Spacey

Maine meni mutta tuomiota ei tule - Kevin Spaceyn rikossyyte seksuaalisesta ahdistelusta kaatui ja siviilikanne hylättiin

18.07.2019 19:05

Näyttelijä Kevin Spaceyn ahdistelujuttu koski Nantucketin lomasaarella, Massachusettsissa Yhdysvalloissa, vuonna 2016 tapahtunutta välikohtausta. Syytösten mukaan näyttelijä olisi tarjonnut alkoholia nuorelle miehelle, joka oli tuolloin vielä osavaltion lakien mukaan alaikäinen. Nuorukainen oli päihtynyt ja Spacey olisi väitteiden mukaan alkanut ahdistella tätä seksuaalisesti.

Tapauksen veti julkisuuteen nuoren miehen äiti, joka on Yhdysvalloissa tunnettu televisiokasvo. Monimutkaisen oikeusprosessin jälkeen sekä Spaceyta vastaan nostettu rikossyyte että nuorukaisen nostama siviilikanne on hylätty.

Ahdistelusta Spaceytä syyttänyt mies kieltäytyi lopulta todistamasta oikeudessa. Jutussa keskiöön nousi ristiriitainen todistusaineisto, ja etenkin asianomistajan matkapuhelimen tiedot sekä tallenteet. Lue lisää Seiskan arkistojutusta klikkaamalla tästä.

Oscar-palkitun Spaceyn uralle kohulla on ollut vakavia seurauksia. Hänet on käytännössä suljettu elokuva-alalta. Tosin ennen oikeusjuttua useat miehet olivat kertoneet Spaceyn epäasiallisesta käytöksestä ja seksuaalisesta ahdistelusta, joka on väitteiden mukaan ollut pitkäaikaista ja toistuvaa. 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!