fbq
Märtha Louise

Norjan prinsessa Märtha Louiselta shokki-ilmoitus: luopuu virkatehtävistään

Norjan prinsessa Märtha Louise on ilmoittanut jättävänsä Norjan hovin.

Päätös on tehty yhdessä Norjan kuningas Haraldin ja muiden perheenjäsenten kanssa. Märtha Louise haluaa erottaa selkeämmin oman tekemisensä Norjan hovista.

Märtha Louisen yllättävä suhde yhdysvaltalaiseen šamaanimieheen Durek Verrettiin on aiheuttanut kuohuntaa mediassa. Erityisesti kiistaa aiheutti Durekin kesällä mainostama Spirit Optimizer -tuote, joka on hänen väitteensä mukaan henkistä ja puhdistavaa muinaisten kulttuurien viisaudesta syntynyttä teknologiaa.

Norjan media yritti aiemmin tiedustella hallitsijapari Haraldin ja Sonjan mielipidettä tulevan vävynsä tuotemarkkinoinnista, mutta molemmat ovat väistelleet kysymyksiä ja kieltäytyneet kommentoimasta Durekin liiketoimia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Norjan prinsessa Märtha Louisen yhdysvaltalainen šamaanimies kauppaa huijaustuotteita – Hallitsijapari Harald ja Sonja hiljenevät

Märtha ja Durek
Durek kehotti käyttämään Spirit Optimizeria esimerkiksi koronavirustartunnan hoidossa. Hän sai kimppuunsa Norjan terveysviranomaiset, tuomitsivat tuotteen huijaukseksi.

Märtha Louise ja Durek pyrkivät erottamaan toimintansa selkeämmin Norjan kuninkaallisista. He eivät käytä jatkossa prinsessa-arvoa tai viittaa hovin jäseniin sosiaalisessa mediassa, mediatuotannossa tai kaupallisen toiminnan yhteydessä.

Kuningas Harald on päättänyt, että prinsessa saa kuitenkin pitää arvonimensä. Kuningas ja kuningatar haluavat kiittää Märtha Louisea tärkeästä työstä, jota hän on tehnyt useiden vuosikymmenien ajan. 

Kun Durek ja Märtha Louise menevät naimisiin, tulee Durekista osa Norjan kuninkaallisperhettä. Hän ei kuitenkaan saa arvonimeä tai edusta Norjan hovia.

Prinsessa Märtha Louisen vakavasti sairas šamaanirakas kieltäytyi hoidoista: "Henget sanoivat..."

- Olemme iloisia prinsessan ja Durek Verrettin kihlautumisesta, ja haluamme herra Verrettin tuntevan olonsa tervetulleeksi perheeseemme, kuningasperhe tiedottaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Heidän mukaansa viimeaikaiset tilanteet ovat nostaneet esiin ongelmia, joissa kuninkaallisperheen tekoja on kyseenalaistettu.

- Meille on äärimmäisen tärkeää säilyttää luottamus Norjan kansalaisiin, tiedotteessa kerrotaan.

Norjan prinsessa Märtha Louisen häistä megatapahtuma? Kohurakas Durek Verrettin lähipiirissä maailmantähtiä

Myös Märtha Louise on ottanut kantaa vaihtoehtoiseen lääketieteeseen.

- Uskon, että monille ihmisille vaihtoehtoiset metodit voivat täydentää tavanomaista lääketiedettä. Lämmin käsi, akupunktioneula, kristalli, luonnolliset lääkkeet, jooga, meditaatio tai terapeuttinen keskustelu voi uskoakseni tehdä monen elämästä parempaa, Märtha Louise kertoo.

Märtha ja Durek
Märtha Louise ja Durek kihlautuivat kesäkuussa.

- Tiedostan, että lukuisat ihmiset seuraavat tekemisiäni ja sanomisiani kovin tarkasti. Arvonimeni tuo mukanaan vastuuta. Näin ollen minulle on tärkeää erotella itseni yksityishenkilönä ja toisaalta hovin jäsenenä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Märtha Louise toivoo, että hänen henkilökohtaiset arvonsa nähdään hänen ominaan, ja että muut eivät joudu vastaamaan niistä hänen puolestaan.

Tappouhkauksia kihlaparille! Prinsessa Märtha Louisen šamaanirakkaan rankka tilitys: "Hoviin ei haluta mustaa miestä"