Siim Liivik

Ex-kiekkoilija Siim Liivik kovasta nuoruudestaan vantaalaislähiössä: Ihan omat säännöt, kunnioitus ja hierarkia

Kotimaa | 12.09.2021 15:01

Entiseltä jääkiekkotähti Siim Liiviltä, 33, ilmestyy syyskuussa elämäkerta Fuck You Liivik.

Kustantamo Siltalan lehdistötilaisuudessa Siim avautui tarinastaan, jossa Neuvostoliitossa syntynyt poika asettuu maahanmuuttajana vantaalaislähiöön, ja kuinka hänestä kasvaa kovalla työllä kaukaloiden sankari.

Kasvavan nuoren arki vantaalaislähiössä ei ollut aina ruusuista.

– Oli ihan omat säännöt, kunnioitus ja hierarkia. Siellä piti taistella omasta jalansijasta. Nykyään kun nuori tulee kiekkojoukkueeseen, niin odotetaan, että pöytä on jo katettu. Siellä lähiössä sai kyllä tuntea nahoissaan, ettei ole katettu, vaan pitää ansaita kunnioitus, Siim sanoo.

–  Olen aina tykännyt lukea elämäkertoja, psykologiaa tai filosofiaa. Saan niistä työkaluja lapsuuden traumoihin ja pelkotiloihin, Siim kertoo.
–  Olen aina tykännyt lukea elämäkertoja, psykologiaa tai filosofiaa. Saan niistä työkaluja lapsuuden traumoihin ja pelkotiloihin, Siim kertoo.

Lue myös: Ex-kiekkoilija Siim Liivik kokeili siipiään Yhdysvalloissa: Lehmänkellot helisivät katsomossa!

Siim on oiva esimerkki siitä, miten ihminen voi kovalla työllä muuttaa elämäänsä, vaikka ei olisikaan syntynyt kultalusikka suussa.

– Me asuttiin pienessä kaksiossa. Jossain vaiheessa tajusin, että mähän aikuistun. En voi hirveästi valittaa oloistani täällä. Kyllä Suomessa on lähtökohdista huolimatta kaikki mahdollista, Siim pohtii.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!