Vihaa ja ennakkoluuloja! BB-Timo lemmikeistään: Nämä ovat väärinymmärrettyjä eläimiä

Kotimaa | 05.04.2021 18:04

Viime vuoden Big Brotherista tuttu Timo Paasikunnas, 54, asuu vanhassa juustolassa, jonka yläkerrassa hän pitää käärmeiden vanhainkotia.

Kuusi vuotta sitten kyykäärme oli koitua Timon kohtaloksi.

– Myrkkykäärmeet ovat purreet minua 12 kertaa. Viimeisin oli todella paha yliherkkyyteni takia. Olin tukehtua, mutta onneksi minulla oli varalla adrenaliinipiikki, jonka silloinen avovaimo pisti minuun.

– Kun  lähestyt ja  käsittelet  käärmettä,  suosi rauhallisia liikkeitä.  Älä siis vedä  sitä yllättäen  hännästä,  Timo neuvoo.
– Kun lähestyt ja käsittelet  käärmettä,  suosi rauhallisia liikkeitä. Älä siis vedä sitä yllättäen hännästä, Timo neuvoo.

Lue lisää: Avovaimo pelasti! Matelijoita hoitava BB-Timo: Olin kuolla myrkkykäärmeen puraisuun

Kitken käärmevihaa

Onnettomuudesta huolimatta Timolle on tärkeää edistää kyiden suojelua Suomessa.

– Nämä ovat väärinymmärrettyjä eläimiä, joihin liittyy paljon vihaa ja ennakkoluuloja. Nautin kun saan avartaa ihmisten ajatusmaailmaa matelijoista.

Lue myös: BB-Timo esittelee jättiläiskäärmeensä – kuningasboa Jyrkin taustalla liikuttava tarina

BB-tähti saa eläinrakkailta someseuraajiltaan ilahduttavia viestejä päivittäin, mutta joukkoon mahtuu myös joitain pahansuopia puheita.

– Minulle sanottiin joskus, että toivottavasti koiraasi pistää kyy ja se kuolee. Ymmärrän käärmevihan, mutta ilokseni olen huomannut asenteiden muuttuvan tiedon myötä positiivisemmaksi.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!