fbq
Hllwd
02.03.2018 19:40
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Jethro Tull
Ian Anderson on poikkeuksellinen rocklegenda.
Jethro Tull -legenda Ian Anderson, 70, on poikkeuksellinen rock-ikoni: Jim Morrisonin ja Jimi Hendrixin kuolemat opettivat, että rock-elämä voi olla tuhoisaa!
Hllwd
02.03.2018 19:40
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Jethro Tull

Legendaarisen Jethro Tullin keulahahmo Ian Anderson, 70, on poikkeuksellinen rock-ikoni. Monista muista 1960-luvun tähdistä poiketen hän ei ole eläissään koskenut huumeisiin, on ollut yhden naisen kanssa jo 40 vuotta, eikä ole koskaan elänyt kliseistä rocktähden elämää.

Lue myös: Paparazzi iski: Rocklegenda Sting istuskeli baarissa Helsingissä - kuva!

– Se on ollut tietoinen valinta. Jo urani alussa näin, kun läheiset kollegat, kuten Jim Morrison, Janis Joplin ja Jimi Hendrix menehtyivät. Se opetti, että rocktähteys voi olla hyvin tuhoisaa.

– Jotkut pystyvät pitämään päihteiden käytön hallinnassa, mutta pelkään, että en olisi yksi heistä. Olen addiktiluonne, Ian paljastaa Seiskalle.

Jethro Tullin perustamisesta tulee tänä vuonna täyteen 50 vuotta. Juhlakiertue tuo yhtyeen Suomeen 5. maaliskuuta Finlandia-talolla järjestettävään konserttiin.

Lue myös: Bon Jovi bändeineen nautiskeli Helsingistä pitkän kaavan mukaan - KUVAT!

Villikissojen ystävä

Ian ja hänen vaimonsa Shona asuvat eristyksissä valtavalla maatilallaan Lounais-Englannissa, missä hänellä on studio ja toimisto. Hänen harrastuksiinsa kuuluu chilien kasvatus, antiikkiset kellot, täytekynät ja kamerat, sekä villikissoja koskeva luonnonsuojelutyö.

Lue myös: Rocklegendat Michael Monroe ja Remu Aaltonen harvinaisessa yhteishaastattelussa: Olemme sielunveljiä!

– Olen aina pitänyt kissoista. Tunnen tiettyä sielujen sympatiaa niiden erakkoluonteen vuoksi. Kissat osaavat olla rakastavia ja ystävällisiä, mutta viihtyvät hyvin yksin, kuten minäkin. Ehkä yksi syy siihen on lavalla olon vaatima kaikkensa antaminen, jonka vastapainoksi tarvitsen aikaa, jolloin katoan enkä puhu kenellekään, älykkönä tunnettu Ian pohtii.

Lue lisää Suomeen saapuvasta rock-ikonista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!