fbq
Ulkomaat
23.09.2022 09:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
prinssi andrew, prinsessa diana
Hurja kirjaväite! Prinsessa Dianan ja prinssi Andrew'n juonittelut julki: halusivat syöstä Charlesin vallasta
Ulkomaat
23.09.2022 09:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Kuninkaallisasiantuntija Katie Nichollin uudesta The New Royals - Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown -kirjasta on julkaistu esimakua.

Kirjassa esitetään kylmääviä väitteitä siitä, että kuningas Charlesin pikkuveli, prinssi Andrew, olisi ollut Charlesin kuninkaaksi kruunaamista vastaan.

Kirjan mukaan Andrew juonitteli Charlesia vastaan takavuosina kälynsä, prinsessa Dianan kanssa. Kirjan mukaan Andrew olisi saanut Dianan mukaan juoneen, jolla koitettiin estää Charlesin nouseminen valtaistuimelle kuningatar Elisabetin jälkeen.

diana, andrew
Prinsessa Diana onnitteli lämpimästi prinssi Andrew'ta, kun tämän nuorimmainen tytär, prinsessa Eugenie syntyi vuonna 1990.

- Andrew lobbasi kovasti sitä, ettei Charlesista tulisi kuningas hänen äitinsä kuoltua, ja sen sijaan William saisi kruunun, kirjailija kertoo Telegraph-lehdessä.

Myös prinssi Andrew'n ex-vaimon Sarah Fergusonin väitetään olleen mukana juonimisessa. Kirjassa kerrotaan, että kolmikon tavoitteena oli, että kruunu hyppäisi perimysjärjestyksessä Charlesin yli ja suoraan Dianan esikoispojalle.

Kirjan ennakkopaljastuksissa ei kuitenkaan taustoiteta tarkemmin sitä, minkälaisilla kommervenkeillä Charlesin kruununperimysoikeus olisi voinut päätyä suoraan Williamille.

Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1997.

Lue myös: Prinssi Harry teki tökerön tempun isälleen ja veljelleen - rinnasti rahvaaseen!

Kirja maalaa Andrew'sta kuvaa vallanhimoisena miehenä, joka pahoitti mielensä, kun äitinsä kuningatar Elisabet ei suostunut hänen vaatimuksiinsa.

Kirjan mukaan Andrew myös puhui ikävään sävyyn nykyisestä kuningattaresta, Camillasta. Kirjaväitteiden mukaan Andrew vastusti aikanaan Charlesin ja Camillan avioliittoa. Andrew'n kerrotaan myös puhuneen Camillasta "myrkyllisyyksiä" ja "tosi ilkeään sävyyn" kuningatar Elisabetille. Kirjan mukaan Andrew ei pitänyt Camillaa kuningattaren luottamuksen arvoisena.

andrew, sarah, diana
Sarah, Andrew ja Diana oli takavuosina läheisiä. Kuva vuodelta 1986.

Kirjan mukaan Andrew'n ja Charlesin välit ovat vuosien saatossa rakoilleet. Eripuraa tuli etenkin viime vuosina, kun Andrew yhdistettiin pedofiili Jeffrey Epsteinin tekemiin karmeuksiin. Andrew on kiistänyt osallisuutensa seksuaalirikosvyyhdissä. Kuningatar Elisabet kuitenkin siirsi poikansa syrjään hovin töistä skandaalin myötä.

Lue myös: Suru yhdisti veljekset - Prinssi William ja prinssi Harry kulkivat yhdessä arkkusaattueessa

charles, diana, sarah, andrew
Charles, Diana, Sarah ja Andrew laskettelulomalla Sveitsissä vuonna 1987.