fbq
Daniel Craig

Mikä kaunotar! Bond-tähti Daniel Craig esitteli viehättävän Ella-tyttärensä: "Ehkä jonain päivänä hymyilemme kuvassa"

James Bond -tähti Daniel Craig, 53, näyttäytyi tyttärensä, Ella Loudonin kanssa James Bond -elokuva 007 No Time to Die -ensi-illassa Lontoossa.

Tulevan James Bond -elokuvan uusi traileri on täynnä toimintaa – No Time to Die -leffassa enemmän vahvoja naishahmoja kuin koskaan ennen: näyttävät Bondille, miten homma hoituu!

Daniel ja Ella ihastuttivat yhdessä punaisella matolla, ja myöhemmin kaksikko nähtiin lähtevän myös leffan jatkobileistä yhdessä.

Daniel sai Ellan avioliitossaan näyttelijä Fiona Loudonin kanssa vuonna 1992, eikä tytärtä julkisuudessa juurikaan nähdä.

Kolmekymppinen Ella julkaisi myös omalla Instagram-tilillään yhteiskuvan isänsä kanssa. Kuvatekstissä Ella kehui James Bond -elokuvan tekijätiimiä, ja kertoi olevansa erittäin ylpeä isänsä viimeisestä roolisuorituksesta James Bondina. Tuoretta toimintapläjäystä kaunotar kehui "puhtaaksi kullaksi".

- Ehkä jonain päivänä hymyilemme kuvassa, Ella mietti vapaasti suomennettuna jakaessaan yhteiskuvaa Daniel-isänsä kanssa.

Oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle saaneelle Danielille siunaantui muutama vuosi sitten (2018) myös toinen tytär näyttelijä Rachel Weiszin kanssa.

bond
Daniel Craig ja Ella Loudon poistuivat yhdessä James Bond -elokuvan jatkoilta Lontoossa.

Ambulanssilla sairaalaan! Keittiömestari Henri Alén myöntää: "Huusin kuin James Bond, kun sitä mätkittiin palleille"

Vaikka etukäteen tiedettiin, että No Time to Die jäisi Daniel Craigin viimeiseksi esiintymiseksi James Bondina, tuntuu se pysäyttävältä. Varsinkin elokuvan näkemisen jälkeen. Craig, joka on kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista Bondeista, on saanut arvoisensa joutsenlaulun.
No Time to Die on hätkähdyttävän emotionaalinen kokemus – tunteiden vuoristorata, jossa komeat toimintajaksot uhkaavat jäädä sivuosaan. Elokuvan ytimessä on tarina orvoista ja menetetyistä vanhemmista. Sekä perheen kaipuusta ja sen mahdollisuudesta.

Tarina käynnistyy Italian Materasta, jossa Bond viettää lemmenlomaa Madeleinen (Léa Seydoux) kanssa. Idylli rikkoutuu räjähtävästi, kun Spectre muistuttaa lonkeroidensa vahvuudesta ja vihastaan Bondia kohtaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
james bond

Dramaattisen prologin jälkeen päätarina käynnistyy viiden vuoden kuluttua Jamaikalta, jonne Bond on vetäytynyt viettämään eläkepäiviään. Hiljaiselo päättyy, kun hänen vanha CIA-ystävänsä Felix Leiter (Jeffrey Wright) pyytää auttamaan siepatun tiedemiehen pelastamisessa. Tehtävä osoittautuu vaikeaksi, sillä vastassa on mysteeririkollinen, joka on valmis murhaamaan miljoonia ihmisiä.

Craig on pystynyt kasvattamaan Bondia henkisesti elokuva elokuvalta ja vie nyt hahmon psykologiseen päätepisteeseen. Silti se emotionaalinen syvyys, johon Bond uskalletaan tällä kertaa heittää, tuntuu hätkähdyttävän tuoreelta ja rohkealta. Kuin uudelta Bondilta, vaikka kyseessä onkin ironisesti juuri tämän Bondin viimeinen esiintyminen.

Vahvoja draamoja kuten Ei nimeä (2009) ja Beasts of No Nation (2015) sekä True Detectiven timanttisen ykköskauden ohjannut Cary Joji Fukunaga lunastaa korkeat odotukset ohjaajana. No Time to Diesta olisi varmasti tullut hyvin erilainen, ja epäilemättä kiinnostava, mikäli pestiin alun perin kiinnitetty Danny Boyle (Trainspotting, 28 päivää myöhemmin) olisi tehnyt sen. Nyt filmi näyttää tunnistettavasti Fukunagalta, mikä tarkoittaa etenkin toiminnan, draaman ja jännityksen saumatonta miksaamista.

Näyttelijäpuolella Craig saa arvoistaan tulitukea niin tutuilta kuin tuoreilta liittolaisilta. Uusista kasvoista varsinkin tummaihoisen Lashana Lynchin esittämä uuden sukupolven 00-agentti Nomi on herkullinen muistutus siitä, että No Time to Die on tuotettu 2020-luvulla.
Myös Léa Seydoux kantaa Madeleine Swannin upeasti maaliin ja rakentaa tästä yhden Bond-historian ikimuistoisimmista naisista.

Oscar-voittaja Rami Malekin (Bohemian Rhapsody) pääroisto Lyutsifer Safin on myös kaiken odotuksen arvoinen. Kyseessä on häiriinnyttävän kahtiajakoinen ilmestys, syvästi kieroutunut mutta sääliä kerjäävä ihmisraunion ja ihmispaholaisen risteytys. Vaikka Malekin esiintymisminuutit jäävät liki kolmituntisessa elokuvassa – joka on muuten Bond-historian pisin – yllättävän vähälle, jättää tämän hyytävä ja surumielinen suoritus pysyvän muistijäljen alitajuntaan.

Toimintadraama. O: Cary Joji Fukunaga. N: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Jeffrey Wright. (Britannia/USA 2021). 164 min.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy