fbq
Kotimaa
28.11.2021 08:04
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pasi Murto
Tiina Jylhä
Tiina Jylhä vaatii korvauksia Suomen valtiolta: Minulla ei ole tässä asiassa mitään salattavaa
Kotimaa
28.11.2021 08:04
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Pasi Murto

Huoltovarmuuskeskuksen eli HVK:n ja Tallinnassa kauneusalan liiketoimintaa pyörittävä Tiina Jylhä-Valkosen, 59, välisen oikeustaiston ensimmäinen osa käytiin viime huhtikuussa Tallinnassa. Ensimmäinen oikeuskierros päättyi HVK:n hyväksi.

Seiska tapasi Tallinnassa apean oloisen Tiinan, joka avasi ensimmäistä kertaa julkisesti sisintään sotkusta, jonka vuoksi hänen maineensa ryvetettiin.

Lue lisää: Tiina Jylhän raju tilitys: Olen henkisesti täysin loppu

Vaadin yhä korvauksia

Seuraavaksi Virossa käytävä maskijupakka lähtee uudelle kierrokselle, sillä Tiina hakee korvauksia HVK:lta peruuntuneista kaupoista.

Tiina itse olisi halunnut, että oikeuskäsittely olisi käyty Suomessa, mutta HVK halusi sen Viroon.  HVK on myös toivonut asiakirjojen täydellistä salaamista.

Tiina käy Suomessa lähinnä vain työasioissa. – Koronan takia en ole käynyt Suomessa enää niin usein, Tiina paljastaa.
Tiina käy Suomessa lähinnä vain työasioissa. – Koronan takia en ole käynyt Suomessa enää niin usein, Tiina paljastaa.

Lue myös: Tiina Jylhän ja Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupoista riidellään virolaisessa oikeudessa – näin prosessi etenee

Korona-ajan myötä oikeudenkäynnit ovat muuttuneet Virossa niin sanotuiksi kirjallisiksi menettelyiksi, eikä fyysisiä oikeudenistuntoja juurikaan pidetä riita-asioissa.

– Eihän kukaan järkevä ihminen lähde käymään oikeustaistelua valtiota vastaan, ellei tiedä, ettei ole tehnyt mitään väärää. Minulla oli tarjota sitä tavaraa, mitä joku halusi ostaa. Tässä on niin sanottu kiitos.

– Minun mielestäni asiakirjat ja niistä löytyvät faktat pitäisi kenen tahansa halutessaan saada nähtäviksi. Itsellä ei ole tässä asiassa mitään salattavaa, Tiina kertoo.

Lue myös: Maskikauppakohussa pyöritelty Tiina Jylhä jyrähtää sotkuisesta vyyhdistä: Totuuden tietävillä on liian paljon menetettävää

Tilaa Seiskan uutiskirje! »