fbq
Kotimaa
19.12.2021 09:02
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen ja All Over Press
Petter Northug ja Iivo Niskanen
Iivo Niskanen teki vaikutuksen norjalaiseen hiihtolegendaan – Petter Northug Seiskalle: "Tästä eteenpäin kyse on vain olympiakullan voittamisesta"
Kotimaa
19.12.2021 09:02
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen ja All Over Press

Maastohiihdon elävä legenda, norjalainen Petter Northug, 35, tunnetaan myös suorapuheisena persoonana. Rukan maailmancupissa hän arvioi Seiskalle, että jos Iivo Niskanen, 29, olisi norjalainen, hän olisi jo miljonääri.

– Ilman muuta hän olisi miljonääri. Norjassa maastohiihto on kansallisurheilua. Jos olet siellä Iivo Niskasen tasoinen urheilija ja olympiavoittaja, saat erittäin merkittäviä sponsorisopimuksia ja tienaat todella hyvin, Petter arvioi Seiskalle Rukalla.

– Me norjalaiset arvostamme suuria saavutuksia. Iivo on kaksinkertainen olympiavoittaja, ja muistamme, miten hän hiihti Pyeongchangissa 50 kilometrillä olympiakultaa. Norjassa sellaisesta saisi ikuisen sankaruuden.

Lue lisää: Hiihtolegenda Petter Northug jyrähtää Seiskalle: Iivo Niskanen olisi Norjassa miljonääri!

Petterin mukaan Iivo olisi Norjassa ikuisesti sankari ja monimiljonääri. – Aivan varmasti, hän on olympia-voittajana sen tason urheilija.
Petterin mukaan Iivo olisi Norjassa ikuisesti sankari ja monimiljonääri. – Aivan varmasti, hän on olympia-voittajana sen tason urheilija.

Yksi suosikeista

Iivo antoi Rukan maailmancupissa myrskyvaroituksen voittamalla näytöstyyliin 15 kilometrin perinteisen kilpailun. Se teki vaikutuksen nykyään Norjan TV2:lla hiihtoasiantuntijanana toimivaan Petteriin.

Lue myös: Terveisiä Norjaan! Nyt puhuu Iivo Niskanen – Johannes Kläbo vähätteli Seiskalle suomalaisen ylivoimaa, Iivolta jääkylmä vastakuitti: ”Jos hän tietää…”

– Iivon odottaa aina kisaavan ja pärjäävän Kuusamossa. Hän on aina vahva täällä. Sen jälkeen emme enää näekään häntä ennen arvokisoja. Iivo on taatusti yksi suurimmista suosikeista 50 kilometrin perinteisen kilpailussa Pekingissä, Petter povaa.

– Iivo tietää olevansa yksi suosikeista. Olen aivan varma siitä, että hän käyttää nyt jokaisen päivän viidenkympin kisaan valmistautumiseen. En usko häntä kiinnostavan mikään muu kilpailu sitä ennen. Tästä lähtien kyse on vain olympiakullan voittamisesta.

Seiska Kuusamossa!