fbq
Uutiset
08.02.2021 13:15
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Yle, Mona Salminen
Blind Channel
UMK-finalistin Blind Channelin jäsenet eivät sylje kuppiin – juhlivat kansainvälisesti tunnettujen idoliensa kanssa: ”Kyllä me tykkäämme bailata!”
Uutiset
08.02.2021 13:15
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Yle, Mona Salminen

UMK-finaalissa raskasta musiikkityyliä edustava Blind Channel kuvailee musiikkiaan violent popiksi, jonka luomiseen on otettu vaikutteita monilta maineikkailta artisteilta. Yhtyeen toinen laulaja Joel Hokka, 27, kertoi Seiskalle, että bändin yksi merkittävimmistä vaikuttajista on legendaarinen nu metal -genren pioneeri Linkin Park. Ilman Linkin Parkin ensimmäistä Hybrid Theory -albumia Blind Channel -bändiä ei välttämättä olisi edes olemassa. 

- Muistan, kun olimme lukioaikoina kotibileissä. Osa meistä tunsi toisensa, osa ei. Satuimme olemaan samoissa kotibileissä. Joku laittoi soimaan Linkin Parkin ensimmäisen levyn, ja me aloimme juttelemaan, että tämä on kyllä maailman paras levy. Tämä on ollut suosikkini skidistä asti. Sitä kautta kävi ilmi, että meillä oli ollut pitkää bändisysteemi kehitteillä. 

Lue myös: Rokkariasennetta! Blind Channel veti itsevarmalla otteella UMK-finaaliin: ”Ei yritetä miellyttää ketään” 

He eivät kuitenkaan tahtoneet kopioida idolinsa tyyliä täysin, vaan he halusivat yhdistää musiikkiinsa lisää rap-elementtejä ja modernia poppia. Yhtye on ottanut vaikutteita myös metalcore-musiikistaan tunnetuista Bring Me the Horizonista ja Enter Shikarista. Räppipuolelta inspiraation lähteinä ovat olleet Post Malone ja Hollywood Undead, joista jälkimmäisen mukana Blind Channel on kiertänyt Eurooppaa.

- Hollywood Undead oli sellainen tietynlainen porras, jolla saimme tietyn alagenren jalansijaa Suomessa. Pääimme lämmittelemään heitä Eurooppaankin, ja meille se oli iso keikka kaikin puolin., Siitä alkaa olla kolme vuotta kohta. Aika rientää, Joel muistelee.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Hokka (@joelhokka)

Keikkakaljat

UMK-finalistit olivat kansainvälisesti tunnetun bilebändin lämmittelijöinä Hartwall-areenalla helmikuussa 2018. Tuolloin oululaislähtöinen Blind Channel oli pyydetty Helsinkiin soittamaan vain päivän varoitusajalla. Esiintymisen jälkeen he ystävystyivät Los Angelesin suurien tähtien kanssa oluen äärellä. 

Lue myös: Nämä 7 artistia tähtäävät Euroviisuihin – UMK:n finalistit esiteltiin! 

Tutustuminen alkoi, kun Joel oli mennyt keikan jälkeen hakemaan ruokaa artisteille tarkoitetusta catering-huoneesta. Hän oli siellä jutellut Hollywood Undeadin keulakuvan Charlie Scenen, 35, kanssa, joka oli pyytänyt suomalaiset muusikot hengailemaan yhtyeen jäsenten kanssa.  

- Ihan vain sillä tavalla kädet täristen heitin hänelle jotain, että kiitti, kun pääsimme lämppäriksi. Hän oli , että ei mitään, te olitte ihan mahtavia ja että tulkaa meidän bäkkärille juomaa parit bisset ja hengaillemaan. Ajattelin, että ei s**tana. Kävin hakemaan jäbät ja menimme sinne. Aloimme jauhaa heidän kanssaan, ja yhtäkkiä olimme olleet siellä pari kolme tuntia. Aloimme olla jo hieman kännissä, ja yritimme saada heitä siitä vielä jatkoille Helsingin yöhön. Mutta heillä jatkui rundi, ja heidän oli pakko lähteä bussilla eteenpäin. Ilmeisesti jäimme hyvin mieleen, sillä saimme kuulla siitä parin kuukautta myöhemmin, että he halusivat meidät Eurooppaan lämppäriksi. Olihan se siinä kohtaa tietenkin aikamoinen dopamiinimyrsky, kun on yhtäkkiä tuollaisen bändin kanssa Euroopassa jäähalleissa lämppärinä.

 Bändin jäsenet vasemmalta oikealle: basisti Olli Matela, tuottaja/dj Aleksi Kaunisvesi, laulaja Niko Vilhelm, laulaja/kitaristi Joel Hokka, kitaristi/taustalaulu Joonas Porko, rumpali Tommi Lalli. Kuva Yle Mona Salminen.
Blind Channelin jäsenet vasemmalta oikealle: basisti Olli Matela, tuottaja/dj Aleksi Kaunisvesi, laulaja Niko Vilhelm, laulaja/kitaristi Joel Hokka, kitaristi/taustalaulu Joonas Porko, rumpali Tommi Lalli. Kuva Yle Mona Salminen.

Juominen ja julkisuus

Raskaampaa biletysmusiikkia soittavan Blind Channelin jäsenet eivät sylje lasiin, ja Joelin mukaan bändiltä onnistuu hyvin myös juhlintapuoli. 

- Totta kai. Emmehän me nyt silleen olla mitään raittiita tyyppejä, että kyllä me tykkäämme bailata. Meille on tosi ehdotonta se, että ennen keikkoja ei sekoilla yhtään. Kaiken semmoisen tiukemman alkoholin ja muiden päihteiden kanssa olemme todella nollalinjalla. Minulla on itselläni jokin valkoviiniperversio, enkä oikeastaan tykkää juoda mitään muuta kuin valkoviiniä. Jäbät saattavat juoda bisseä, mutta kyllä se on semmoista harmitonta dokailua loppupeleissä. 

Yhtyeen ammattimainen ote uraa, musiikkia ja esiintymisiä kohtaan on helposti ymmärrettävissä, sillä Joel vertaa keikkakiertuetta huippu-urheiluun. Kokonaisen kiertueen kymmenien keikkojen soittamisen voikin laulajan mukaan pilata helposti juomalla ensimmäisenä iltana.

- Jos siinä alkaa ensimmäisenä päivänä vetää brenkkua, niin sitten krapulakierre tekee rundista ihan täyttä helvettiä. Siinä on pidetty sellainen rutiininomainen linja duuneja eli keikkoja kohtaan. Emme tuhoa uraamme sillä, miten monet muut rokkarit ja artistit saattavat tehdä, että vedämme liikaa märkää. 

Lue myös: Rokkari Archie Cruz naiskohuistaan: ”Viimeisen Seiskan jutun jälkeen rumpali meinasi lähteä kävelemään!” 

Varoittavien esimerkkien lisäksi Joel lainasi yhtä kotimaista rokkarilegendaa, joka on tunnettu kansainvälisiltä keikkalavoilta. 

- Ville Valo sanoi todella hyvin, että kaikki pystyvät juomaan bisseä ja vetämään märkää, mutta kaikki eivät pysty tekemään biisejä ja esiintymään livenä. Kannattaa muistaa, haluaako käyttää elämänsä bissen vetämiseen vai siihen, tuleeko sinusta maailman isoin rocktähti. Valitsen näistä tämän jälkimmäisen vaihtoehdon. 

Julkisuutta Joel kuvailee hyvin vaaralliseksi asiaksi, koska sen hallitseminen on oma taitolajinsa. Hän pitääkin kusipäisyyttä pahimpana kompastuskivenä nosteessa olevan muusikon uralla. Hän ei ole havainnut sellaista kotimaisten suurten tähtien kohdalla.

- Ei heistä uhku yhtään sellainen, että he kuvittelisivat olevansa parempia kuin muut. He tietävät tasan tarkkaan, mitä tekevät, ja he ovat niin varmoja siitä. Mielestäni kusipäisyys on sellaista, että aletaan ajatella omien saavutusten oikeuttavan olemaan muille inhottava ja ilkeä. 

Joel myöntää ylpistyneensä joskus liikaa, mutta bänditoverit vetivät hänet takaisin maan pinnalle. 

- On tärkeää muistaa oma tehtävänsä. STehtävänäsi on tehdä v**un hyviä biisejä ja soittaa helvetin hyviä keikkoja. Kaikki muu on loppupeleissä aivan v**tun sama.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »