fbq
Ulkomaat
17.12.2021 15:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram
Kuningattaret Elisabet ja Margareeta
Kuningattaret käärmeissään - koronapandemia pilaa Elisabetin ja Margareetan jouluperinteet
Ulkomaat
17.12.2021 15:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram

Kuningatar Elisabet, 95, mahtaa olla käärmeissään. Jo toista vuotta peräkkäin hänen vuosikymmenet noudattamansa jouluperinteet sotketaan. 

Elisabet tunnetaan siitä, että hän rakastaa perinteitä ja rutiineja. Perheensä silmin kenties kyllästymiseen asti. Erityisesti joulu etenee tarkkojen rutiininomaisten tapojen ja ohjelmanumeroiden mukaan. 

Lue myös: Vau, mitkä lihakset! Kuningatar Letizian, 49, treenatut kädet varastivat huomion gaalassa

Kuningatar Elisabet
Tänä vuonna Elisabet viettää joulun ilman rakasta puolisoaan, prinssi Philipiä ensimmäistä kertaa sitten 1940-luvun.

Hovin joulu alkaa yhteisellä lounaalla päiviä ennen pyhiä. Ruokailu tapahtuu tavallisesti hallitsijan kotona Buckinghamin palatsissa, mutta koronapandemian aikana Elisabet on viihtynyt Lontoota paremmin Windsorin linnassa, missä joululounaankin oli tarkoitus tapahtua. 

Lue myös: Kansa huolissaan- sairastelu pakotti Silvian ja Mette-Maritin vuodepotilaiksi

Elisabetin emännöivä lounas on kuitenkin jouduttu perumaan, sillä Suomen tapaan koronavirustilanne on pahentunut myös Isossa-Britanniassa. Ottaen huomioon Elisabetin viime kuukausien terveysongelmat on hallitsija taipunut lääkäreittensä tahtoon ja perunut joululounaan siinä toivossa, että perhe saadaan kokoon joulupyhiksi.

Sandringhamin kartano
Sandringham sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Lue myös: Juan Carlosin ex-rakastajatar hengittää niskaan - emerituskuningas pakoilee oikeutta: "Vaadin koskemattomuuden"

Joulupyhien juhlapaikkana toimii Elisabetin maalaiskartano Sandringham. Hallitsijalla on tapana matkustaa joulunviettoon junalla, mutta koronatilanteen vuoksi matka taittuu tänä vuonna helikopterikyydillä.

Askartelu sentään sallittu

Tanskan hovissa istuu toinen koronatilanteesta pettynyt hallitsija. 

Kuningatar Margareetalla, 81, on ollut tapana matkustaa joulukuun alussa Lontooseen jouluostoksille. Matka oli tällekin vuodelle varattu, mutta viime hetkellä reissu peruttiin koronatilanteen vuoksi. 

Lue myös: Kreikan ex-kuningas Konstantin kiidätettiin sairaalaan - vakava sairauskohtaus

Margareeta ehti myös aloittaa vuosittaisen uudenvuoden gaalansa järjestelyt, mutta perinteinen juhla joutui sekin pannaan. 

Kaikkia iloja koronavirus ei Margareetaltakaan vie. Tapansa mukaan hän on tänäkin vuonna askarrellut omin kätösin joulukoristeita, joita hän piilottelee pitkin poikin linnaansa.

Lue myös: Hurja väite: Meghanin oikea ikä paljastui - onkin paljon vanhempi!

Joulupyhiksi Margareeta matkustaa Marselisborgin linnaan, jossa hänellä on tapana viettää myös pääsiäinen. Linna sijaitsee Aarhusissa. 

Marselisborgin linna
Margareeta on viettänyt kesälomansa Marselisborgin linnassa vuodesta 1967.

Lue myös: Prinsessa Estelle, 9, pukeutui Lucia-neidoksi - on kuin ilmetty äitinsä kruununprinsessa Victoria lapsena

Tilaa Seiskan uutiskirje! »