fbq
Norjan prinsessa Märtha Louise ja Durek Verrett

Prinsessa Märtha Louiselle ja Durekille satelee tappouhkauksia - šamaani-rakas selittää kritiikkiä rasismilla: "Arvostelijani elävät omassa kuplassaan"

Norjan hallitsijapari Haraldin, 85, ja Sonjan, 85, vävy, amerikkalainen šamaani Durek Verrett, 47, on viime viikkoina saanut ankaraa arvostelua terveydenhoidon asiantuntijoilta markkinoimastaan noin 200 euron arvoisesta ihmisen hyvinvointia lisäävästä medaljongista. 

Hurja kirjaväite! Prinsessa Dianan ja prinssi Andrew'n juonittelut julki: halusivat syöstä Charlesin vallasta

– Hän ei ainoastaan huijaa sairailta ihmisiltä rahaa. On myös olemassa riski, että vakavasti sairaat herkkäuskoisuudessaan laiminlyövät lääkärillä käynnin, Norjan terveysministeriön erikoislääkäri kirjoittaa Facebookissa. 

Norjan hallitsijapari Harald ja Sonja
Harald ja Sonja ovat antaneet siunauksensa tyttärensä Märtha Louisen toiselle avioliitolle.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Norjassa hämmennystä on herättänyt se, että Durek viittaa kihlattunsa, prinsessa Märtha Louisen, 51, kuninkaalliseen taustaan ja arvonimeen kaupallisessa työssään.

Appivanhempien mukaan Durekin toiminta ei ole haaste hoville. 

– Opimme koko ajan tuntemaan toisiamme paremmin, ja keskustelemme hänen kanssaan. Elämä Amerikassa ja Norjassa on hyvin erilaista. Tässä on kulttuurien yhteentörmäys, kuningaspari toteaa NRK:lle.

Viime viikolla (16.9.) Märtha Louise ja Durek antoivat Norjan TV2:lle haastattelun. 

Kirjapaljastus: Prinssi Harry halusi perheriitoihin ulkopuolisen sovittelijan - näin kiusallinen tilanne eteni Charlesin luona

Norjan prinsessa Märtha Louise ja Durek Verrett
Durek ja Märtha Louise kihlautuivat viime kesänä. Häiden päivämäärää ei ole vielä tiedossa.

– En välitä kritiikistä. Vastaan siihen, ettet tunne maailmaani. Kuulostaa siltä, että olet niin jumissa omassa kuplassasi, ettet pysty näkemään toisen kulttuuria, näkökulmaa tai elämän-tapaa, Durek sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Šamaani kokee, ettei häntä ymmärretä Norjassa, mutta luottaa appensa Haraldin viisauteen.

– Hänellä on paljon tietoa. Hän on ystävällinen, myötätuntoinen ja ymmärtävä. Kuuntelemme toisiamme.

Somekanavallaan Durek ja Märtha Louise ovat avautuneet rakkaudestaan ja ajatuksistaan. Durekin mukaan ongelmien taustalla on hänen ihonvärinsä.

Prinssi Oscar, 6, kohautti tatuoinnillaan

– Meihin kohdistetaan vihaa ja tappouhkauksia. Ongelma on, etteivät ihmiset halua nähdä mustaa miestä kuningashuoneessa. Kuninkaallinen mies voi valita kumppanikseen mustan naisen, mutta kun valkoinen nainen valitsee mustan miehen, se on kova paikka.

Märtha Louisella ja Durekilla on vahva näkemys siitä, miksi heidän parisuhteensa ja elämäntapansa ovat suurennuslasin alla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ihmiset eivät kestä, että olen tämän upean naisen kanssa, kerromme totuuden, emme ole pinnallisia tai teeskentele olevamme jotain, mitä emme ole. Olemme rakkaus, jonka haluamme jakaa maailmalle. Toimimme eri tietoisuuden tasolla, Durek selittää. 

Kuningatar Margareeta, 82, sairastui koronaan - positiivinen testitulos heti kuningatar Elisabetin hautajaisten jälkeen