fbq
Kotimaa
26.03.2021 11:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Lars Johnson, Instagram
Temptation Island Suomi Amalia
TIS-Amalian rehellinen avautuminen Temptation Islandista - ohjelman negatiiviset vaikutukset yllättivät: "Tempparit pilasi itsetuntoni"
Kotimaa
26.03.2021 11:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Lars Johnson, Instagram

Temptation Island Suomen viime kaudelta tuttu Amalia Rissanen avautuu Instagram-tilillään ohjelman vaikutuksista häneen.

Amalia kertoo hänen nuoruuden muistoista. Hänen mukaan häntä koulukiusattiin luonteensa takia.

Moikku kaverit! Ajattelin kertoa vähän minun itsetunnosta ja miten Tempparit siihen vaikutti. Olen jo pikkutyttönä ollut vilkas ja jopa rääväsuinen. Luulin vuosia, että olen vain kavereita tyhmempi, mikä romutti itsetuntoani. Osittain vilkkauteni takia jouduin koulukiusatuksi. Tavallaan ymmärrän sen. Joku kiilto paloi kuitenkin sisimmässäni, ja ajattelin, että löydän vielä paikkani tässä maailmassa, Amalia kirjoittaa.

Lue myös: Temptation Islandilta tutulta Amalialta rohkea ulostulo naistenpäivän kunniaksi - nostaa esille tärkeää asiaa: "Mä olen väsynyt vaikenemaan"

Tosi-tv-tähden mukaan hän sai nuorena lisää itsevarmuutta mallin töistä. 

- Aloin tehdä mallinhommia 16-vuotiaana, ja minusta saatiin niin kivoja kuvia alkujännityksestä huolimatta, että itsetunto alkoi parantua. Rakensin sitä itsetuntoa takaisin päivä päivältä, ja jossain vaiheessa uskoin itseeni ja unelmiini ihan satasella.

Itsetunto sai kolauksen 

Amalia kertoo Temppareiden vaikuttaneen häneen myös negatiivisesti. Hän kokee, että hänen itsetuntonsa sai reilun kolahduksen kuvauksien aikana.

- 20-vuotiaana Temppareihin lähtiessäni uskoin edelleen itseeni kuin myös kumppaniini. Reissu meni niinkuin pitikin, olin ylpeä itsestäni ja puolisostani. Mutta jo itse reissussa tunsin oloni ulkopuoliseksi. Minun tahtoani ei arvostettu, omia periaatteitani ei huomioitu eikä minua aina edes haluttu yrittää ymmärtää. Kun myöhemmin kaikki tuli telkkariin, niin itsetuntoni romuttui päivä päivältä, Amalia paljastaa.

Lue myö: Uuh, Temptation Island -Amalia poseerasi sensuellissa alusvaatekuvassa - katso!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

Haukkuminen tuntui pahalta

Amalia kertoo saaneensa runsaasti viestejä, jotka koskivat hänen ulkonäköään.

- Sanotaan temppareiden parantavan itsetuntoa, niin olen asiasta eri mieltä, ja tämä on vain minun kokemukseni. Minulle itsetunto ei rakennu ulkonäöstä. Kun sanottiin, että akneihoni on ällöttävä, ja olisin nätti, jos pesisin ihoani, niin ei se rehellisesti sanottuna tuntunut missään.

Viesteissä alettiin lopulta pilkata Amalian luonnetta. Se oli hänelle liikaa.

- Mutta se minuuteni pilkkaaminen tuntui pahalta, haukuttiin sitä miten puhun, mitä mieltä olen tai miten käyttäydyn. Haukuttiin kaikkea, mistä minä koostun. Alussa sain viestejä, että Aarne ansaitsee parempaa kuin minunlaiseni narsistin. Se kommenti oli ikävä, mutta en uskonut sitä. Parin kuukauden jälkeen, kun sain vastaavanlaisen viestin, uskoin sen täysin. Se ei tuntunut enää ikävältä, koska aloin pitää sitä faktana. Aloin uskoa niitä puheita, miten kamala olen. Ja siitä se lähti. Aloin olla epävarma kaikkialla, kaupan kassalla änkytin enkä puhelimessa saanut sanaa suustani, kun pelkäsin, että tuhlaan toisen aikaa, koska eihän kukaan halua olla minunlaiseni kanssa tekemisissä, Amalia kirjoittaa.

Lue myös: Tyrmistyttävä käänne TIS-iltanuotiolla: Amalia ja Aarne äityivät pilkkaamaan Sami Kurosta ja kieltäytyivät puhumasta haasteistaan - jakso sai ansaitsemansa lopun

"En kadu hetkeäkään"

Amalia kokee muuttuneensa rajusti viime vuoden aikana. Hänellä on ollut ristiriitaisia tunteita, mutta Amalia on kuitenkin alkanut rakentaa itsetuntoaan takaisin. 

- Tiedän myös, että olen edelleen sama ihminen kuin vuosi sitten,  kun uskoin itseeni. Kaikki tämä muutos on tapahtunut pääni sisällä. Mutta toisaalta koen, että muut ihmiset avasivat silmäni ymmärtämään, miten hirveä oikeasti olen.

Päivä päivältä rakennan itsetuntoani takaisin. Koitan etsiä päivittäin itsestäni ainakin yhden ruummiillisen asian, josta olen ylpeä ja yhden henkisen asian josta olen iloinen. Tämä alamäki vahvistaa minua. Vaikka tempparit pilasi minun itsetuntoni, en kadu hetkeäkään, Amalia toteaa lopulta.

Lue myös: Ohhoh, varattu Amalia pilkkaa ja solvaa törkeästi sinkkumiehiä Temptation Island Suomessa - sinkut menettävät malttinsa: "Onhan tommoinen ihan v**un p**kaa!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)