fbq

Terveysuutiset: Joogasta löydettiin apua astmaatikoille

Myös tavallinen aerobinen liikunta auttaa etenkin yhdistettynä hengitysharjoituksiin.

Astmaa sairastavat voivat tehostaa keuhkojensa toimintaa hengitysharjoitusten ja joogan avulla. Myös tavallinen aerobinen liikunta auttaa etenkin yhdistettynä hengitysharjoituksiin.

Tulosten perusteella hengitysharjoitukset, aerobinen liikunta, ohjatut rentoutusharjoitukset, jooga sekä näiden yhdistelmä paransivat uloshengityksen sekuntikapasiteettia (FEV1) verrattuna kontrolliryhmiin, jotka saivat vain tavanomaista hoitoa. Hyötyjä näkyi myös muissa keuhkotoiminnan mittauksissa, mutta ryhmien välillä oli vaihtelua.

Terveysuutiset: Kohdunpoisto yhteydessä tähän ikävään vaivaan

Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehduksellinen sairaus, johon liittyy keuhkoputkien supistelutaipumus. Sitä sairastaa noin 6–9 prosenttia väestöstä. Yleisintä astma on lapsilla ja yli 40-vuotiailla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Terveysuutiset: Hyvin lääkitty HIV tarttuu harvoin seksissä

Ruokavalio voi vaikuttaa hedelmöityshoitoihin

Hedelmöityshoito johtaa onnistuneeseen raskauteen todennäköisemmin, jos nainen noudattaa monin tavoin terveellistä ruokavaliota ennen raskautta. Tutkijoiden mukaan parhaaksi ruokavalioksi nousi lopulta Yhdysvaltojen sydänliitto AHA:n suosittelema ruokavalio, jossa suositaan kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, täysjyväviljoja, palkokasveja, kalaa ja muita mereneläviä ja vältetään lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita, suolaa, teollisia lihatuotteita ja kovia rasvoja.

Terveysuutiset: Tämä huolestuttava tauti yleistyi koronaepidemian aikana

Ruokavaliot olivat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, joten erot saattavat osin johtua myös yksilöseikoista. Tämän vuoksi tuloksia kannattaa tulkita varoen.

Lähde: DUODECIM

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy