fbq
Lola Odusoga

Tunnistaisitko Lola Odusogaa lapsuuskuvasta? Avautuu kipeistä muistoistaan: "Joka päivä samoja kamppailuja erilaisuuden kanssa"

Lola Odusogan, 45, esikoiskirja Lolan suuri salaisuus julkaistaan maanantaina 27.2. Kustantamo ehdotti Lolalle juuri lastenkirjan kirjoittamista. Hän ei ollut aiemmin ajatellut tekevänsä kirjaa lapsille, joten työ sen parissa vaati häneltä omanlaisensa mielentilan. 

Ehkäpä juuri siksi juontaja ja vuoden 1996 Miss Suomi palasi sosiaalisessa median postauksessaan omaan menneisyyteensä ja julkaisi koskettavan tekstin lapsuudestaan ihastuttavan kiharapäisen pikku-Lolan kuvan kera.

Lola kertoo, että kuva on otettu koulun ensimmäisellä luokalla 1980-luvulla.  

- Edessä hyvä elämä, vaikkei tuolloin tuntunut siltä. Joka päivä samoja kamppailuja erilaisuuden kanssa, hän aloittaa pitkän purkautumisensa. 

- Usein sanotaan, että ulkonäkö on pieni asia, jolla ei ole väliä, on turhamaista edes ajatella sitä.

Ex-missi painottaa, että ulkonäöllä voi olla jossain kohtaa elämää paljonkin väliä. Se, miltä näyttää vaikuttaa usein esimerkiksi itsetuntoon, työelämään tai ihmissuhteisiin, tai ihan kaikkeen. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Se on voinut tehdä toisista asioista helpompaa, toisista vaikeampaa.

Lola Odusogan esikoiskirja julkaistaan pian: "Lopputulos yllättää..."

Lola nostaa esiin myös sen, että ulkonäkö valitettavasti usein heijastuu siihen, miten sinua kohdellaan ja miten sinua katsotaan. 

- Se luo ennakkoluuloja hyvässä ja pahassa.

- Sillä mitä muut ajattelevat, ei oikeasti ole väliä, koska vain oma suhtautuminen on tärkeää. Mutta sano tuo lapselle, joka poikkeaa kaikista ympärillä olevista; ”Onpa upeaa, ettet sovi mihinkään joukkoon. ” On vaikea saada lapsi ymmärtämään, että erilaisuus on vahvuus ja positiivinen asia, jos kohdellaan jatkuvasti toisin, hän tietää. 

Järkyttävää! Lola Odusoga jakoi saamiaan törkykommentteja - näin kamalasti ex-missiä haukutaan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vau! Lola Odusoga kruunattiin Miss Suomeksi 27 vuotta sitten - tältä hän näytti