fbq
Ulkomaat
22.09.2022 11:19
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
prinssi Harry
Kirjapaljastus: Prinssi Harry halusi perheriitoihin ulkopuolisen sovittelijan - näin kiusallinen tilanne eteni Charlesin luona
Ulkomaat
22.09.2022 11:19
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Lähiaikoina julkaistaan toimittaja ja kirjailija Katie Nichollin The New Royals -kirja, joka pureutuu brittimonarkian uusiin tuuliin. Vanity Fair on julkaissut kirjasta esimakua.

Kirja pureutuu muun muassa prinssi Harryn ja vaimonsa Meghanin hovista lähdön jälkeisiin kiistoihin.

Vuonna 2020 hovin jättäneet ja Yhdysvaltoihin muuttaneet Harry ja Meghan kertoivat sittemmin julkisuudessa ikäviä väitteitä brittihovista ja suututtivat Harryn lähisuvun.

Harryn ja isoveljensä, prinssi Williamin välit olivat tulehtuneet jo ennen Harryn hovista lähtöä.

Lue myös: Lähipiiri jännittää prinssiveljesten kohtaamista: William on todella loukkaantunut ja vihainen Harrylle!

Riitoja ovat aiheuttaneet muun muassa se, että William on lehtitietojen mukaan kyseenalaistanut Harryn puolisovalinnan ja Meghan ja Williamin vaimo, nykyinen prinsessa Catherine ottivat yhteen Harryn ja Meghanin hääjärjestelyjen aikaan keväällä 2018.

Lue myös: Kirjapaljastus: Meghan valehteli hääriidasta - Catherinen itkun taustat julki

Kirjassa nimetön perheystävä kertoo Harryn ehdottaneen tänä keväänä isälleen, nykyiselle kuningas Charlesille ja tämän puolisolle, nykyiselle kuningatar Camillalle, että perheriitojen selvittämisen avuksi otettaisiin ulkopuolinen sovittelija. Kirjan mukaan kiusallinen hetki koettiin yhteisen teepöydän ääressä.

- Harry ehdotti, että he käyttäisivät sovittelijaa asioiden ratkaisemiseksi. Tämä sai Charlesin hämmästymään ja Camillan sylkemään teekuppiinsa, lähde kertoo.

Lähteen mukaan Camilla piti Harryn ehdotusta naurettavana ja totesi, että perheen sisäiset ongelmat ratkoittaisiin perhepiirin kesken.

charles, camilla
Lehtitietojen mukaan kuningas Charlesilla on ollut vaikeuksia luottaa poikaansa prinssi Harryyn, sillä Harry on koostanut perheenjäseniltään salassa omaa paljastuskirjaansa.

Kirjassa kerrotaan, että harvoin Britanniassa nykyään käyvät Harry ja Meghan olivat kerran myöhästyneet Charlesin kanssa sovitusta perhetapaamisesta. Charlesilla oli työnsä vuoksi pakollista menoa, joten juttutuokio nuorimman pojan kanssa jäi Harryn vitkuttelun takia vain 15 minuutin mittaiseksi.

Kirjassa väitetään myös, että prinssi William ja vaimonsa Catherine olisivat olleet helpottuneita, kun Harry ja Meghan ilmoittivat päätöksestään muuttaa Yhdysvaltoihin. Kirjan mukaan William ja Catherine kokivat, että muuton myötä draama oli poissa.

Surullinen kuningatar

Kirjassa kuningatar Elisabetin nimetön lähipiiriläinen kertoo, että kuningatar koki olonsa "loukatuksi ja uupuneeksi" sen jälkeen, kun Harry ja Meghan ilmoittivat hovin töiden jättämisestä ja Yhdysvaltoihin muutosta.

Lue myös: Kuningatar Elisabet, 96, on kuollut

Kuningattaren kerrotaan olleen pettynyt siihen, että Harry ja Meghan eivät kutsusta huolimatta tulleet vuosittaiselle yökyläreissulle Sandringhamiin elokuussa Archie-poikansa, 3,  ja Lilibet-tyttärensä, 1, kanssa.

Lähipiirilähteen mukaan kuningatar Elisabet oli suruissaan siitä, että hän ei nähnyt Harryn ja Meghanin lapsia kasvotusten niin paljon kuin olisi halunnut.

Lue myös: Tämäkö oli kuningatar Elisabetin kuolinsyy? Viimeiset kuvat paljastivat lähestyvän kuoleman

Kuningatar Elisabet kuoli 8. kesäkuuta Balmoralin linnassa 96-vuotiaana. Hänen valtiollisia hautajaisiaan vietettiin maanantaina 19. syyskuuta.

Lue myös: Tältä näyttää Elisabetin koruton hautapaikka - prinssi Philipin arkku siirretään kuningattaren viereen

Kuningattaren kuolema saattoi prinssi Harryn ja veljensä prinssi Williamin pitkästä aikaa yhteen. Veljekset edustivat yhdessä isoäitinsä kuolemaan liittyneissä tilaisuuksissa sekä hautajaisissa.

Harry ja Meghan sattuivat olemaan kuningattaren kuollessa työmatkalla Britanniassa ja Saksassa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan heillä ei ollut tarkoitus tavata reissun aikana Williamia ja Catherinea. Kuningattaren kuoleman myötä Harry ja Meghan jäivät pidemmäksi aikaa Britanniaan kunnioittaakseen suruaikaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »