manson

Pahamaineinen kulttijohtaja Charles Manson kuoli 83-vuotiaana luonnollisiin syihin Bakersfieldin sairaalassa Yhdysvalloissa 19. marraskuuta. Manson tunnetaan johtamastaan ”Perheestä”, joka murhasi raa’asti muun muassa raskaana olleen näyttelijä Sharon Taten vuonna 1969. Hän sai kuolemantuomion seitsemästä murhasta vuonna 1971, mutta rangaistus muuttui myöhemmin elinkautiseksi. Manson oli ensimmäinen suureksi kuuluisuudeksi noussut joukkomurhaaja. Hippiaikoina seuraajiaan kerännyt kulttijohtaja jatkoi huuruisia puheitaan myös vankilassa, jossa hän antoi useita mielipuolisia haastatteluita. Ohjaaja Quentin Tarantino valmistelee parhaillaan elokuvaa Mansonin kultista.

31-vuotias vaimo jäi kaipaamaan

Hugh Hefner
Hugh Hefner

Playboy-imperiumin perustaja Hugh Hefner nukkui pois kotonaan Los Angelesissa 27. syyskuuta. 91-vuotiasta miljonääriä jäi kaipaamaan hänen 31-vuotias vaimonsa, entinen Playboy-pupu Crystal.

Lue lisää: Hugh Hefnerin 60 vuotta nuorempi leski lyttäsi miehensä sänkytaidot - Playboy-moguli jätti ilman perintöä!

Alastonkuvistaan tunnetun lehden kuuluisin malli oli legendaarinen Marilyn Monroe, jonka viereen Hugh myös haudattiin. Playboyssa poseerasi vuosien varrella myös suomalaisia kaunottaria, kuten Linda Lampenius ja Katariina Souri (silloinen Kata Kärkkäinen). Hugh kestitsi Playboy-pupujaan legendaarisella kartanollaan.

Lue lisää: Katariina Souri Seiskalle: Tällainen Hugh Hefner oli oikeasti!

− Vaikka Playboy-lehden perustajasta saa lähtökohtaisesti sellaisen mielikuvan, että hän olisi ollut jotenkin kova naistenmies, se ei pidä paikkaansa. Hefner ei tehnyt itsestään mitään numeroa, Kata muisteli Seiskalle.

Feministi-ikoni nukkui pois

Mary Tyler Moore
Mary Tyler Moore

Näyttelijä Mary Tyler Moore kuoli keuhkokuumeen jälkeiseen sydämenpysähdykseen 25. tammikuuta. 80-vuotiaana kuollut Mary voitti urallaan seitsemän Emmy-palkintoa, ja hänet tunnettiin parhaiten 1970-luvulla esitetystä The Mary Tyler Moore Show'sta. Rooli teki Marysta feministi-ikonin. Aiemmin naiset oli nähty televisiossa kotirouvan roolissa, mutta Maryn hahmo oli urakeskeinen sinkkunainen. Mary sai myös Oscar-ehdokkuuden roolistaan elokuvassa Tavallisia ihmisiä.

Lue lisää: Julkkikset surevat edesmennyttä Mary Tyler Moorea

Muun muassa Yhdysvaltojen ex-presidentin Barack Obaman Michelle-vaimo muisteli uranuurtajaa tämän kuoleman jälkeen lämmöllä.

– Olin 10–11-vuotias, kun näin Mary Tyler Mooren televisiossa. Aloin ajatella, että avioliitto onkin vain vaihtoehto. Perheen perustaminen on vaihtoehto. Koulutuksen hankkiminen ja uran luominen ovat myös vaihtoehtoja, jotka voivat johtaa onnelliseen ja rikkaaseen elämään, Michelle pohti.

Raivo härkä eli 95-vuotiaaksi

Jake LaMotta
Jake LaMotta

Nyrkkeilijä Jake LaMotta kuoli 95-vuotiaana keuhkokuumeen komplikaatioihin 19. syyskuuta. Lempinimellä Raging Bull tunnetusta newyorkilaisesta tuli keskisarjan maailmanmestari vuonna 1949. Hänet muistettiin erityisen kovasta leuastaan ja kuudesta ottelustaan nyrkkeilylegenda Sugar Ray Robinsonia vastaan.

Jake eli värikkäästi myös kehien ulkopuolella. Hän kasvoi koulukodeissa ja oli naimisissa peräti seitsemän kertaa. Nyrkkeilyuransa jälkeen hän perusti yökerhon, kokeili näyttelemistä ja työskenteli stand up -koomikkona.

Jaken elämästä tehty elokuva Kuin raivo härkä kuuluu elokuvahistorian merkkiteoksiin. Vainoharhaisen ja temperamenttisen Jaken rooli poiki Robert De Nirolle Oscarin.

Hekin nukkuivat pois

Näyttelijä Sir John Hurt

Näyttelijä Martin Landau

Elokuvaohjaaja Jonathan Demme

Näyttelijä Bill Paxton

Jalkapalloilija Cheick Tiote

Elokuvaohjaaja George Romero

Näyttelijä Barbara Hale

Beatles-manageri Allan Williams

Muusikko Tom Petty

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!