Kun lanttu leikkaa, syntyy hyviä makuja – katso Saariston Martan resepti
Kermainen lanttusavulohipata Saariston Martan reseptillä.
Lanttu ja savulohi iskevät hyvin yhteen. Jos hyvää reseptiä kaipaat, niin tässä on sellainen. Edullista aterioitavaa neljälle!
Tämä arkeen ja juhlaan sopiva ruoka on keskitalven pelastus – katso Saariston Martan resepti
Kermainen lanttusavulohipata!
Raaka-aineet ateriaan:
Kilo lanttua (1,10 €)
200 g savulohta (3,55 €)
4 dl kuohukermaa (2,30 €)
Rakuunaa
Mustapippuria
Suolaa
Päälle korppujauhoa
Tällä lapsuuden herkulla kelpaa evästellä talvea kohti – katso Saariston Martan resepti
Tee lanttusavulohipata näin:
* Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
* Ota matala pata (uunivuokakin käy). Lado pohjallelanttuviipaleita, ja lohko päälle savulohta.
* Ropsauta mausteeksi hieman rakuunaa, mustapippuria ja suolaa. Jatka lantuilla, lohella ja mausteilla.
* Laita päällimmäiseksilanttua, ja kaada kerma pataan.
* Ripottele päällevielä korppujauhoja, ja pistä pata uuniin 200°C.
* Paista lanttusavulohipataa reilu tunti, kunnes pinta on saanut herkullisen värin ja kerma on imeytynyt ruokaan.
Hinta yhteensä 6,95 €