"Välillä v*tuttaa ja välillä ei" - MasterChef-tuomari Henri Alén avautuu arjestaan karmean korona-ajan keskellä

Huippukokki Henri Alén, 43, kertoo Seiskalle kuulumisiaan. Hänet nähdään MasterChef Suomen uuden tuotantokauden tuomarina helmikuussa.
Vaikka Henrillä on monta rautaa tulessa, hän toteaa jaksavansa hyvin. Ravintola-alan rajoitukset tuottavat kuitenkin päänvaivaa. Henrillä on viisi ravintolaa Helsingissä.
- Korona-aika on ollut ihan karmeaa koko alalle tietysti. Mutta itselläni ei ole taloudellisesti mitään hätää, hän toteaa MasterChef Suomen lehdistötilaisuudessa.
- Kun tekee ihmisten kanssa töitä, havaitsee sen epävarmuuden tunteen siitä, kun koko ajan mietitään, onko töitä vai ei. Rajoitukset, lomautukset ja muut pyörivät jatkuvasti keskustelunaiheissa. Sen todistaminen on ollut minulle vaikeinta.
Henri ei koe omaa työtään raskaaksi tällä hetkellä.
- Kesällä kuvasimme tätä ohjelmaa, ja olin lomalla. Sitten oli tosi hyvä syksy ja joulusesonkikin, hän perustelee.
- Toivotaan, että tämä tilanne nopeasti purkautuisi, että ihmiset pääsisivät takaisin rutiineihinsa ja töihinsä. Sitä todella toivon.

Huippukokki suhtautuu pääsääntöisesti hyvällä mielellä tulevaan.
- Välillä vituttaa ja välillä ei. Sellaista se on elämä, hän summaa.
Julkkiskokki tekee paluun MasterChef-tuomariksi ohjelman uudella kaudella. Tällä kertaa keittiössä kisaavat amatöörikokit. Henrillä on selvä näkemys, mitä tulee kotikokkien osaamiseen. Hän on havainnut selkeän kehityksen viime vuosien aikana.
- Kotikokkien taso on selvästi noussut. Uskon sen johtuvan kiinnostuksesta ruokaan ja siitä, että esimerkiksi Youtubesta löytyy hyviä treenivideoita.
- Ei keittokirjojen kuvista voi harjoitella veitsen käyttöä. Yhtäkkiä veitsi on still-kuvissa niin ja näin, ja lopputuloksena syntyykin porkkanasta tehty jänis, hän muotoilee.
Henri kertoo, että tulevasta tuotantokaudesta on tulossa äärimmäisen kova.
- Kokkien osaaminen yllätti minutkin.
MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. kello 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin.