fbq
Korujaan Sanna Kiiskelle lainanneet joutuivat monimutkaiseen valheiden verkkoon: Se oli kuin painajaiselokuvasta | Seiska
Rikos
24.12.2021 08:04
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja uhrien albumi
Sanna Kiiski
Korujaan Sanna Kiiskelle lainanneet joutuivat monimutkaiseen valheiden verkkoon: Se oli kuin painajaiselokuvasta
Rikos
24.12.2021 08:04
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja uhrien albumi

Seiska on kertonut aikaisemmin, kuinka tv:stä ja radiosta tuttu toimittaja Sanna Kiiski, 47, lainaili vuoden aikana ihmisiltä arvoesineitä ja veikin niitä panttilainaamoihin.

Nyt kolme Sannan uhreiksi joutunutta keskisuomalaista kertoo, millaiseen painajaiseen he joutuivat.

Kaikki sai alkunsa, kun Veikko (nimi muutettu) sai tuttavaltaan viestin.

– Hän kertoi, että Sanna Kiiski etsii alkavaan ohjelmaansa arvoesineitä ja maksaa niistä vuokraa laina-ajalta.

Samalla myös Veikon Riitta-vaimon (nimi muutettu) serkku, Sofia (nimi muutettu) lähti lainaajaksi.

Sanna sai uhreiltaan lainaksi arvokkaita ja uniikkeja kultakoruja. – Osa näistä on perintökalleuksia, yksi uhreista kertoo.
Sanna sai uhreiltaan lainaksi arvokkaita ja uniikkeja kultakoruja. – Osa näistä on perintökalleuksia, yksi uhreista kertoo.

Lue lisää: Nyt puhuvat Sanna Kiisken petosvyyhdin uhrit: Häpeämme hyväuskoisuuttamme!

Painajainen alkaa

Ystävykset lainasivat Sannalle sukukorujaan hyvässä uskossa.

– Kyseessä on 18 karaatin kultakorut. Osa niistä on ainutkertaisia perintökalleuksia. Tunnearvoltaan ne ovat mittaamattoman arvokkaita. Jos jotain hintaa näille pitäisi arvioida, niin puhutaan kymmenistä tuhansista, Veikko toteaa.

Kun sovittu lainaviikko oli kulunut, Sanna ei vastannutkaan kolmikon yhteydenottoihin. He alkoivat todella huolestua ja kääntyivät jopa toisiaan vastaan.

Lue lisää: Sanna Kiisken härskin vedätyksen uhri: Sanna onnistui manipuloimaan muita vastaan

Lopulta Riitta ja Sofia saivat Veikon silmät avautumaan. Mitä pidemmälle korujen palautus venyi, sitä suuremmaksi tuska kasvoi.

– Se oli kuin painajaiselokuvasta, Sofia huokaa.

Totuus valkeni

Sannaa oli todella vaikea tavoittaa.

– Kun sitten lopulta hänet sai puhelimen päähän, selityksiä oli joka lähtöön. Milloin kuvaukset olivat venyneet, milloin mitäkin. Aina löytyi joku selitys.

Toisinaan Sanna lupasi palauttaa korut tiettynä päivänä tiettyyn paikkaan, joten kolmikko matkasi satoja kilometrejä toiveikkaana kohti Helsinkiä.

– Matkalla saattoi tulla puhelu Sannan avustajalta, ettei korujen palautus onnistukaan. Taas saatiin kuulla sellaisia plää-plää-selityksiä.

Lue myös: Seurapiirikaunotar kaipaa Sanna Kiiskeltä lainatavaroita takaisin: merkkilaukkuja ja -koruja kateissa 10 000 euron edestä

Sofia ennätti muutaman kerran Jyväskylästä Helsinkiin asti turhien lupausten takia.

– Kun kysyin Sanoma-talon aulaemännältä, että missä Arvoa vai ei -sarjan kuvaukset oikein ovat, minulle sanottiin, ettei sellaisia kuvauksia olekaan. Silloin alkoivat hälytyskellot soida kunnolla.

Kolmikko etsi netistä tietoa oletetusta ohjelmasta, mutta mitään ei löytynyt. Sannan firman yhteystiedotkin johtivat Viroon.

– Meillä meni kesäloma pilalle, kun jouduimme stressaamaan kadonneitten korujemme kanssa, Sofia toteaa.

Seiska on nähnyt haastateltavien tekemän vuokrasopimuksen ja toimituksella on tiedossa myös heidän oikea henkilöllisyytensä. Perhesyistä he esiintyvät jutussa peitenimillä, koska häpeävät hyväuskoisuuttaan.