fbq

Juhani Tamminen paljastaa olleensa lapsenvahti Ville Peltoselle – varoittaa mestarisuosikki HIFK:ta: ”Silloin alkaa saatananmoinen supina”

HIFK-fanit rukoilevat, että Ville Peltonen johdattaisi perinneseuran vihdoin Suomen mestaruuteen. Nähdäänkö Stadissa kultajuhlat keväällä 2024?

Kehä kolmosen ulkopuolella naureskellaan, kuinka Helsingin IFK:ta povataan joka syksy pomminvarmaksi mestariksi – ja kuinka stadilaisten sesonki päättyy lähes järjestäen jättipettymykseen. Tällä kaudella naureskelut saattavat kuitenkin loppua.

HIFK:lla on nyt nimittäin aidosti kovat piipussa. Helsingin jäähalliin on lapannut hengästyttävällä tahdilla toinen toistaan kovempia nimimiehiä. Löytyy Jori Lehterää, Petteri Lindbohmia ja Leo Komarovia, joka pääsee tosin vasta talvella tositoimiin.

Komarovin loukkaantumisesta huolimatta helsinkiläisten pukukoppi pursuaa laatulihaa joka tontille. Vain mestaruus kelpaa Nordiksella, Kultaista tehtävää on saattamassa päätepysäkille kolmannella kaudellaan päävalmentaja Ville Peltonen.

– On kova mesta toimia HIFK:n päävalmentajana. Mutta Ville jos kuka on tottunut paineeseen. Hän on ollut siinä hullussa hulabaloossa siitä saakka, kun voitti MM-kultaa Tupu, Hupu ja Lupu -ketjussa Tukholmassa, Juhani Tamminen alustaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Onko Pasi Nurminen kuulolla? Juhani Tamminen virittelee ylimielistä ratsiaa Lahteen – ”Nupen tuntien…”

Ville Peltonen jahtaa Kanada-maljaa kolmannella kaudellaan HIFK:n päävalmentajana.
Ville Peltonen jahtaa Kanada-maljaa kolmannella kaudellaan HIFK:n päävalmentajana.

”Tunnen helvetin hyvin”

Kuten kaikki tietävät, Ville Peltonen nousi kansakunnan kaapin päälle tykitettyään toukokuussa 1995 hattutempun Tre Kronorin verkkoon. Mutta Tami muistaa kultaisen kansallissankarin jo huomattavasti varhaisemmilta ajoilta.

– Sattuneesta syystä tunnen Villen helvetin hyvin. Hänen isänsä Esa oli tietysti pitkäaikainen joukkuekaverini. Pelasimme yhdessä ensin HJK:ssa, sitten HIFK:ssa ja lopulta maajoukkueessakin.

Esimerkiksi kevään 1974 MM-kisoissa turkulaisen Tamin, porilaisen Vellu Ketolan ja oululaislähtöisen Esa Peltosen muodostama Leijonien ykkösnyrkki oli harvinaisen kovaa valuuttaa.

– Puolustuksesta löytyivät sellaiset veljet kuin Juha Rantasila ja Hexi Riihiranta. Need I say more? Se oli saatanan kova ketju.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Hävyttömän taitava Jori Lehterä oli kova kaappaus Helsingin IFK:lta.
Hävyttömän taitava Jori Lehterä oli kova kaappaus Helsingin IFK:lta.

Tuttipulloa Ville Peltoselle

Kaukalossa oli kovat otteet, mutta siviilissä löytyi lempeyttä. Jopa Juhani Tammiselta, joka paljastaa Helsingin-vuosinaan katselleensa toisinaan Ville Peltosen perään, kun tämä oli vielä pikkunaskali.

Ville syntyi keväällä 1973, jolloin Tami iski mustaa pussiin Nordiksella. Senkin jälkeen Sir Tamminen asui Helsingissä vielä kaksi vuotta lisää, kunnes siirtyi syksyksi 1975 Pohjois-Amerikan WHA-liigan Cleveland Crusadersiin.

– Olen ollut Villen lapsenvahtina, joten tunnen häntä kohtaan tiettyä sielujen sympatiaa. Jos tuollainen vanha seuran superstara onnistuisi tuomaan mestaruuden HIFK:hon, niin sehän olisi ihan täydellinen jackpot, Tami maalailee.

Sutinapommi! Taitoluistelija Emmi Peltonen ja NHL-miljonääri Artturi Lehkonen: yli vuoden salasuhde!?

Viime kauden Luulajassa kiekkoillut Leo Komarov on HIFK:in harmiksi pitkään sivussa.
Viime kauden Luulajassa kiekkoillut Leo Komarov on HIFK:in harmiksi pitkään sivussa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Asian toinen puoli on, että Ville ja HIFK ovat kaikkialla niin sanotusti haluttua kauraa. Jos jossain Lappeenrannassa, Kouvolassa tai Vaasassa voitetaan vieraileva HIFK, niin koko kausi on lähestulkoon pelastettu!

Sitten seuraa kokeneen kiekkokonkarin varoituksen sanat:

– Ville kestää kyllä paineet, mutta toinen asia on, miten hän saa iskostettua saman fiiliksen jätkiin. Jos homma ei toimi heti syksyllä, niin on pomminvarmaa, että ravintola Viidessä Pennissä alkaa ihan saatananmoinen supina.

Antti Tuisku jyräsi lätkätähdet pihalle – Juhani Tamminen jyrisee raivoissaan: ”Ihan saatananmoinen sirkus!”

HIFK juhli edellistä Suomen mestaruuttaan pieni ikuisuus sitten eli keväällä 2011.
HIFK juhli edellistä Suomen mestaruuttaan pieni ikuisuus sitten eli keväällä 2011.