Johanna Tukiainen

Totuus Johanna Tukiaisen vauvakohusta paljastui: isovanhemmat pelastavina enkeleinä

Kotimaa | 19.03.2021 06:01

Seiska kertoi kaksi viikkoa sitten kohukaunotar Johanna Tukiaisen, 42, menettäneen vauvansa. Haastattelussa Ruotsissa asuva Suomi-blondi avasi myös avomiehensä Paulin, 47, (nimi muutettu, toim. huom.) rötöksiä.

– Tyttäreni isä paljastui albanialaiseksi huumerikolliseksi, järkyttynyt Johanna totesi.

Hän on seurustellut Paulin kanssa reilun vuoden. Kihloihin he menivät viime kesänä ja Isabelle-tytär syntyi lokakuussa. Perheonni on kuitenkin natissut pahemman kerran.

Seiska selvitti virallisista oikeuden papereista totuuden Johannan perhehelvetistä. Tämän jutun tiedot perustuvat poliisin julkiseen esitutkintamateriaaliin ja virallisiin kuulustelupöytäkirjohin.

Lue lisää: Johanna Tukiaisen perhehelvetti paljastui! Kohukaunotar pakeni turvakotiin: ”Paul kuristi ja paiskasi seinään”

Johanna on ollut järkyttynyt  Paulin huumesotkuista. Kuulusteluissa Paul myönsi poliisille  käyttävänsä huumeita mutta  kielsi myymisen.
Johanna on ollut järkyttynyt  Paulin huumesotkuista. Kuulusteluissa Paul myönsi poliisille  käyttävänsä huumeita mutta  kielsi myymisen.

Isovanhemmat pelastivat

Viralliset dokumentit vahvistavat suurelta osin Johannan aiemmassa Seiskan kohuhaastattelussa kertomat väitteet tosiksi.

Paul on istunut tutkintavankeudessa helmikuun puolivälistä asti, ja häntä syytetään kahdesta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, huumerikoksesta ja teräaseen hallussapidosta yleisellä paikalla.

Asiakirjoista paljastuu myös totuus Johannan ja Paulin vauvasta. Pelastavina enkeleinä näyttävät olevan seitsemänkymppiset isovanhemmat. Isabelle nimittäin on ollut isoäitinsä Marja Tukiaisen, 68, luona tammikuun alusta asti.

Marja ja Markku, 70, Tukiainen asuvat Johanna-tyttärensä lähistöllä Tukholman esikaupunkialueella.

Johannan  vanhemmat  Marja ja Markku Tukiainen  tukevat kovia  kokenutta  tytärtään.
Johannan  vanhemmat  Marja ja Markku Tukiainen  tukevat kovia  kokenutta  tytärtään.

Lue myös: Vauvakohu paisuu! Johanna Tukiainen vakuuttaa: Tyttäreni on minulla – katso uudet kuvat

Vauvan kanssa päivittäin

Ensimmäisen pahoinpitelyn jälkeen marraskuun alussa Johanna siirrettiin asumaan turvakotiin vauvansa kanssa. Hän kertoo kuulustelupöytäkirjoissa, että vietti kaksi kuukautta lähisuhteessa väkivaltaa kokeneille tarkoitetussa turvakodissa Tukholman lähistöllä.

– Poistuin turvakodista tammikuun alussa. Sosiaaliviranomaiset katsoivat aluksi, että lapsi pitäisi huostaanottaa, mutta sitten he muuttivat mielensä. Lapsi on sijoitettu äitini hoitoon. Saan tavata lastani päivittäin. Olen hyvin tyytyväinen päätökseen, että lapsi saa asua äitini luona toistaiseksi.

Tämä vahvistaa Johannan aiemmin Seiskalle kertoman tiedon vauvan uudelleensijoituksesta, joskaan hän ei kertonut koko totuutta.

– Tytärtäni ei ole huostaanotettu. Kyse on eri asiasta, Johanna on korostanut.

– Saan tavata Isabelleä päivittäin,  vaikka hän asuukin väliaikaisesti  Marja-äidilläni, Johanna kertoo.
– Saan tavata Isabelleä päivittäin,  vaikka hän asuukin väliaikaisesti  Marja-äidilläni, Johanna kertoo.

Johanna ei siis asu vauvansa kanssa mutta saa nähdä Isabelleä joka päivä. Saman totesi kuulusteluissa vauvan isä Paul, kun poliisi kysyi, asuvatko he Johannan kanssa yhdessä.

– Kyllä, mutta lapsi asuu Johannan äidillä, ja Johanna saa nähdä häntä kaksi tuntia päivässä, mutta me kaksi emme saa hoitaa yhdessä lasta. Minun täytyy hommata oma koti voidakseni hoitaa lasta.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!