fbq
Kotimaa
13.03.2021 06:31
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Maarit Jakobson ja Seiskan arkisto
Juhani Palmu
Vain hiiltynyt runko jäljellä! Näin pahasti Juhani Palmun sänky paloi – ystävät pelastivat taiteilijan liekeistä
Kotimaa
13.03.2021 06:31
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Maarit Jakobson ja Seiskan arkisto

Taidemaalari Juhani Palmu, 76, on joutunut jälleen tulipalo-onnettomuuteen. Traaginen onnettomuus sattui viime lauantaina puolen päivän jälkeen Juhanin sekä Leilan, 55, uudessa kodissa Alahärmässä.

Juhani paloi pahoin liekkien nuollessa hänen vartalonsa vasenta puolta. Kovista kivuista huolimatta hän pysyi kuitenkin tajuissaan koko ajan.

Lue lisää: Sänky ilmiliekeissä! Juhani Palmu paloi taas kotonaan – taiteilija on koomassa teho-osastolla

Juhani ja Leila Palmu ovat kohdanneet viime vuosina useita vastoinkäymisiä. He joutuivat luopumaan rakkaasta talostaan helmikuun lopussa ja ehtivät asua uudessa kodissaan vain vajaan viikon ennen onnettomuutta.
Juhani ja Leila Palmu  ovat kohdanneet viime  vuosina useita vastoinkäymisiä. He joutuivat  luopumaan rakkaasta  talostaan helmikuun  lopussa ja ehtivät asua  uudessa kodissaan vain  vajaan viikon ennen  onnettomuutta.

Ystävät pelastivat

Juhanin onneksi hän ei ollut kotona yksin, vaan paikalla oli kolme ystävää laittamassa uuden kodin paikkoja kuntoon.

– Yksi paikalla olleista ystävistämme oli pois Juhanin luota vain muutaman minuutin kuullessaan yhtäkkiä mieheni avunhuudot. Kun hän kiirehti paikalle, näki hän järkytyksekseen sängyn vasemmalta puolelta nousevat valtavat lieskat, Leila kertaa.

Näin pahasta paikasta Juhani kiidätettiin sairaalaan, jossa hän oli yhä tämän lehden painoon mennessä vakavassa vaarassa.
Näin pahasta paikasta Juhani kiidätettiin  sairaalaan.

 

Sokissa olleet ystävät yrittivät pelastaa Juhania. Yksi heistä sai viimein vedettyä miehen pois liekeistä.

– Kun itse pääsin kaupasta kotiin, oli vastassa tuttu käry. En voinut katsoa Juhania ja hänen mustaa kättään. Hänen kasvonsa olivat aivan punaiset ja vasen puoli kasvoista turvonnut. Leila huokaa, että onneksi Juhanin silmille ei tapahtunut mitään.

– Juhani oli niin reipas. Kun häntä vietiin ambulanssiin, sanoi hän minulle, että älä hätäile, Leila, kaikki on hyvin. Hän lähetti minulle vapaana olleella oikealla kädellään ilmasuukon ja sanoi, että rakastaa minua, Leila kertoo kyynelehtien.

Tuhon jäljiltä tiililattiaa koristi sulanut sähköroina.
Tuhon jäljiltä tiililattiaa koristi sulanut  sähköroina.

Lue myös: Juhani Palmu kriittisessä tilassa – taiteilijan sydän pysähtyi kesken leikkauksen

Pelkään Juhanin puolesta

Juhanin ensimmäinen tulipalo-onnettomuus tapahtui vajaa neljä vuotta sitten. Taiteilija luki sanomalehteä, jonka reuna osui kynttilään ja syttyi palamaan. Juhani paloi pahasti, ja häneltä jouduttiin amputoimaan yhdeksän varvasta. Leilan mukaan ensimmäinen tulipalo tuntui erilaiselta, kun hän oli itse läsnä pelastamassa miestään liekeiltä.

– Nyt tämä tuntuu niin epätodelliselta, olen täysin sokissa. Onneksi en nähnyt nyt liekkejä, sillä ne painajaiset kestävät pitkään ja jäävät loppuelämäksi kummittelemaan.

– Nyt tilanne on Juhanin terveyden vuoksi paljon huonompi. Hänellä on takanaan ihonsiirtoja sekä kaksi leikkausta ihan viime aikoina. Lisäksi hänellä on monia perustauteja.

– Pelkään Juhanin puolesta, Leila sanoo ääni murtuen.

Palo jätti karmean siivon. Se vaikutti kaikkiin. – Kun tulin kaupasta, kaikki olivat täydessä sokissa. Juhani oli kaikista rauhallisin, Leila kertoo.
Palo jätti karmean siivon. Se vaikutti  kaikkiin. – Kun tulin kaupasta, kaikki  olivat täydessä sokissa. Juhani oli  kaikista rauhallisin, Leila kertoo.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »