fbq
Ulkomaat
03.12.2021 15:47
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram
Monacon ruhtinas Albert
Monacon ruhtinatar Charlene on yhä hoidossa lääkeriippuvuuden takia - Albert huolehtii lapsista, vakuuttaa haastattelussa: "Avioliittoni on kunnossa"
Ulkomaat
03.12.2021 15:47
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram

Monacon ruhtinatar Charlene, 43, kirjautui marraskuussa yksityiseen sairaalaan uupumuksen ja lääkeriippuvuuden vuoksi. Puolisonsa, ruhtinas Albertin, 63, mukaan päätös hoitoon hakeutumisesta tapahtui yhdessä, sillä molemmat ymmärsivät, että Charlene ei ollut toimintakykyinen ja tarvitsi ammattiapua.

Lue myös: Kuningas Kaarle Kustaan nenä muuttui violetiksi - oudot tuoreet kuvat

Monacon ruhtinas Albert, prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella
Monacon kansallispäivän juhlallisuuksissa marraskuussa Gabriellalla ja Jacquesilla oli tärkeä viesti Charlenelle:  rakastamme ja kaipaamme äitiä.

 

Lue myös: Hollannin prinsessa Alexia otti kantaa – marssi vähemmistöjen puolesta

Ruhtinasparin kaksoset, pian seitsemän vuotta täyttävät Jacques ja Gabrielle ovat tilanteessa kärsijöitä. Charlenen sairastelun vuoksi he joutuivat elämään ilman äitiään puoli vuotta, kun tämä toipui vakavasta infektiokierteestä Etelä-Afrikassa.

Prinsessa Gabriella ja prinssi Jacques
Gabriella ja Jacques täyttävät seitsemän vuotta 10. joulukuuta. Syntymäpäivää vietetään ilman äitiä.

 

Kotiin palattuaan äiti viipyi vain muutaman päivän perheensä kanssa ennen kuntoutukseen siirtymistä.

– Lapset voivat melko hyvin. Tietysti he kaipaavat äitiään, mutta he ymmärtävät, että äiti tarvitsee lepoa. He myös tietävät, että pian he saavat äidiltään viestejä ja pääsemme tapaamaan häntä, Albert kertoi Paris Match -lehden haastattelussa.

Lue myös: Japanin prinsessan 20-vuotisjuhlat peruttu! Viedäänkö Aikolta kruunu?

Kavereita palatsiin

Jacquesin ja Gabriellan pois jääminen koulusta on herättänyt keskustelua. Albertilla on selitys poikkeukselliseen tilanteeseen.

– Lapset ovat prioriteettini laiminlyömättä valtion asioita. Olen mahdollisimman paljon heidän kanssaan, ja tämä on syy, miksi he tällä hetkellä käyvät koulua palatsissa. 

Lue myös: Hollannin tuleva kuningatar Amalia pohtii rakkauselämäänsä – maan hallituksen tulee hyväksyä prinsessan puoliso

Prinssi Jacques
Albert otti taannoin lapsensa mukaan edustustilaisuuteen, jossa istutettiin puita muun muassa ruhtinatar Charlenen kunniaksi. Samalla kaksoset saivat viettää aikaa ikätovereittensa kanssa.

 

Yksi linnan saleista on järjestetty luokkahuoneeksi. Sisarusten ei tarvitse täysin eristäytyä kavereistaan, sillä neljä luokan oppilasta on siirretty palatsiin etäkouluun kaksosten seuraksi. Myös opettajat ovat ennestään tuttuja. 

– Minä ja lapset saamme tukea sisaruksiltani. Olemme iloisia ja kiitollisia perheeni yhtenäisyydestä, heidän ja ystävien tuesta. Se lämmittää sydäntä, Albert toteaa. 

Ruhtinas Albert, prinsessat Caroline ja Stephanie, prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella
Albertin siskot Caroline ja Stephanie ovat ottaneet kaksoset siipiensä suojiin.

 

Lue myös: Šamaani Durek Verrett täytti vuosia – kohuprinsessa Märtha Louiselta ylistystä rakkaalleen

Ei aviokriisiä

Albertin mukaan Charlene toipuu voimakkaasta henkisestä ja fyysisestä uupumuksesta. 

 

Hän vakuuttaa, ettei kyse ole vakavasta tilasta. Paris Matchin haastattelussa Albert halusi myös korjata huhuja, joiden mukaan ruhtinasparin avioliitto olisi huteralla pohjalla. 

– Haluan tehdä selväksi, ettei parisuhteemme ole vaarassa. Vaimoni uupumus on seurausta hänen viime kuukausina kokemistaan leikkauksista, Albert painottaa. 

Lue myös: Herttuatar Catherine poseeraa kuvassa naama hakattuna - "Hän teki ilmoituksen..."

Tilaa Seiskan uutiskirje! »