fbq
Kotimaa
27.05.2021 13:49
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Olli Suominen & Seiskan arkisto
Niko Ranta-aho
Katiska 2 -käräjät alkoivat: tältä ulkonäköään muokannut Niko Ranta-aho näyttää nyt - kuvat!
Kotimaa
27.05.2021 13:49
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Olli Suominen & Seiskan arkisto

Tänään torstaina (27.5.) Helsingin käräjäoikeudessa alkoi niin sanotun Katiska 2 -rikosvyyhdin käsittely valmisteluistunnolla.

Kyseisessä huumevyyhdissä pääepäiltynä oleva Niko Ranta-aho, 33, ei saapunut valmisteluistuntoon paikan päälle, vaan seurasi istuntoa Jokelan vankilasta etäyhteyden kautta. Niko on vankeusaikana kasvattanut tuuhean parran, mikä herätti huomiota. Nikoa edusti etäyhteyden välityksellä hänen asianajajansa Hannu Kaitaluoma.

Lue lisää: Niko Ranta-aho ajautui talousahdinkoon: yli 1,2 miljoonaa euroa ulosotossa!

Niko Ranta-aho osallistui valmisteluistuntoon etäyhteyden välityksellä Jokelan vankilasta.
Niko Ranta-aho osallistui valmisteluistuntoon etäyhteyden välityksellä Jokelan vankilasta.

 

Kaikkiaan Katiska 2:ssa on syytettynä lähes kaksikymmentä henkilöä. Ranta-Ahoa epäillään vyyhdissä neljästä törkeästä huumausainerikoksesta, jotka ovat tapahtuneet Helsingin, Mäntsälän ja Lahden alueella. Monen kanssasyytetyn nimi on tuttu ensimmäisestä Katiska-oikeudenkäynnistä ja myös osa heistä sai tuomion kyseisen asian tiimoilta Nikon lailla.

Nikon asianajaja Kaitaluoma kommentoi Seiskalle materiaalia ja sen laajuutta aiemmin toukokuussa. 

– Olemme käyneet Nikon kanssa materiaalia läpi ja sitä on todella paljon, Kaitaluoma tuolloin Seiskalle.

Lue lisää: Niko Ranta-ahon asianajaja kommentoi uusia huumausainerikossyytteitä Seiskalle: Materiaalia on todella paljon!

Lisäksi Kaitaluoma kommentoi päämiehensä vointia tuolloin.

– Niko voi hyvin ja valmistuu tulevaan, asianajaja kommentoi asiakkaansa puolesta Seiskalla.

Nikon kasvoille on kasvanut muhkea parta vankilassa.
Nikon kasvoille on kasvanut muhkea parta vankilassa.

Tästä on kyse

Mediassa Katiska 2 -nimen saaneessa rikoskokonaisuudessa Nikon johtaman rikollisryhmän epäillään tuoneen Suomeen huumausaineita. Lisäksi syytelauselmassa puhutaan salakuljetusyrityksistä.

Nikon epäillään jatkaneen laitonta bisnestään lähes välittömästi vapauduttuaan tutkintavankeudesta niin sanotun Katiska-huumekäräjiltä. Polisiin mukaan tutkinta alkoi heinäkuussa 2020, eli vain noin kuukausi sen jälkeen, kun Niko oli vapautunut.

Video: Niko Ranta-ahon villiä juhlintaa Dubaissa

Poliisi tiedotti esitutkinnan valmistuttua asiasta ja paljasti tuolloin epäilevänsä rikollisryhmän salakuljettaneen noin 70 000 Suomen lain mukaan huumausaineeksi luokiteltavaa lääketablettia Slovakiasta sekä yli 22 000 ekstaasitablettia Espanjasta. Lääketabletit tulivat Suomeen postilähetyksenä, jonka tulli takavarikoi. Keskuspolisiin rikostutkijat takavarikoivat ekstaasitabletit Vantaalla autonrenkaisiin tehdyistä salakätköistä. Lisäksi poliisi tiedotti epäilevänsä, että rikollisryhmä suunnitteli mittavaa salakuljetussarjaa.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Tutkintavankeudessa viruvan Niko Ranta-ahon öky-prätkä on myynnissä!

Poliisi nappasi Ranta-ahon kiinni kansainvälisellä vangitsemispyynnöllä tämän vuoden tammikuussa. Kuukauden päivät espanjalaisessa vankilassa virunut Niko lennätettiin Suomeen poliisi saattueessa helmikuussa sandaaleissa.

Alkuperäisessä Katiska-jutussa Ranta-aho tuomittiin 11 vuoden vankeuteen törkeistä doping- ja huumausainerikoksista.

Käräjäoikeus on varannut istunnolle lukuisia istuntopäiviä ja tuomio asiassa on odotettavissa aikaisintaan alku syksystä.