fbq
prinssi Harry

Seksiä prinsessa Dianan muistopäivänä! Näin tv:ssä oudosti esiintynyt prinssi Harry kaivaa kuilua hoviin

Prinssi Harryn, 38, uunituore Varamies-elämäkertakirja valottaa Harryn varttumista brittihovin varjossa. Harry paasaa kirjassaan ikävistä kokemuksistaan entisenä kuninkaallisena.

Harry ja vaimonsa Meghan, 41, jättivät hovin keväällä 2020 ja muutivat Yhdysvaltoihin. Pariskunta perusteli päätöstään sillä, että he halusivat elää yksityistä elämää poissa parrasvaloista. Sittemmin pariskunta on tehnyt miljoonasopimuksia Spotify- ja Netflix-suoratoistopalvelujen kanssa. Kohudokumenttisarjassa kaksikko arvosteli kovin sanoin hovia, ja nyt sama meno jatkuu.

Harry on markkinoinut elämäkertaansa useissa tv-haastatteluissa, joissa hän on kritisoinut brittimonarkiaa ja siihen kuuluvia perheenjäseniään. Ydinsanomana Harrylla on ollut se, ettei hän ole voinut luottaa läheisiinsä, jotka hänen mukaansa vuotivat hänestä yksityisiä asioita medialle. Yhdeksi syntipukiksi Harry on nimennyt äitipuolensa, kuningatar Camillan, 75. Hovi on pysynyt vaiti Harryn ulostuloista. Nähtäväksi jää, ilmestyykö Harry vaimoineen kuningas Charlesin kruunajaisiin kesäkuussa. Tiettävästi pariskunta on kuitenkin kutsuttu karkeloihin.

Skandaali muhii hovissa! Prinssi Harryn uusin tempaus hämmentää - veljesten välit poikki iäksi?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harry kertoo kirjassa anelleensa veljensä, prinssi Williamin kanssa, ettei Charles menisi naimisiin Camillan kanssa, sillä avioliitto olisi Camillalle vain "imagotemppu" ja tekisi tästä vaarallisen. Harry syyttää Camillaa vehkeilystä median kanssa.

Kirjan mukaan hovin työntekijä keskusteli 17-vuotiaan Harryn kanssa mahdollisesta seksiskandaalista sen jälkeen, kun Harry menetti poikuutensa.

– Arvelin, että hän tarkoitti poikuuteni menettämistä, tuota nöyryyttävää episodia vanhemman naisen kanssa, joka piti machoista hevosista ja joka kohteli minua kuin nuorta oria, Harry kertoo.

– Kellistin hänet nopeasti, jonka jälkeen hän läimäisi minua pepulle ja lähetti minut pois. Yksi monista virheistäni oli se, että se tapahtui pellolla täynnä olevan pubin takana. Ihan varmasti joku näki meidät, Harry kirjoittaa.

Harry kertoo kirjassaan intohimoisesta yöstä Meghanin kanssa äitinsä, prinsessa Dianan kuoleman muistopäivänä. Kun pari oli seurustellut noin kahden kuukauden ajan, Harry tapasi kultansa lontoolaisessa hotellissa. Tavarahissillä salaa käytävälle päätyneen Harryn mukaan kiihkeä Meghan kiskoi hänet nopeasti huoneeseensa.

– Haluaisin sanoa, että pistimme "älä häiritse" -kyltin oveen. Mutta en usko, että siinä oli aikaa, Harry kuvailee.

Näkökulma: Harry ja Meghan ovat tekopyhiä! Näin paljon kuningatar Elisabet teki kiittämättömän parin hyväksi

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harry palveli Britannian armeijassa kymmenen vuotta ja taisteli Afganistanissa vuosina 2007–2008 ja 2012–2013. Kirjassa Harry paljastaa tappaneensa 25 ihmistä Afganistanissa.

Harry linjaa, että vainajat olivat hänelle ihmisten sijaan pelinappuloita, jotka saatiin pois shakkilaudalta. Myöhemmin Harry väitti televisiossa, että hänen kirjansa asioita on vääristelty mediassa.

Harryn selonteko sodasta on johtanut siihen, että häntä pidetään nyt potentiaalisena terroristien kohteena. Harry poistui vastikään tv-ohjelman kuvauksista Yhdysvalloissa aseistetun turvamiehen kanssa.

Harry kokeili huumeita ensimmäistä kertaa 17-vuotiaana hoitaakseen äitinsä, prinsessa Dianan kuolemasta johtuvaa ahdistusta. Harry sai päänsä sekaisin viinalla, kokaiinilla ja marihuanalla. Harry myöntää kirjassa pössytelleensä pilveä vielä 36-vuotiaana perheenisänä. Harry hiippaili Los Angelesin -kodin parvekkeelle ja kaivoi huumeet esiin vaimonsa Meghanin ja poikansa Archien nukkuessa. Kannabiksen käyttö laillistettiin Kaliforniassa vuonna 2016.

Harryn ja isoveljensä, prinssi Williamin välit viilenivät Harryn naitua Meghanin. William oli varoitellut Harrya Meghanista etukäteen. Kun häitä oli jo vietetty, tilanne kärjistyi Harryn mukaan niin pitkälle, että William kävi häneen käsiksi. Harryn mukaan William oli ensin nimitellyt Harryn vaimoa töykeäksi ja hankalaksi. Harry kirjoittaa Williamin tarttuneen häntä kauluksista kiinni ja rikkoneen hänen kaulakorunsa. Harryn mukaan William oli tönäissyt hänet lattialle. Harry kertoo kaatuneensa hötäkässä koiran ruokakupin päälle. Tästä hän sai selkäänsä ruhjeita ja haavoja.

Shokkiväite: Prinssi William pahoinpiteli Harryn: "Kaaduin koiranruokakipon päälle"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harry myös esitteli kohuttua, kokoon kursittua kaulakoruaan vastikään tv-haastattelussa.

Harry on markkinoinut kirjaansa kuninkaalliselle poikkeuksellisella tavalla tv-haastatteluissa. Amerikkalaisessa Late Show with Stephen Colbert -talk show’ssa Harry kiskoi tequilapaukkua ja vitsaili peniksestään. Kirjassaan Harry paljasti palelluttaneensa peniksensä pohjoisnavalla hyväntekeväisyysvaelluksella juuri ennen veljensä häitä. Harry teki myös ohjelman insertissä pilaa kuninkaallisista fanfaareista yhdessä näyttelijä Tom Hanksin kanssa.

Harry veikkaa, etteivät hänen isänsä saati veljensä edes lue hänen kirjaansa. Harry totesi tv-haastattelussa, ettei ole ollut yhteydessä isäänsä ja veljeensä lähiaikoina. Viimeksi kolmikko tapasi syyskuussa kuningatar Elisabetin hautajaisissa.

– Emme ole yhteydessä Williamin kanssa tällä hetkellä. Mutta odotan innolla sitä, että voimme löytää rauhan, Harry totesi.

Kirjapaljastus: Prinssi Harry halusi perheriitoihin ulkopuolisen sovittelijan - näin kiusallinen tilanne eteni Charlesin luona

Harryn mukaan hovin suunnasta ei ole tullut hänen suuntaansa minkäänlaista kädenojennusta. Brittihovin nimettömät lähteet kommentoivat kuitenkin vuoden alussa, että kuningas Charles on esittänyt Harrylle ja Meghanille avoimen kutsun saapua kylään aina, kun he ovat Britanniassa. Kuningas kutsui Harryn perheineen myös sukujoulua viettämään, mutta Harryn perhe jätti tulematta.