fbq

Prikaatikenraali Mauri Koskela tuomittiin raiskauksesta

Käräjäoikeus on tuominnut prikaatikenraali evp. Mauri Koskelan raiskauksesta.

Suomalainen prikaatikenraali evp. Mauri Koskela, 62, on tuomittu raiskauksesta sekä ampuma-aserikoksesta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Koskela tuomittiin rikoksista yhteiseen 1 vuoden 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan Koskela on 31.12.2022 pakottanut uhrin sukupuoliyhdyntään käyttämällä väkivaltaa sekä käyttämällä hyväkseen sitä, että uhri ei ole pelkotilan tai muun avuttoman tilan vuoksi kyennyt puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Käräjäoikeuden julkisessa selosteessa mainitaan, ettei Koskelaa määrätä heti vangittavaksi. Koskela ei myöskään tuomion myötä menetä sotilasarvoaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tämä johtuu siitä, että, tuomion pituus on alle kaksi vuotta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seiska tavoitti Koskelan avustajan Riitta Leppilammen, joka kertoi Koskelan valittavan tuomiostaan.

Sitoi uhrin kravateilla ja raiskasi

Tuomion julkisen selosteen mukaan Koskela oli kravatteja käyttämällä sitonut uhria käsistään ja jaloistaan vatsalleen makaamaan x-asentoon vuodesohvan päälle. 

Koskela oli tämän jälkeen vetänyt uhrin housut ja pikkuhousut alas ja lyönyt häntä piiskalla useita kertoja pakaroihin. 

Uhri oli pyytänyt Koskelaa lopettamaan lyömisen. Koskela on uhrin pyynnöstä huolimatta lyönyt piiskalla pakaroihin uudelleen useita kertoja. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Syyte: prikaatikenraali Mauri Koskelan luvattomat aseet löytyivät kotietsinnän yhteydessä

Tämän jälkeen Koskela oli ollut uhrin kanssa yhdynnässä työntämällä sukupuolielimensä uhrin sukupuolielimeen. Yhdynnän aikana Koskela oli kuristanut kädellään uhria kaulasta, jonka vuoksi uhrilla oli ollut vaikea saada henkeä. Koskela oli uudelleen ollut yhdynnässä uhrin kanssa työntämällä sormensa hänen sukupuolielimeensä.

Koskela oli ottanut käsillään kiinni uhrin pakaroista ja puristanut lujaa työntäen samalla pakaroita eteenpäin.

Koskelan tekojen seurauksena uhrille aiheutui verenvuotoa sukupuolielimestä, mustelman kaulalle, mustelmia ja jälkiä pakaroihin sekä kipua ja särkyä.

Alun perin miestä syytettiin törkeästä raiskauksesta, mutta käräjäoikeuden näkemyksen mukaan Koskelan tekoa ei kokonaisuutena arvostellen ole pidettävä törkeänä.

Riitta Leppiniemi toimi Mauri Koskelan avustajana oikeudessa.
Riitta Leppiniemi toimi Mauri Koskelan avustajana oikeudessa.

Säilytti aseita ja patruunoita huolimattomasti kotonaan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ampuma-aserikosasiassa on kyse siitä, että Koskela oli pitänyt hallussaan ilman vaadittavaa lupaa Mauser m/1916 -pistoolin sekä 7.62-sotilaskiväärin, ja aseiden patruunoita.

Koskela oli myös säilyttänyt luvallista Concorde-pienoiskivääriä asunnossaan vuodesohvan alalaatikossa. 

Poliisin kotietsinnän yhteydestä Koskelan olohuoneen pöydältä löydettiin lipas, jossa on ollut 4 patruunaa, sekä keittiön vetolaatikosta oli löytynyt noin 400 pienoiskiväärin patruunoita, jonka vuoksi on ollut vaara niiden joutumisesta asiattomien käsiin. 

Prikaatikenraali Mauri Koskelalle vaaditaan yli kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä raiskauksesta

Koskela oli säilyttänyt Mauser m/1916 -pistoolia, Parabellum-pistoolia, Harmouth-revolveria ja Military high standard -pienoispistoolia lukitsemattomassa vaatekaapissa patruunoineen.

Koskela oli myös säilyttänyt 7.62-sotilaskivääriä, Midland- kivääriä ja Tikkakoski-haulikkoa asekaapissa häkkivarastossa kerrostalossa, jossa hän ei vakituisesti asu tai pysyvästi oleskele.

Ampuma-aserikostuomioon johtaneet tapahtumat sijoittuvat 1.1.2021-31.12.2022 väliselle ajalle.

Koskela velvoitetaan korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 500 euroa, sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 4 000 euroa ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta 1 500 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.