fbq
Veronica Verho. Kuva Timo korohone

Veronica Verho avautui Roope Salmiselle elämänsä haasteista: tuhlasi opintolainansa tatuointiin - joutui ruinata äidiltään rahaa ruokaan

Tubettaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja radiojuontaja Veronica Verho, 24, paljasti yllättäviä asioita, kun hän vieraili Roope Salmisen, 31, Kolme käännekohtaa -podcastohjelmassa.

Keskustelussa hän muistelee kolmea merkittävää kohtaa elämässään, joihin kuuluvat vanhempien avioero, Helsinkiin muuttaminen ja vuosi 2019. Kaikki nämä ovat muokanneet hänestä sen elämästä iloitsevan persoonan, joka hän nyt on. 

Lähes 500 000 euron lemmenpesä! Veronica Verhon kanssa yhteen muuttanut Sohvaperunat-Juhani vaihtoi kaupunkia – jättimäinen Turku-tatuointi jäi muistoksi 

Veronican vanhemmat erosivat hänen ollessaan 7-vuotias. Ero vaikutti iloiseen Veronicaan hyvin paljon, ja hän kertoo syyttäneensä siitä itseään, vaikka hänen vanhempansa kertoivat parhaansa mukaan, ettei ero johtunut hänestä. 

Radiojuontaja muistaa hyvin tarkasti tilanteen, kun hänen vanhempansa kertoivat eroavansa. 

- Muistan, että meillä oli ruokapöytä, pitkä ja ruskea, johon mahtui kahdeksan ihmistä istumaan. Vietettiin aina siinä kaikkia sukujuhlia sun muita. Siihen samaan pöytään vanhemmat istuttivat minut ja vain sanoivat, että nyt me erotaan. En osaa edes kuvitella, kuinka vaikeaa se on ollut heille kertoa  pienelle ja niin herkälle ihmisolennolle, että hei kaikki tämä ihana, mitä tässä on, niin se tuhoutuu nyt, Veronica kertoi.

Käsissään hänellä oli jo tuolloin pupu pehmolelu, joka kulkee hänen mukanaan vieläkin. 

- Mä menen hautaan sen kanssa, Veronica naurahtelee. 

Avoliitto! Veronica Verho ja Sohvaperunat-Juhani ostivat oman kodin - näin he juhlivat ilouutista!

Ero oi hänelle hyvin suuri asia henkisellä tasolla, minkä takia tubettaja pitää itseään nykyisin henkisesti vahvana. Hän eli vuoroviikoin eri vanhempansa luona 12-vuotiaaksi asti, kunnes sai päättää, kumman luona haluaa elää.  

20200820, Helsinki. MTV3-kanavan syyskuussa alkavien ohjelmien pressi Hotel St. Georgessa. Kuvassa HP Parviainen, Viivi Pumpanen, Veronika Verho, Kalle Lamberg ja Jarppi Leppälä. Kuva Timo Korhonen.
Possen-porukkaan palasi tuttu kasvo Aku Hirviniemi viime kaudelle. Kuvassa HP Parviainen, Viivi Pumpanen, Veronika Verho, Kalle Lamberg ja Jarppi Leppälä. Kuvaaja Timo Korhonen.

Veronica muutti äitinsä luokse, jonka kanssa hän on ollut aina hyvin läheinen. Tämän jälkeen hänen välinsä isänsä kanssa hieman rikkoutuivat, mutta saivat suhteensa kuitenkin korjattua viisi vuotta sitten. Tuolloin asiaan tarvittiin isän ja tyttären yhteinen lomamatka, ja he matkustivat Dubaihin lomailemaan kahdestaan. 

- Isä ehkä huomasi, että olen aikuinen. Teen töitä, teen rahaa itse, olen luonut jotain, mitä maalimassa ei ole aina ollut. Sellaisen ammatin, enkä ole enää mikään teiniräyhääjä, jollainen olin sillon aikoja sitten. niin siitä se lähti, Veronica kuvailee. 

Toinen käännekohta radiojuontajan elämässä tapahtui, kun hän oli 17-vuotias. Hänellä oli tuolloin suuri hinku asua Helsingin Kalliossa ja päästä töihin radiojuontajaksi. Nykyisin jo toteutuneiden haaveidensa eteen hän alkoi tehdä paljon töitä, koska hänellä oli ylä-asteen puolivälissä mielestään huono keskiarvo. 

- Olin aika huono koulussa: kun pääsin kahdeksannelta luokalta, keskiarvoni oli 6.6. Tajusin, että minun on pakko tehdä jotain päästäkseni ammattikouluun tai mihinkään kouluun. 

"Jättiläisdildo ei pääse uuteen kotiin" - Tällainen on Veronica Verhon ja Sohvaperunat-Juhanin hulppea asunto!

17-vuotiaana hän haki kaikkiin media-assistenttikouluihin, joista hän päätyi Järvenpäähän. Kyseisessä kaupungissa asuminen taas ei häntä yhtään houkutellut tuolloin, joten Veronica muutti Helsingin Kallioon. Ahkerana opiskelijana hän matkusti 45 minuuttia opintoihinsa, ja toiset 45 minuuttia takaisin kotiin koulupäivän jälkeen. 

Opintojen aikana hän tuskaili taloudellisesti, koska eli pelkällä opintotuella ja -lainalla. Työtä hän ei saanut, vaikka etsikin jatkuvasti, eikä hän vielä tuolloin tienannut YouTube-videoillaan.

- Tuhlasin rahaa ihan hölmöihin asioihin. Otin opintolainalla jotain tatuointeja, ja sitten minulla ei ollut rahaa ruokaan. Jouduin menemään itkemään äidille, ettei minulla ole rahaa ruokaan. 

Tatuoinnin ottaminen opintolainalla oli radiojuontajan mukaan vain yksi kerta monista, kun on joutunut pyytämään äidiltään rahaa. 

Ihotaide on jo myöhemmin peitetty, koska Veronican mielestä se antoi väärän mielikuvan. Peitetyssä tekstitatuoinnissa luki Everyone need a male rolemodel, eli vapaasti käännettynä kaikki tarvitsevat miespuolisen roolimallin.

- Sain tosi paljon kommenttia siitä, jos kaksi äitiä on kasvattanut jonkun, voiko silloin olla kokonainen ihminen. Minähän en missään vaiheessa tarkoittanut sitä, vaan puhuin omasta elämästäni. Olisin tarvinnut isää, etten olisi käynyt kaikkea sitä paskaa läpi. Se oli se syy, miksi otin sen. 

Veronica Verho  Ruisrock Festivaali Turku 2019-06-06 Pasi Murto
Veronica seurusteli räppäri VilleGallen kanssa loppuvuodesta 2019. Kuva Pasi Murto.

Nyt ei mennyt putkeen! Veronica Verhon ja Juhani-rakkaan ihanat suutelukuvat jäivät kaukaiseksi haaveeksi - katso!

Enää hän ei ajattele tekstin mukaisesti, vaikka olisi mielestään kaivannut lapsena enemmän tukea ja turvaa isältään. Veronica kuvaileekin etsineensä hellyyttä teini-ikäiseltä poikaystävältään kaikin keinoin, koska hän kaipasi tukea ja turvaa. 

- Olisin voinu tehdä sen eteen ihan mitä tahansa, vaikka nuolla sen paskaiset kengänpohjat, jos se olisi halunnut. Kun sain mieheltä tai siinä kohtaa pojalta huomiota, niin se oli minulle kuin jumala. Kun en ollut saanut sitä huomiota nuorempana, niin sitten kun sain sitä vanhempana joltain mun silloiselta poikaystävältä, niin tein liikaa sen asian eteen. 

Ajatusmaailmasta eroon pääsystä Veronica kiittää terapiaa. 

Veronica tajusi Instagram-tiliään selaillessaan, että hänelle vuonna 2019 tapahtui paljon. Tuolloin hän osallistui Selviytyjät Suomi- ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmiin, voitti vuoden radiojuontaja palkinnon sekä häntä pyydettiin Posse-sarjaan juontajaksi. 

- Nämä kaikki tapahtui sinä yhtenä vuotena.

Kaikki alkoi Selviytyjät Suomi -ohjelmasta, jossa hän musertui täysin jäätyään viimeiseksi valittavaksi uusien joukkueiden valinnoissa. 

- Olin väsynyt. Olin loppu, ja minulle tuli vain niin semmoinen olo, etten pysty luottamaan kehenkään. Nyt jäin yksin tähän. Nuo kaikki ajattelee, etten pysty mihinkään.  

Oho, Veronica Verho aistikkaana harvinaisessa bikinikuvassa - somessa hämmästellään: "Näytät ihan Janni Hussilta" - katso!

Veronica Verho    Tanssii Tähtien Kanssa 2019-11-17 Pasi Murto
Veronica tanssi tiensä viidennelle sijalle kilpailussa. Kuva Pasi Murto.

Ohjelman esityksen aikana hän sai todella paljon positiivisia ja kannustavia viestejä, joiden seurauksena hänen someseuraajen määrä lisääntyi. 

- Samaan aikaan oli radiogaalan äänestys, ja se on yleisöäänestys, niin kaikki radiojuontajat ovat siinä. Sitten mä olin siellä gaalassa ja, kun mun nimi sanottiin siel. V*ttu mä en voinut uskoa sitä, Veronica naurahtaa. 

Hänelle tuli voitosta hyvin voimakas olo. Seuraavaksi tanssikilpailuun osallistuminen yllätti Veronican toden teolla, koska oppi itsestään hyvin paljon. 

- En tiennyt, kuinka huono tasapaino, kuinka huono kehonhallinta, kuinka vähän lihaksia, kuinka vähän notkeutta minun kehosta löytyy ennen kuin menin siihen kisaan.

Nykyisin hän elää onnellisesti parisuhteessa Sohavaperunat ohjelmasta tunnetun Juhani Koskisen kanssa, jota hän kutsui podcastin alussa puolisokseen. Pariskunta asuu Helsingin keskustassa.