fbq

Onko Pasi Nurminen kuulolla? Juhani Tamminen virittelee ylimielistä ratsiaa Lahteen – ”Nupen tuntien…”

Juhani Tamminen ei halua ylimääräistä hämminkiä, mikäli hän kurvaa kiekkokauden aikana Jaguarillaan Lahteen.

Kotimainen kiekkokausi 2023–24 polkaistaan toden teolla tänään käyntiin, kun Liigassa tahkotaan kuuden ottelun kierros. Yksi mielenkiintoisimmista koitoksista tahkotaan Tampereella, jossa toisensa kohtaavat viime kevään finalistit.

Hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Tapparan ja kaikki aisantuntijat housut nilkoissa yllättäneen sekä sensaatiomaisesti hopealle venyneen Lahden Pelicansin asetelmat ovat uuden kauden kynnyksellä kutkuttavat.

Tappara on ollut viime vuosien ylivertainen voittokoneisto, jolle ei ole löytynyt pysäyttäjää. Nyt kirvesrinnat ovat uuden miehen komennossa. Ruotsalainen päävalmentaja Rikard Grönborg tuo tullessaan jonkin verran kysymysmerkkejä.

Lahdessa taasen jatketaan Tommi Niemelän opeissa. Vuoden valmentajaksi palkitulla Pelicans-koutsilla on käsissään kenties seurahistorian kovin nippu.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 Tappara ja Pelicans taistelevat Suomen mestaruudesta – Juhani Tamminen ylistää supertähtiä: ”Perkeleenmoisia velhoja”

Timanttisen kova vahvistus. Jenkkihyökkääjä Ryan Lasch on koko Liigan kovimpia jätkiä.
Timanttisen kova vahvistus. Jenkkihyökkääjä Ryan Lasch on koko Liigan kovimpia jätkiä.

Lahdessa keskarit pystyyn?

Lahdessa velloo turkoosi kiekkobuumi, jota lietsoo Liigan kenties kovin pelimies: amerikkalainen hyökkääjävirtuoosi Ryan Lasch. Leijonien mestarivahti Jussi Olkinuora ja Tshekin maajoukkuepakki Michal Jordán ovat hekin huippuhankintoja.

Suomen Chicagossa on siis syystäkin kova kiekkopöhinä, mutta kiekkoprofeetta Juhani Tamminen näkee asetelman kaksiteräisenä miekkana.

Lahden Pelicans tuhosi tamperelaisten unelmafinaalin – Juhani Tamminen tykittää: ”Vieläkö ne eunukit ulisevat?!”

Tshekin maajoukkuemörkö Michal Jordán luutii nyt Lahdessa.
Tshekin maajoukkuemörkö Michal Jordán luutii nyt Lahdessa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Lahti on vahvasti profiloitunut palloilukaupungiksi. Siellä ymmärretään jääkiekon ja jalkapallon päälle, mutta siinä kaupungissa on myös tultava tulosta, Tami tietää.

Aurinkokuninkaan mukaan Suomi ei ole niinkään urheiluhullu vaan ennemminkin menestyshullu maa – eikä Lahti kuulemma ole tässä suhteessa poikkeus.

– On se sitten Lasch tai joku muu, niin jonkun on heti kauden alussa pistettävä mustaa pussiin. Nyt on odotuksia. Jos peli kulkee, niin kaikki taputtelevat selkään. Jos tulee takkiin, niin Lahdessa jos missä nousee nopeasti keskarit pystyyn.

Iida Vainion lätkäkohu tuli kalliiksi: Liiga lätkäisi sakot Lahden Pelicansille – ”Se ei ole oikein!”

21-vuotias maalipyssy Aatu Jämsen tunnetaan myös artistinimellään Kid Jäm$en.
21-vuotias maalipyssy Aatu Jämsen tunnetaan myös artistinimellään Kid Jäm$en.

Nurmiselle terveisiä

Tami Tammisen häikäisevän kiiltävä Jaguar kiitää tuttuun tyyliin ympäri maita ja mantuja. Kiekkoaatelinen pitää mahdollisena piipahtavansa kauden mittaan myös Lahdessa katsastamassa Pelicansin edesottamuksia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jos vain satun olemaan sillä suunnalla liikkeellä. Paljon mahdollista, koska kausihan on pitkä kuin nälkävuosi ja koulutuskeikkaa on helvetisti.

Antti Tuisku jyräsi lätkätähdet pihalle – Juhani Tamminen jyrisee raivoissaan: ”Ihan saatananmoinen sirkus!”

Yksi asia on kuitenkin varma: kaukalotuotteen on parempi olla kunnossa, jos turkulainen suurmies viitsii vaivautua Lahteen asti lätkämatsiin. Ja Jaguarille on kuulemma parempi löytyä tilaa Isku Areenan parkkipaikalla.

– Mielellään vielä niin, että saan pysäköityä ihan hallin viereen. Ja niin, ettei tuulilasiin ilmesty sakkolappua. Tosin Nupen tuntien ilmestyy, Tami murahtaa viitaten Pelicans-pamppu Pasi Nurmiseen.

Tappara – Pelicans keskiviikkona Tampereen Nokia-areenalla klo 18.30.

Lahdessa on kova kiekkopöhinä päällä. Keskiviikkona Pelsu matkaa Tapparan vieraaksi.
Lahdessa on kova kiekkopöhinä päällä. Keskiviikkona Pelsu matkaa Tapparan vieraaksi.