fbq
Kotimaa
11.03.2021 06:01
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Juhani Palmu
Sänky ilmiliekeissä! Juhani Palmu paloi taas kotonaan – taiteilija on koomassa teho-osastolla
Kotimaa
11.03.2021 06:01
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Taidemaalari Juhani Palmu, 76, on joutunut jälleen tulipalo-onnettomuuteen. Traaginen onnettomuus sattui viime lauantaina puolen päivän jälkeen Juhanin sekä Leilan, 55, uudessa kodissa Alahärmässä.

– Olin ystäväni kanssa käymässä kaupassa, kun minulle soitettiin, että Juhani on palanut taas. Hänen sähkökäyttöinen ilmapatjansa oli syttynyt tuleen. Menin sokkiin. En voinut uskoa, että tämä tapahtuu uudestaan, Leila sanoo järkyttyneenä.

Juhani ja Leila Palmu ovat kohdanneet viime vuosina useita vastoinkäymisiä. He joutuivat luopumaan rakkaasta talostaan helmikuun lopussa ja ehtivät asua uudessa kodissaan vain vajaan viikon ennen onnettomuutta.
Juhani ja Leila Palmu ovat kohdanneet viime  vuosina useita vastoinkäymisiä. He joutuivat  luopumaan rakkaasta  talostaan helmikuun  lopussa ja ehtivät asua  uudessa kodissaan vain  vajaan viikon ennen onnettomuutta.

Lue myös: Leila Palmu paljastaa syyn itsemurhayritykselleen: ”Sanoin Juhanille, etten jaksa enää”

Sänky ilmiliekeissä

Juhani paloi pahoin liekkien nuollessa hänen vartalonsa vasenta puolta. Kovista kivuista huolimatta hän pysyi kuitenkin tajuissaan koko ajan.

– Mieheni vietiin ambulanssilla ensin Seinäjoelle, ja sieltä Espooseen Jorvin sairaalaan. Lääkärin mukaan tilanne on kriittinen, eikä selviytymisestä ole varmuutta.

Juhani pidetään nyt sairaalassa keinotekoisessa koomassa. Kolmannen asteen palovammoista kärsivä taidemaalari joutuu olemaan sairaalassa todennäköisesti kuukausia.

– Minua lohduttaa nyt vain se, että nukutettuna hänellä ei ole kipuja. En voi ymmärtää, miten yhdelle ihmiselle voi sattua näin paljon kaikkea pahaa, Leila huokaa.

Lue myös: Kohupariskunta menettää kotinsa! Juhani ja Leila Palmun vaikeudet jatkuvat: Sittenkin häätö!

Sähkövika syynä?

Onnettomuuden syy on Leilan mukaan todennäköisesti oikosulku tai muu sähkövika.

– Sängyn moottori oli pitänyt outoa traktorimaista ääntä aiemmin, josta olin maininnut kotihoidolle. Kaikki oli kuulemma kuitenkin kunnossa. Onnettomuuden syy on nyt tutkinnassa. Juhanilla ei ollut kädessään sikaria, vaan hän katsoi rauhallisesti televisiota, Leila korostaa.

SEISKA 30/2017 Juhani joutui tulipalo-onnettomuuteen myös vajaa neljä vuotta sitten. Tuolloin Juhani istui tuolissa lukemassa lehteä, joka syttyi kynttilästä liekkeihin.
SEISKA 30/2017 Juhani joutui  tulipalo-onnettomuuteen myös vajaa  neljä vuotta sitten.  Tuolloin Juhani istui  tuolissa lukemassa  lehteä, joka syttyi  kynttilästä liekkeihin.

Lue myös: Ensimmäinen kuva vakavasti palaneesta Juhani Palmusta sairasvuoteella – Leila-vaimo: Juhani ei muista onnettomuutta

Juhanin ensimmäinen tulipalo-onnettomuus tapahtui vajaa neljä vuotta sitten. Taiteilija luki sanomalehteä, jonka reuna osui kynttilään ja syttyi palamaan. Juhani paloi pahasti, ja häneltä jouduttiin amputoimaan yhdeksän varvasta.

Lue lisää Juhanin onnettomuudesta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »