Siim Liivik

Vantaalaislähiöstä kiekkosankariksi kasvanut Siim Liivik: Moni frendeistäni on jo kuollut

Kotimaa | 15.09.2021 07:49

Entiseltä jääkiekkotähti Siim Liiviltä, 33, ilmestyy syyskuussa elämäkerta Fuck You Liivik.

Kustantamo Siltalan lehdistötilaisuudessa Siim avautui tarinastaan, jossa Neuvostoliitossa syntynyt poika asettuu maahanmuuttajana vantaalaislähiöön, ja kuinka hänestä kasvaa kovalla työllä kaukaloiden sankari.

Lue myös: Ex-kiekkoilija Siim Liivik kovasta nuoruudestaan vantaalaislähiössä: Ihan omat säännöt, kunnioitus ja hierarkia

– Itselleni oli selvää, että kiekkoura jossain vaiheessa loppuu. On hyvä tietää muistakin asioita, kuin miten se kiekko lätätään maaliin tai miten taklataan.
– Itselleni oli selvää, että kiekkoura jossain vaiheessa loppuu. On hyvä tietää muistakin asioita, kuin miten se kiekko lätätään maaliin tai miten taklataan.

Kasvavan nuoren arki vantaalaislähiössä ei ollut aina ruusuista.

– Oli ihan omat säännöt, kunnioitus ja hierarkia. Siellä piti taistella omasta jalansijasta. Nykyään kun nuori tulee kiekkojoukkueeseen, niin odotetaan, että pöytä on jo katettu. Siellä lähiössä sai kyllä tuntea nahoissaan, ettei ole katettu, vaan pitää ansaita kunnioitus, Siim sanoo.

Lue myös: Entinen kiekkotähti Siim Liivik urheilun synkistä puolista: ”Voi olla myrkyllistä”

–  Olen aina tykännyt lukea elämä-kertoja, psykologiaa tai filosofiaa. Saan niistä työkaluja lapsuuden traumoihin ja pelkotiloihin, Siim kertoo.
–  Olen aina tykännyt lukea elämäkertoja, psykologiaa tai filosofiaa. Saan niistä työkaluja lapsuuden traumoihin ja pelkotiloihin, Siim kertoo.

Vaikka Siim on menestynyt elämässään, ei hän koskaan unohda juuriaan.

– Ilman urheilua en tiedä, mikä olisin. Varmaan eläisin yhä korsolaisessa lähiössä, olisi kuusi skidiä ja kaupungin vuokra-asunto. Ei sekään huono vaihtoehto olisi, mutta moni frendeistäni on jo kuollut. Jos pystyn kirjallani antamaan yhdellekin nuorelle, maahanmuuttajalla tai kenelle tahansa sytykkeen uskoa itseensä ja voittamaan ongelmansa, niin se on mulle voitto.

Siim kihlasi viime vuonna Salkkarit-tähti Sofia Arasolan.
Siim kihlasi viime vuonna Salkkarit-tähti Sofia Arasolan.
Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:Timo Korhonen, All Over Press ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!