fbq
Kotimaa
18.02.2023 17:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Lola Odusoga

Vau! Lola Odusoga kruunattiin Miss Suomeksi 27 vuotta sitten - tältä hän näytti

Kotimaa
18.02.2023 17:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Media alan ammattilainen Lola Odusoga, 45, nousi julkisuuteen voitettuaan Miss Suomi -kauneuskilpailun vuonna 1996.

27 vuotta sitten Suomen kauneimmaksi naiseksi kruunattu Lola sijoittui kansainvälisessä Miss Universum -kilpailussa kolmanneksi, ja hänet valittiin seuraavana vuonna Miss Skandinaviaksi.

Lue myös: Lola Odusoga aloitti vuoden 2023 luonnollisissa tunnelmissa: ”Ei filttereitä”

Upea Lola julkaisi eilen (18.2.) Instagram-sivullaan nostalgisen kuvan, joka on otettu juurikin 27 vuotta sitten. Kuvassa Lola säteilee kruunu päässään ja syli täynnä kukkasia. 

Kuvatekstissä Lola nostaa esille erittäin tärkeän asian. 

- Päivälleen 27 vuotta sitten tehtiin historiaa, silloin jo puoli vuotta aiemmin mediassa alkaneen ihonvärikeskustelun ja sopivuuspohdinnan jälkeen minusta kruunattiin ensimmäinen tummaihoinen Miss Suomi, kohun saattelemana luonnollisesti, hän kirjoittaa.

- Tummasta ihosta ja afrohiuksista tuli yhtäkkiä ainakin nimellisesti kaunista ja hyväksyttyä, kuin myös niistä kuuluisista paksummista reisistä ja lihaksikkaammasta vartalosta. Suomalainen naiskuva maailmalla muuttui kertaheitolla.

Samalla Lola pohtii yleisesti muutoksesta, joka on hänen mukaansa pelottavaa, mutta tärkeää. Sen avulla maailma voi nimittäin kehittyä parempaan suuntaan.

- Jos haluatte, että minä en muutu vaan pysähdyn johonkin tiettyyn hetkeen ja aikakauteen, sitten pitää teettää vaikka patsas ja ihailla sitä. Mä nimittäin aion kuitenkin jatkaa muuttumista haluamillani tavoilla ihan tästä eteenpäinkin, hän täräyttää.

Lue myös: Lola Odusoga on viettänyt 26 vuotta elämästään parisuhteessa: "Siinä on kyllä noin kymmenen vuotta liikaa"

Kauneuskilpailuiden jälkeen Lola on toiminut monipuolisissa juontohommissa sekä työskennellyt tv-ohjelmien kulisseissa. Hän osallistui Selviytyjät Suomi -ohjelmaan vuonna 2019. 

Lola käyttää sosiaalista mediaa runsaasti tuodakseen esille tärkeitä asioita ja mielipiteitä esimerkiksi kehoneutraaliudesta.

Lue myös: Lola Odusogan voimakas viesti laihduttamisesta - paljastaa järkyttävät puheet painostaan: "Lola jättää nyt illallisen väliin"