fbq
Ulkomaat
20.12.2021 07:12
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen
Petter Northug
Petter Northug teki hiihtoladulla miljoonatilin – tällaista bisnestä latulegenda pyörittää nykyään
Ulkomaat
20.12.2021 07:12
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen

Norjalainen maastohiihdon elävä legenda, Petter Northug, 35, on kaksinkertainen olympiavoittaja ja peräti 13-kertainen maailmanmestari.

Kaikkien aikojen hiihtäjiin lukeutuva Petter tuli tunnetuksi mitalisateensa lisäksi erityisesti käsittämättömästä loppukiristään, joka lienee ollut lajihistorian paras laatuaan.

Kiritykki myös tienasi kuten supertähden kuuluukin. Uransa jo lopettanut lajilegenda tahkosi aktiiviaikoinaan säännöllisesti useiden satojen tuhansien eurojen vuosiansiot. Pelkästään 2013 Petter teki yli 7 miljoonan Norjan kruunun eli lähes 850 000 euron tilin.

Lue myös: Hiihtolegenda Petter Northug jyrähtää Seiskalle: Iivo Niskanen olisi Norjassa miljonääri!

Seiska tapasi Rukan maailmancupissa norjalaisen, uransa jo lopettaneen hiihtosuuruuden Petter Northugin.
Seiska tapasi Rukan maailmancupissa norjalaisen, uransa jo lopettaneen hiihtosuuruuden Petter Northugin.

Yhä hurjassa kunnossa

Petter paketoi omalla aktiiviurallaan tuhdin miljoonatilin. Hän on sittemmin sijoittanut varallisuuttaan ja pyörittää nykyään omaa nimeään kantavaa urheilubrändiä. Northug-nimisen yrityksen mallistosta löytyy erilaisia urheilulaseja ja talvivaatteita.

– Operoimme kovalla markkinalla, mutta meillä on ollut hyvä vuosi. Toivottavasti voimme laajentua ja suurentua seuraavien vuosien aikana, Petter pohtii Seiskalle Kuusamossa.

Lue myös: Iivo Niskanen teki vaikutuksen norjalaiseen hiihtolegendaan – Petter Northug Seiskalle: Kyse on vain olympiakullan voittamisesta

Norjalaissuuruuden monot eivät roiku naulassa, sillä hän liikkuu yhä aktiivisesti.

– Osallistuin viimeksi Ruotsissa 90 kilometrin rullahiihtokisaan. Tykkään treenata vain pidempiä harjoituksia, sellaiset 3–4 tuntia kerrallaan. Se on riittävästi pysyäkseni kunnossa.

Seiska Kuusamossa!