fbq
Rikos
20.10.2021 18:59
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Teemu Tanner
HS: Sohvaperunat-Teemun rikostutkinta lopetettiin - ei rikosta
Rikos
20.10.2021 18:59
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Sohvaperunat-ohjelmasta tuttu Teemu Tanner joutui somemyrskyn keskelle, kun hänen käytöstään alettiin ruotia Instagramin anonyymissä #punkstoo-tilillä. 

Soppa sakeni, kun alkuviikosta Teemun entinen yhtye, Tekstitv-666, julkaisi harvinaisen kovasanaisen julkilausuman Tanneriin liittyen. 

Tanner itse kirjoitti Instagram-tilillään vastineensa, jossa hän pyysi anteeksi. Tannerin mukaan kyse oli viiden vuoden takaisesta tapauksesta, jossa hän oli ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä "ilman [kumppanin] suostumusta ehkäisyn puuttumiseen".

Lue myös: Sohvaperunat-Teemun ahdisteluskandaali syvenee - seksuaalirikos syyteharkinnassa: "Olen tehnyt tilanteessa törkeän oletuksen"

Teemu Tanner
Teemu Tanner on tuttu mies Ylen Sohvaperunat-ohjelmasta. Teemu ei ole enää uudella kaudella mukana.

Samalla mies totesi, että tapauksesta on tehnyt seksuaalirikosilmoitus. Ilmeisesti Tanner hieman virheellisesti luuli, että rikosilmoitus olisi edennyt jo syyttäjälle, sillä hän kertoi asian olevan syyttäjän pöydällä. 

Helsingin Sanomat uutisoi, että poliisi on päättänyt rikostutkinnan, koska kyseessä ei ole rikos. Näin ollen tapaus ei ilmeisesti koskaan edennyt syyteharkintaan.

Ura päättyi

Kohu sai aikaan sen, että Tannerin musiikkiura vaikuttaa ainakin toistaiseksi päättyneen. Hän sai potkut Tekstitv-666 bändistä. Helsingin Sanomien mukaan ohjelmatoimisto Alt Agency & Management ja levy-yhtiö Soit se silti olisivat sanoneet miehen yhteistyön irti.

Lue myös: Punkstoo-kohu yltyy: Pää Kii -yhtyeen levy-yhtiö Stupido Records julkaisi kannanoton - yhteistyö bändin kanssa päättynyt: "Toivomme voimia väärinkäytösten kohteeksi joutuneille"

Kesällä samankaltaisen kohun keskelle joutui Pää kii -yhtyeen Teemu Bergman. Myös Bergmanilta loppui bändihommat anonyymien kirjoitusten vuoksi. Bergman pahoitteli huonoa käytöstään, mutta kiisti häntä vastaan esitetyt rikosväitteet.

Myöhemmin Bergman teki kirjoitteluista rikosilmoituksen, jonka nimikkeenä oli törkeä kunnianloukkaus.

Kesällä punkskenessä vaikutti olevan täysi paniikki päällä, sillä #punkstoo-sivuston nimettömien kirjoitusten perusteella punkkareilla oli paljon anteeksi pyydettävää. Kohun myötä myös YleX:n Uuden musiikin rockshow-ohjelman juontaja hyllytettiin.

Seiska yritti tavoittaa Tanneria, mutta hän ei vastannut soittopyyntöön.

Lue myös: Rajut syytökset Suomen punkpiirien ahdistelusta ja häirinnästä leviävät: Pää Kii -yhtyeen keikat peruttu - Teemu Bergman kiistää törkeät rikokset

Tilaa Seiskan uutiskirje! »